Η Αφέντρα και ο σκλάβος

Πολλές φορές η τέχνη αντιγράφει την ζωή, όμως υπάρχει μία μεγάλη διαφορά στο ότι στην τέχνη το τέλος διαμορφώνεται από τον σεναριογράφο. Στην πραγματική ζωή το τέλος δεν αλλάζει, δεν υπάρχει επανάληψη, το τέλος καθορίζεται από τους πρωταγωνιστές που πρέπει να αναλάβουν και την ευθύνη των πράξεων τους.

Η δικογραφία και τα στοιχεία αυτής της υπόθεσης που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας προκαλούν σοκ για τα όσα διαδραματίστηκαν πριν από χρόνια στην Ελλάδα.

Πρόκειται για την συγκλονιστική υπόθεση δολοφονίας του 44χρονου επαγγελματία οδηγού Τάσου Πετρίδη στο Κερατσίνι το 2009 και κυρίως για όσα συνέβησαν νωρίτερα, από τη στιγμή που συναντήθηκαν οι δρόμοι αυτών των τριών ανθρώπων. Η νεαρή «αφέντρα» Μαρία Σ. ,ο κατά 20 χρόνια μεγαλύτερος «σκλάβος» της Τάσος Πετρίδης, και ο γεροδεμένος σωφρονιστικός υπάλληλος Γεράσιμος Π. που έγινε ψυχρός εκτελεστής πρωταγωνιστούν σε μία απίστευτη ιστορία.

Ο Σκλάβος

Ο Τάσος ήταν ένας 44χρονος επαγγελματίας οδηγός νταλίκας που ζούσε στο Κερατσίνι. Είχε γνωρίσει την Μαρία μέσω διαδικτύου και την είχε ερωτευτεί παράφορα. Η σχέση τους διήρκησε 3,5 χρόνια όμως ήταν έντονη και αρκετές φορές η κοπέλα είχε προκαλέσει την αρνητική αντίδραση του περίγυρού του. Ότι ήθελε η Μαρία έτρεχε να της το αγοράσει, για να της προσφέρει τα πάντα.

Την γνώρισε στους γονείς του, οι οποίοι παρ’ όλο που δεν ενέκριναν αυτή τη σχέση, την αγκάλιασαν και την δέχτηκαν σαν παιδί τους. Σε όλες τις προσπάθειες που έκαναν οι γονείς για να αφυπνίσουν τον Τάσο, η απάντηση του Τάσου ήταν ότι  «ήθελε επιβεβαίωση».

Ήταν Φεβρουάριος του 2007 όταν η 22χρονη τότε Μαρία Σ. ζήτησε από τον σύντροφό της Τάσο Πετρίδη να προχωρήσουν από κοινού στην υπογραφή ενός  «ιδιωτικού συμφωνητικού», όμοιου με αυτό που θα υπέγραφαν οι ήρωες στο βιβλίο «50 αποχρώσεις του Γκρι» το 2011. Στον «ρόλο του Αφέντη» ήταν η νεαρή Μαρία, απόφοιτη Γαλλικής Φιλολογίας που εργαζόταν ως πωλήτρια και σε αυτόν του «σκλάβου» θα ήταν ο Τάσος Πετρίδης.

Το καλοκαίρι του 2009 η 24χρονη γνώρισε τον σωφρονιστικό υπάλληλο Γεράσιμο Π, χωρίς όμως να έχει τελειώσει την σχέση της με τον 44χρονο οδηγό. Ο Τάσος συνέχισε να την διεκδικεί, χωρίς να μπορεί να φανταστεί αυτό που θα επακολουθούσε.

Το μοιραίο βράδυ

Στις 24 Νοεμβρίου του 2009  η 24χρονη Μαρία Σ συναντά τον 34χρονο σωφρονιστικό υπάλληλο Γεράσιμο Π, με τον οποίο διατηρούσε δεσμό ήδη τρεις μήνες. Αφού πέρασαν από το σπίτι του, έφυγαν για να πάνε να διασκεδάσουν σε νυχτερινό κέντρο. Στη διαδρομή αποφάσισαν να περάσουν από το σπίτι του Τάσου Πετρίδη, καθώς η Μαρία φέρεται ότι είπε στον σύντροφό της ότι ο πρώην της την ενοχλούσε και δεν την άφηνε σε ησυχία.

