Επίσκεψη Θανάτου: Η δολοφονία της Έφη Χαρατσή στο Στείρι Βοιωτίας

 

Το Στείρι είναι ένα ήσυχο, όμορφο χωριό, που βρίσκεται στον Νομό Βοιωτίας, χτισμένο αμφιθεατρικά στους πρόποδες του Ελικώνα, του «βουνού των Μουσών» σε υψόμετρο 440μ  στο Νομό Βοιωτίας και έχει περίπου 600 κατοίκους.

Είναι καλοκαίρι, μεσημέρι της 8ης Ιουλίου 2013 και σίγουρα κανείς από τους κατοίκους του γραφικού χωριού δεν θα μπορούσε να φανταστεί την τραγωδία που επρόκειτο να ακολουθήσει και να σημαδέψει την μικρή κοινωνία τους
Ήταν μεσημέρι, όταν ο Νίκος Παπαδημητρίου είπε στη μητέρα του, με την οποία έμενε στο ίδιο σπίτι, ότι θα πήγαινε στο σπίτι του αδερφού του που έμενε στον επάνω όροφο για να πιει καφέ.

Η Ευσταθία Χαρατσή βρίσκεται στο σπίτι της μαζί με τα παιδιά, έχοντας δεχτεί επίσκεψη την μητέρα και τον αδελφό της πίνοντας καφέ, και συζητώντας ανέμελα.  Γύρω στις 13.30 χτυπά το κουδούνι της εξώπορτας. Η μητέρα της Ευσταθίας Χαρατσή ανοίγει την πόρτα. Είναι ο κουνιάδος της Ευσταθίας, Νίκος. Οι επισκέψεις του στο σπίτι της οικογένειας του αδελφού του ήταν συχνές. Άλλωστε, εκείνη την περίοδο που ο Νίκος που κατασκεύαζε το σπίτι του, έμενε μαζί με τη σύζυγο και τα παιδιά του αδελφού του.

Κάθισε, και ήπιε καφέ συζητώντας και την ώρα που σηκώθηκαν να φύγει η παρέα τους αποχαιρέτισε και έφυγε στο κάτω διαμέρισμα όπου έμενε με την μητέρα του.Την ώρα που έφευγαν οι συγγενείς Ευσταθίας Χαρατσή παίρνοντας μαζί τους το μεγάλο γιο της και την αποχαιρετούσαν ουδέποτε θα περνούσε από το μυαλό τους, ότι θα ήταν η τελευταία φορά που θα την έβλεπαν ζωντανή.

Αμόκ

Όταν ο Νίκος Παπαδημητρίου διαπίστωσε ότι στο σπίτι του αδελφού του βρίσκονταν μόνο η νύφη του και το μικρότερο από τα δύο παιδιά της, πήρε ένα καφέ μαχαίρι, και εν συνεχεία επέστρεψε στο σπίτι του αδελφού του. Ανυποψίαστη, η Ευσταθία άνοιξε την πόρτα στον φονιά της, νομίζοντας ότι ο κουνιάδος της ξέχασε κάτι κατά την επίσκεψη του.

Μπήκε στην κουζίνα και επιτέθηκε στη νύφη του, η οποία μάταια προσπαθούσε να τον αφοπλίσει. Αδιάψευστος μάρτυρας της προσπάθειά της, οι πληγές που έφερε στην παλάμη και στα δάχτυλα των χεριών της.

Αφού έκαμψε την αντίστασή της, στη συνέχεια ολοκλήρωσε το αιματηρό σενάριό του συνθλίβοντας το σώμα της. Η γυναίκα έφερε πολλαπλά τραύματα στον λαιμό, στο στήθος και στην κοιλιακή χώρα από τα όποια επήλθε και ο θάνατος της.
Όταν ο δολοφόνος τελείωσε το αποτρόπαιο έργο του και συνειδητοποίησε ότι η γυναίκα είναι ακίνητη, έσυρε το κατασφαγμένο σώμα της από την κουζίνα στον διάδρομο και έβγαλε έξω από το σπίτι τον 2,5 ετών ανιψιό του, ο οποίος, κατά την έξοδό του, πάτησε πάνω στη λίμνη αίματος που είχε σχηματιστεί από τα τραύματα της μητέρας του.