Λίγο προτού φτάσουν η 24χρονη τηλεφώνησε στον Τάσο και του είπε ότι θα πήγαινε στο σπίτι του για να τον δει και να έχει το νου του για να της ανοίξει. Όταν όμως πέρασε την πόρτα, μπήκε μαζί της και ο Γεράσιμος Π. Οι δύο άνδρες αντάλλαξαν βαριές κουβέντες και, πάνω στον καβγά, ο σωφρονιστικός υπάλληλος έβγαλε το πιστόλι του και πυροβόλησε τον άτυχο 44χρονο λίγο πάνω από τα γεννητικά όργανά του!

Όταν τον είδε αιμόφυρτο κάλεσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και την Αστυνομία. Όμως για τον Τάσο Πετρίδη ήταν ήδη πολύ αργά…

«Το συμβόλαιο της Υποταγής»

Από τα έγγραφα που περιλαμβάνονται στη δικογραφία και το υλικό της προανάκρισης προέκυψε ότι η Μαρία Σ έκρυβε καλά μέσα της τον ρόλο της «αφέντρας», που ήθελε να έχει υποχείριά της τους άνδρες και να τους εξουσιάζει. Όπως επίσης έκρυβε ότι πίσω από τον τίτλο της αποφοίτου Γαλλικής Φιλολογίας υπήρχε μια «καθηγήτρια» του σεξ.

Προέκυψαν αδιάσειστα στοιχεία που επιβεβαίωναν ότι ο μοναδικός σκοπός της ήταν ο έλεγχος και η κυριαρχία των ανθρώπων, που χρησιμοποιούσε ως υποχείρια για δική της ικανοποίηση εκμεταλλευόμενη την ευαισθησία τους παράλληλα προς αποκομιδή οικονομικού οφέλους.

Το πιο συγκλονιστικό στοιχείο ήταν το «ιδιωτικό συμφωνητικό» που φέρεται ότι είχε υπογράψει η «αφέντρα» Μαρία Σ. και ο Τάσος Πετρίδης, το οποίο ανακάλυψε η μητέρα του δολοφονηθέντος κρυμμένο μέσα στα συρτάρια του γιου της, λίγο καιρό μετά τη δολοφονία.

Η Καταδίκη

Πρωτόδικα το δικαστήριο επέβαλε στον σωφρονιστικό υπάλληλο Γεράσιμο Π κάθειρξη 21 ετών για ανθρωποκτονία από πρόθεση, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία και κάθειρξη 15 ετών στην 24χρονη Μαρία Σ για συνδρομή στη δολοφονία του Αναστάσιου Πετρίδη.

Ο δικηγόρος της οικογένειας Πετρίδη, δήλωσε μετά την ετυμηγορία « Στη δίκη που θα διεξαχθεί στο Εφετείο θα παραθέσουμε όλα τα στοιχεία που αποδεικνύουν το ποιόν των κατηγορουμένων και ότι ακόμη και σήμερα δεν έχουν μετανιώσει».

Η Δεύτερη Δίκη της Απόλυτης διαστροφής

Στις 8 Μαΐου 2015 θα ξεκινήσει η δίκη για την δολοφονία του Αναστάσιου Πετρίδη σε δεύτερο βαθμό στο Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Πειραιά, και οι νέες λεπτομέρειες που θα έρθουν στο φώς για τις σεξουαλικές διαστροφές που οδήγησαν στη δολοφονία του 44χρονου θα συνταράξουν την αίθουσα του δικαστηρίου, προκαλώντας μεγαλύτερο σοκ από ότι στο πρωτόδικο δικαστήριο.

Τα νέα στοιχεία, που προσκομίστηκαν κατά τη δευτεροβάθμια δίκη, απέδειξαν πως η Μαρία Σ. όχι μόνο διατηρούσε παράλληλη σχέση με το θύμα και τον θύτη, αλλά και με τουλάχιστον άλλους τέσσερις άνδρες, ενώ δόθηκε στην δημοσιότητα το περίφημο ιδιωτικό συμφωνητικό που είχε υπογράψει το θύμα με την κατηγορούμενη προκαλώντας σάλο στην αίθουσα του δικαστηρίου.

Το ζευγάρι μπορεί να καθόταν μαζί στο εδώλιο, όμως ο γεροδεμένος Γεράσιμος Π είχε στραφεί εναντίον της συγκατηγορούμενης του που πάντα έμπλεκε με κατά πολύ μεγαλύτερούς της άνδρες και φέρεται ότι τους εξουσίαζε, τους εκμεταλλευόταν οικονομικά και συναισθηματικά και τους μετέτρεπε σε σκλάβους του σεξ!

Η κατάθεση Γεράσιμου Παππά

«Εγώ τον λυπόμουν, δεν υπήρχε αντιζηλία μεταξύ μας. Ήταν άρρωστος, εξαρτημένος από τη Μαρία. Δεν την είδα ποτέ συναισθηματικά. Μόνο σεξουαλικά, σαρκικά» ανέφερε απολογούμενος στους δικαστές και μίλησε για την πρώτη γνωριμία τους: «Πήγα στο κατάστημα όπου δούλευε στη Νίκαια για να αγοράσω ένα στρώμα.

Από την πρώτη στιγμή με προσέγγισε. Ξάπλωσε στο στρώμα και μου είπε να ξαπλώσω δίπλα της και να το απολαύσω. Το ίδιο βράδυ της έστειλα λουλούδια και λίγες ημέρες αργότερα ήμασταν μαζί .Λίγο καιρό μετά με πήρε τηλέφωνο ο Τάσος. Είχε βρει το τηλέφωνό μου στο κινητό της Μαρίας και μου είπε ότι την αγαπάει και τη θέλει. Εγώ τη ρώτησα τι τρέχει και μου είπε ότι είχαν 3,5 χρόνια δεσμό και ότι είχαν χωρίσει». «Περίπου είκοσι μέρες πριν από τον πυροβολισμό και ενώ καθόμουν σε μια ταβέρνα, ήρθε η Μαρία μαζί με τον Τάσο και με βρήκαν. Ο Τάσος έκλαιγε και με παρακαλούσε με λυγμούς να ικανοποιώ σεξουαλικά τη Μαρία. Μου είπε «θέλω να είναι ευτυχισμένη σεξουαλικά»!

Για το μοιραίο βράδυ ο Γεράσιμος Π ισχυρίστηκε ότι ενώ βρισκόταν υπό την επήρεια αλκοόλ, μπήκε στο αυτοκίνητο της Μαρίας για να πάνε σε νυχτερινό κέντρο. Δίχως να το καταλάβει, εκείνη τον οδήγησε στο σπίτι του Πετρίδη όπου έπειτα από λογομαχία έγινε το κακό.

Στην απολογία του αναφέρθηκε και στο «ιδιωτικό συμφωνητικό» που είχε υπογράψει το ζευγάρι: «Το διάβασα όταν ήμουν στη φυλακή. Τότε πραγματικά συνειδητοποίησα ότι αυτά που γράφονταν εκεί η Μαρία τα εφάρμοζε και στην πράξη όταν κάναμε σεξ. Κατάλαβα και την εξάρτηση του Τάσου από εκείνην»!

Κατάθεση της Αφέντρας

Μόλις ξεκίνησε την απολογία της η απόφοιτη της Γαλλικής Φιλολογίας Μαρία Σ, ξέσπασε σε λυγμούς. «Λυπάμαι για ότι έγινε. Τον Τάσο τον σκέφτομαι κάθε μέρα. Όταν έβγαινα με άδειες πήγαινα στο μνήμα του» είπε στην πρόεδρο, που μπήκε αμέσως στο «ψητό»: «Για το “ιδιωτικό συμφωνητικό” τι έχετε να πείτε, κυρία μου;» τη ρώτησε.

«Το είδα σαν παιχνίδι! Ο Τάσος το κατέβασε από το ιντερνέτ και το υπογράψαμε. Δεν μας εξέφραζε. Ήταν ένας κύριος» απάντησε η κατηγορουμένη. Ωστόσο η πρόεδρος παρατήρησε με αυστηρότητα: «Αυτό και όσα γράφονται μέσα σε αυτό δεν είναι παιχνίδια, κυρία μου. Είναι οκτώ σελίδες και έχετε υπογράψει την καθεμία ξεχωριστά». Τότε πήρε τον λόγο η πάρεδρος και είπε απευθυνόμενη στη κατηγορούμενη: «Ακροβατούσατε σε τεντωμένο σχοινί. Τα ερωτικά παιχνίδια σας οδήγησαν στο χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου»!

Η κατηγορουμένη αρνήθηκε ότι είχε παράλληλο δεσμό με τους δύο άνδρες: «Το λάθος μου ήταν ότι μετά τον χωρισμό μου από τον Τάσο εξακολουθούσα σε κάθε δύσκολη στιγμή να τρέχω σε αυτόν. Μου είχε πει ότι θα ήταν πάντα δίπλα μου, αλλά όχι σαν σύντροφος». Η ίδια ισχυρίστηκε ότι ουδέποτε είχαν βρεθεί οι τρεις μαζί, παρά μόνο τη μοιραία νύχτα. «Ο Τάσος και ο Μάκης είχαν βρεθεί και είχαν αναπτύξει φιλικές σχέσεις» είπε, χωρίς να διευκρινίσει τι εννοούσε.