Εν συνεχεία ο Παπαδημητρίου κλείδωσε την πόρτα και άρχισε να αυτοτραυματίζεται πλήττοντας τον εαυτό του με το ίδιο μαχαίρι, με αποτέλεσμα να πέσει πρηνηδόν απέναντι από το πτώμα της γυναίκας του αδελφού του.
Λίγα λεπτά πριν είχε αφήσει πάνω στο τραπέζι της κουζίνας ένα ιδιόχειρο σημείωμα, στο οποίο έγραφε: «Αυτή η γυναίκα ήταν καταστροφή στο σπίτι» και «Πλαστογραφία στα βιβλιάρια-Υπνωτικά σε μένα-με χάζεψε τελ.-συγγνώμη για όλα».

Το παιδί γεμάτο αίματα ανέβηκε στον πάνω όροφο, στο σπίτι της γιαγιάς του, η οποία κατατρόμαξε όταν το είδε σε αυτή την κατάσταση. Αμέσως το πήρε αγκαλιά και το έπλυνε νομίζοντας πως είχε κάπου κοπεί. Όταν όμως διαπίστωσε πως το αγοράκι δεν είχε κανένα τραύμα, κατέβηκε αλαφιασμένη στο σπίτι της νύφης της.

Άρχισε να χτυπάει την πόρτα σαν τρελή, αλλά δεν της άνοιγε κανείς. Οι γείτονες που έσπευσαν έσπασαν ένα παράθυρο και κατάφεραν να μπουν στο σπίτι, όπου αντίκρισαν ένα φρικιαστικό θέαμα: η άτυχη κοπέλα, μητέρα δύο αγοριών 3 και 10 ετών, κειτόταν στο πάτωμα νεκρή, μέσα σε λίμνη αίματος, με κομμένο τον λαιμό της, ενώ δίπλα της, επίσης μέσα στα αίματα, ψυχορραγούσε ο δράστης, σοβαρά τραυματισμένος στην κοιλιά και στο αριστερό του χέρι, ενώ κρατούσε στο δεξί χέρι ένα μαχαίρι με το οποίο αφού σκότωσε την 32χρονη επιχείρησε να βάλει τέλος στη ζωή του.

Ο άντρας μεταφέρθηκε αμέσως με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο της Λιβαδειάς, όπου υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση, αφού είχε κόψει με το μαχαίρι τις φλέβες του και είχε μαχαιριές στην κοιλιά. Αν και η κατάστασή του κρινόταν εξαιρετικά σοβαρή, τελικά κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή.

Ένα τεράστιο Γιατί

Αυτό που διαφοροποιεί το έγκλημα που έγινε στο Στείρι είναι ακριβώς αυτό το «γιατί». Για κάθε δολοφονία απαιτείται κίνητρο, και όμως στη συγκεκριμένη περίπτωση άτομα που ασχολούνται με την υπόθεση αναφέρουν ότι το κίνητρο του δράστη δεν έχει ξεκαθαριστεί πλήρως.

Μέχρι και σήμερα, ουδείς από την οικογένεια της Ευσταθίας, ούτε καν ο σύζυγός της, ο αδερφός του μπορεί να πει με σιγουριά ποιος ήταν ο λόγος που οδήγησε τον Νίκο Παπαδημητρίου να προβεί στην αποτρόπαια δολοφονία.

Και αυτό διότι ο 41χρονος δεν είχε παρουσιάσει δείγματα ζήλιας ή ερωτικής επιθυμίας για τη σύζυγο του αδελφού του.
Την περίοδο που ετοίμαζε το σπίτι του ο Παπαδημητρίου Νικόλαος έμενε μαζί με την οικογένεια του αδελφού του. Δεν είχε δώσει ποτέ κάποιο δείγματα.

Έγκλημα πάθους

Από την άλλη υπάρχουν τα γεγονότα, τα οποία ίσως να αποτελούν το καθένα, ένα κομμάτι που σχηματίζουν το παζλ της φρίκης, και κρύβουν την απάντηση στο τεράστιο γιατί. Σύμφωνα με μαρτυρίες των οικείων προσώπων που ζούσαν την καθημερινότητα τους με τον δράστη, ορισμένες φορές ήταν παρεμβατικός κυρίως στα οικονομικά  της οικογενείας. Κάποιες φορές ήταν τόσο έντονος που υπήρχε η εντύπωση ότι το έκανε γιατί αναζητούσε έναν ρόλο μέσα στην οικογένεια του αδελφού του.

Για παράδειγμα έλεγε «πάλι θα βγείτε; Πάλι θα χαλάσετε χρήματα; Πάλι ψωνίσατε Μην χαλάτε χρήματα για τσιγάρα» ενώ ο ίδιος κάπνιζε. Ίσως να έπαιξε σημαντικό ρόλο ότι εκείνη την περίοδο είχε κάνει μια επέμβαση και παρουσίασε πρόβλημα στα γεννητικά όργανα πράγμα που μπορεί να έπαιξε έναν σημαντικό ρόλο όπως  προέκυψε αργότερα από τη δικογραφία. Πάντως, σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, ο 41χρονος -αν και μέχρι σήμερα δεν έχει ξεκαθαρίσει τι ήταν αυτό που του όπλισε το χέρι- φέρεται να ζήλευε τον αδελφό του επειδή είχε δημιουργήσει οικογένεια και να επιθυμούσε ερωτικά τη σύζυγό του.

Πράγματι ο αδελφός του ήταν κοινωνικά αποδεκτός, είχε το σεβασμό τόσο των γονιών του όσο και της τοπικής κοινωνίας ως ένας έντιμος και εργατικός οικογενειάρχης ενώ μαζί με την γυναίκα του και τα παιδιά τους διατηρούσαν έναν μεγάλο κοινωνικό κύκλο. Σε αντίθεση με τον δράστη, που σύμφωνα με μαρτυρίες, δεν είχε σχέσεις που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στον γάμο, αν και είχε καημό να δημιουργήσει οικογένεια.  Στα παραπάνω συνηγορούν και τα όσα αναφέρονται σε κατάθεση της πρώην συντρόφου του δράστη, η οποία υποστηρίζει ότι ο Παπαδημητρίου, στις μεταξύ τους συζητήσεις, επαινούσε τη νύφη του και της έλεγε ότι μακάρι να μπορούσε να βρει και αυτός μία σαν κι αυτή.

Η Δίκη

Στις 23 Ιουνίου 2014 στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Καρπενησίου, ξεκίνησε η δίκη του 40χρονου, ο οποίος στις 8 Ιουλίου 2013, έσφαξε την σύζυγο του αδελφού του, μπροστά στα μάτια του μόλις τριών ετών γιου της. Με την απολογία του κατηγορουμένου, ολοκληρώθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης, η πρώτη ημέρα της εκδίκασης της υπόθεσης της στυγερής δολοφονίας της 32χρονης Έφης Χαρατσή.

Τραγικές φιγούρες στο δικαστήριο η χαροκαμένη μάνα και τα τρία αδέλφια της, Λουκάς, Χρύσα, Αλέξανδρος, τα οποία ανάρτησαν στο διαδίκτυο τη φωτογραφία του δολοφόνου, γράφοντας, «Αυτός είναι ο δολοφόνος της αδερφής μας!  Την κατακρεούργησε μπροστά στα αθώα μάτια του μόλις 2,5 χρόνων παιδιού της. Δευτέρα 23/6/14 στο Καρπενήσι Ευρυτανίας θα καταδικάσουμε το “ανθρωπόμορφο τέρας” Νίκο Παπαδημητρίου ο οποίος μας στέρησε την κόρη, αδερφή, σύζυγο και μάνα από τα δύο της ανήλικα παιδιά. Σας περιμένουμε!!!

Η διαδικασία ξεκίνησε με ένταση καθώς ο συνήγορος υπεράσπισης έφτασε το πρωί στο δικαστήριο ταυτόχρονα με δύο από τους υποψήφιους ενόρκους, που λίγο αργότερα μέσα από την κλήρωση βρέθηκαν στη σύνθεση του δικαστηρίου. Αυτό προκάλεσε την αντίδραση της οικογένειας του θύματος που θεώρησε πως η προσέλευση δεν ήταν τυχαία. Μέσω του δικηγόρου τους ζήτησαν την απομάκρυνση των δύο ενόρκων που όμως δεν έγινε αποδεκτή από το δικαστήριο, αφού από την διαδικασία δεν προέκυψε σχέση μεταξύ των ενόρκων και του δικηγόρου υπεράσπισης.

Το δικαστήριο διέταξε τη βίαιη προσαγωγή μίας γυναίκας από τη Λιβαδειά, η οποία είχε σχέση στο παρελθόν με το δράστη. Μάλιστα της επέβαλε 40 μέρες φυλάκιση, γιατί δεν παρουσιάστηκε όπως θα έπρεπε.

Νωρίς το απόγευμα, η μητέρα του θύματος κατέρρευσε ενώ κατέθετε και χρειάστηκε να μεταφερθεί με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο Καρπενησίου. Με ενδιαφέρον αναμενόταν η κατάθεση του αδερφού του δράστη και συζύγου του θύματος, ο οποίος δεν ήταν σε θέση να εξηγήσει τι όπλισε το χέρι του δολοφόνου. Θέλω να μάθω το γιατί απαντούσε συνεχώς στις ερωτήσεις της έδρας και των δικηγόρων.

Η πλευρά της οικογένειας της Έφης πάντως θεωρεί πως πρόκειται για ερωτικό έγκλημα.

Όπως δήλωσε ο δικηγόρος τους Δημήτρης Κοκόγιαννος, ο δράστης ήταν ερωτευμένος με την Έφη. Θαύμαζε και ζήλευε την οικογένεια του αδερφού του, μια οικογένεια την οποία δεν είχε αποκτήσει. Άλλωστε, συνέχισε ο κύριος Κακόγιαννος επικαλούμενος τον ψυχίατρο που κατέθεσε στο δικαστήριο, ακόμη και ο τρόπος που έγινε το έγκλημα, με αλλεπάλληλες μαχαιριές, σύμφωνα με την ψυχιατρική παραπέμπει σε ερωτικό πάθος.

Μέσα από το STAR Κεντρικής Ελλάδας η αδελφή της Έφης, Χρύσα Χαρατσή, κάλεσε την δικαιοσύνη να κάνει το καθήκον της, προκειμένου να δικαιωθεί η οικογένεια και να αναπαυθεί η ψυχή της αδικοχαμένης κοπέλας.

Στη δίκη που ξεκίνησε τον περασμένο Απρίλιο, αλλά διακόπηκε, η μητέρα του δράστη δήλωσε ενώπιον του δικαστηρίου πως εννέα μήνες δεν επισκέφτηκε τον γιο της στην φυλακή, ούτε έχει μιλήσει μαζί του στο τηλέφωνο. Όταν μάλιστα ρωτήθηκε από τον πρόεδρο γιατί το παιδί της έφτασε σε αυτή την πράξη, απάντησε: «Δεν έχω βγάλει κανένα συμπέρασμα. Δεν ξέρω, ο Θεός και η ψυχή του μόνο γνωρίζουν».

Η καταδίκη

Στις 2. Ιουλίου 2014 το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Καρπενησίου έπειτα από μία μαραθώνια διαδικασία καταδικάζει τον 40χρονο Νικόλαο Παπαδημητρίου για την αποτρόπαια δολοφονία της 32χρονης Έφης Χρατσή σε ποινή ισόβιας κάθειρξης. Το δικαστήριο δεν αναγνώρισε το ελαφρυντικό του μειωμένου καταλογισμού που ζητούσε η υπεράσπιση του κατηγορουμένου και τον καταδίκασε σε ισόβια και ακόμη έναν χρόνο για οπλοκατοχή και οπλοχρησία.

Ο δράστης εμφανίστηκε μετανιωμένος για την αποτρόπαια πράξη του λέγοντας ότι δεν μπορεί να εξηγήσει πώς έφθασε στον φόνο. Παραδέχθηκε την πράξη του και επανέλαβε πως δεν ήταν ο εαυτός του την στιγμή του εγκλήματος. “Δεν μπορώ να τους κοιτάξω στα μάτια”, είπε αναφερόμενος στην οικογένεια της Έφης. “Με όλους είχα πολύ καλές σχέσεις. Ζητώ συγνώμη.”

«Νιώθουμε δικαιωμένοι»

Στο άκουσμα της δικαστικής απόφασης, οι συγγενείς της άτυχης Έφης αισθάνθηκαν δικαιωμένοι. Η αδελφή του θύματος, Χρύσα, ανέφερε στο zougla.gr ότι η καταδίκη του Παπαδημητρίου έκανε τα μέλη της οικογένειας να νιώσουν δικαίωση και ανακούφιση. «Η απόφαση του δικαστηρίου μάς έκανε να νιώσουμε ότι η ψυχή της αδελφής μου θα αναπαυθεί, αν και για τέτοιου είδους τέρατα θα έπρεπε να ισχύει η θανατική ποινή» σημείωσε μεταξύ άλλων.

Ο δικηγόρος της οικογένειας, κ. Δημήτρης Κακόγιαννος, υπογράμμισε ότι οι δικαστικές αποφάσεις πρέπει να ικανοποιούν το κοινό περί δικαίου αίσθημα. «Αυτό αποδείχθηκε με την έκδοση της αποφάσεως. Οι δικαστές έκριναν ένοχο τον κατηγορούμενο και του επιβλήθηκε η ποινή της ισόβιας κάθειρξης. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας παρουσιάστηκε πραγματογνωμοσύνη που έδειχνε ότι ο κατηγορούμενος έπασχε από μείζονα κατάθλιψη. Η πραγματογνωμοσύνη κατέρρευσε και αποδείχθηκε ότι ο δράστης ήξερε τι κάνει και πώς το κάνει» τόνισε.

Το Εφετείο

Στις 10 Φεβρουαρίου 2016 ο Νικόλαος Παπαδημητρίου μεταφέρεται στο Εφετείο της Λαμίας για να δικαστεί σε Δεύτερο βαθμό για την άγρια δολοφονία της 32χρονης Έφης Χαρατσή. Η δίκη θα αναβληθεί λόγω της αποχής των δικηγόρων. Οι συγγενείς της αδικοχαμένης Έφης με πικρία αφήνουν αιχμές στις δηλώσεις τους  πως ενώ η Έφη είναι νεκρή, ο δολοφόνος της τα Χριστούγεννα πήρε άδεια και γιόρτασε μαζί με την οικογένειά του. Στον αντίποδα ο συνήγορος υπεράσπισης Ευάγγελος Γαλετζάς θα επισημάνει πως ο πελάτης του δεν θέλει να αθωωθεί αλλά να δικαστεί δίκαια.

Μετά από σωρεία αναβολών η δίκη θα ξεκινήσει την Τετάρτη στις 12 Φεβρουαρίου 2020 στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λαμίας. Στο εδώλιο ο 45χρονος κουνιάδος της, ο αδελφός του συζύγου της, ο οποίος ομολόγησε το έγκλημα. Ο 45χρονος καταδικάστηκε πρωτόδικα σε ισόβια κάθειρξη. Ωστόσο, ψυχιατρική έκθεση που του αναγνωρίζει μειωμένο καταλογισμό, του δίνει τη δυνατότητα να αιτηθεί μείωση της ποινής του.

«Αν αναγνωριστεί μειωμένος καταλογισμός, οπωσδήποτε υπάρχει μειωμένη ποινική μεταχείριση» σημείωσε ο δικηγόρος του, Ευάγγελος Γαλέτζας, βασίζοντας την υπερασπιστική του γραμμή στην κατάθεση του ψυχίατρου που τον εξέτασε. Στην έκθεσή του επιμένει ότι ο δράστης «υποκρύπτει ψυχική διαταραχή». Ενδιαφέρον παρουσιάζει ότι ακόμη δεν έχουν διευκρινιστεί τα κίνητρα του δράστη.

Οι καταθέσεις μαρτύρων

Οι γονείς και τα αδέλφια του θύματος θα υποστηρίξουν ότι πρόκειται για έγκλημα πάθους, ότι ο κουνιάδος της ζήλευε την άτυχη Έφη, τον άντρα της (τον αδελφό του) και την οικογένεια που είχαν δημιουργήσει μαζί.  Η κατάθεση του αδελφού του δράστη και συζύγου του θύματος θα κινηθεί προς διαφορετική κατεύθυνση από αυτήν της οικογένειας της 32χρονης Έφης.

Στην κατάθεση του είπε: «Δεν έχω συζητήσει ποτέ το συμβάν με τον αδελφό μου. Δεν μπορεί να το συζητήσει. Δεν είχα διαπιστώσει κάτι περίεργο στη συμπεριφορά του αδελφού μου. Δεν επέδειξε ποτέ ζήλια. Η σύζυγός μου δε μου είχε παραπονεθεί ποτέ ότι την ενοχλούσε. Τι να πω εγώ; Δεν μπορώ να δώσω καμία εξήγηση γιατί το έκανε». Ενώ, ανέφερε πως ο δράστης είχε κάνει κάποια στιγμή ένα χειρουργείο, πονούσε συνέχεια και τον είχαν πάει σε ψυχολόγο για να τον εμψυχώσει.

Στην Απολογία του ο 45χρονος κουνιάδος του θύματος  παρουσιάστηκε  μετανιωμένος για την πράξη του και ζήτησε συγγνώμη από την οικογένεια. Ζήτησε αρκετές φορές “συγγνώμη”, εκφράζοντας την επιθυμία του να είχε τη δυνατότητα να γυρίσει τον χρόνο πίσω, για να μην έκανε όσα έκανε. Για την φρικιαστική πράξη του, να δολοφονήσει την 32χρονη με 45 μαχαιριές μπροστά στα μάτια του -μόλις 2,5 ετών- ανιψιού του, υποστήριξε ότι δε θυμάται σχεδόν τίποτα, μόνο αμυδρά τις φωνές. Είπε ότι η αδικοχαμένη γυναίκα “ήταν αστέρι” και ότι ποτέ δεν την είχε δει ερωτικά. «Μου έκαναν μάγια» υποστήριξε. «Ήταν ο άλλος μου εαυτός. Μπήκε ο δαίμονας μέσα μου» κατέληξε. «Ζητώ συγγνώμη»

Η γενική εντύπωση των περισσοτέρων παραμένει πως η παθολογική ζήλια και το μίσος όπλισαν το χέρι του δράστη, με τους συγγενείς της αδικοχαμένης γυναίκας να κάνουν λόγο για προμελετημένο έγκλημα.

Ο Εισαγγελέας και η απόφαση

Τα όσα απολογητικά κατέθεσε ο κατηγορούμενος, ουδόλως έπεισαν τον Εισαγγελέα Αχιλλέα Ζήση που ζήτησε την ενοχή του «όπως κατηγορείται» για την ανθρωποκτονία από πρόθεση, οπλοφορία και οπλοχρησία.

Στην αγόρευση του ο εισαγγελικός λειτουργός σημείωσε ότι δεν συντρέχει καμία περίπτωση μειωμένου καταλογισμού, πρόταση που έκανε αποδεκτή κατά πλειοψηφία (5-2) το Δικαστήριο. Επίσης ο Εισαγγελέας ζήτησε να μην του αναγνωρισθεί ο πρότερος σύννομος βίος και η μετέπειτα καλή συμπεριφορά, ωστόσο ομόφωνα τακτικοί και λαϊκοί δικαστές αποφάσισαν διαφορετικά.

Το Εφετείο Λαμίας επέβαλλε ποινή κάθειρξης 14 ετών κάθειρξης για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και τέσσερις μήνες για αυτά της οπλοφορίας και οπλοχρησίας.  Το Δικαστήριο αποδέχθηκε τον πρότερο σύννομο βίο του κατηγορούμενου, παρά την αντίθετη πρόταση και του Εισαγγελέα Αχιλλέα Ζήση και έτσι «έσπασαν» τα ισόβια.

Ακολούθησαν στιγμές έντασης και οργής από την οικογένεια της αδικοχαμένης κοπέλας, που φώναζαν αν υπάρχει δικαιοσύνη και την αστυνομία να φυγαδεύει τον καταδικασθέντα από την πίσω πόρτα όπου και ανέμενε η κλούβα για τη μεταγωγή του.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to top
Close
Browse Tags