Η 24χρονη υποστήριξε ότι ο σωφρονιστικός υπάλληλος ήταν εκείνος που επέμενε να γίνει εκείνη η συνάντηση , ότι γνώριζε πως ο σύντροφός της είχε όπλο, αλλά όχι ότι το είχε πάνω του τη νύχτα εκείνη και ότι άκουσε ξαφνικά τον πυροβολισμό χωρίς να προηγηθεί καυγάς. Τότε η πάρεδρος τη ρώτησε πώς είχε περασμένα τα ονόματά των δύο ανδρών στο κινητό της και αποκαλύφθηκε ότι τον Μάκη τον είχε «μωρό μου» και τον Τάσο «αγάπη μου». «Ε, αυτό κάτι λέει…» σημείωσε η πάρεδρος.

Κατάθεση του Αδερφού

Όπως αποκαλύφθηκε κατά την εξέταση του αδελφού της Μαρίας Σ., πριν από τον Τάσο Πετρίδη και τον Γεράσιμο Π η σατανική Μαρία διατηρούσε σχέση με έναν επίσης πολύ μεγαλύτερό της άνδρα, έναν νεωκόρο. Η πρόεδρος ρώτησε γιατί επέλεγε μεγαλύτερους άνδρες, αλλά ο αδελφός της δεν μπόρεσε να δώσει εξήγηση και τότε τον ρώτησε αν έχει διαβάσει το «ιδιωτικό συμφωνητικό»: «Όχι. Είναι ντροπή αυτό για την οικογένειά μας».  Η πρόεδρος ωστόσο συνέχισε: «Εγώ αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι ο Τάσος την αγαπούσε και τον εκμεταλλευόταν συναισθηματικά και οικονομικά. Επίσης, όταν ήταν με τον Μάκη, έπαιρνε τηλέφωνο και κοιμόταν στο σπίτι του Τάσου. Τι είδους ερωτικό τρίγωνο ήταν αυτό; Αυτό προσπαθώ να καταλάβω. Γιατί; Της άρεσαν τα ερωτικά τρίγωνα;».

Η κατάθεση της Μάνας

Η μητέρα του θύματος Ελένη Κ. δεν άντεξε όσα έλεγαν οι δύο κατηγορούμενοι και κατέρρευσε. Ο σύζυγός της (πατριός του δολοφονηθέντος Τάσου Πετρίδη) ήταν καταπέλτης στην κατάθεσή του κατά της Μαρίας Σ. «Πίσω από τον τίτλο της αποφοίτου Γαλλικής Φιλολογίας υπήρχε μια “καθηγήτρια του σεξ”! Όχι μόνο διατηρούσε παράλληλη σχέση με τον Τάσο και τον κατηγορούμενο, αλλά τον είχε βάλει να υπογράψει και “ιδιωτικό συμφωνητικό”. Τρεις ημέρες πριν από τη δολοφονία είχε έρθει σπίτι και είχε βρεθεί ερωτικά με τον Τάσο. Είναι αδίστακτη!

Ο Τάσος ήταν εξαρτημένος από αυτήν και τον εκμεταλλευόταν. Ακόμη και μπροστά μας του φερόταν σαν σκουλήκι!». Η κυρία Ελένη σημείωσε: «Είχαν δεσμό 3,5 χρόνια. Την αγαπούσε, ό,τι ήθελε η Μαρία, έτρεχε να της το δώσει. Τη βάλαμε στο σπίτι μας και την είχαμε σαν παιδί μας. Της δείξαμε αγάπη και αυτή μας πρόδωσε και μου στέρησε ό,τι πολυτιμότερο είχα. Είναι ικανή για όλα!».

Ένοχοι χωρίς ελαφρυντικά

Η εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή χωρίς ελαφρυντικά τόσο του Γεράσιμου Π (πρωτόδικα καταδικάστηκε σε κάθειρξη 21 ετών) όσο και της Μαρίας Σ. (πρωτόδικη καταδίκη 15 χρόνια). Ούτε μία ημέρα δεν μειώθηκαν οι ποινές για την αφέντρα Μαρία Σ. και τον σωφρονιστικό υπάλληλο Γεράσιμο Π, καθώς το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Πειραιά τους επέβαλε στις 9 Ιουνίου 2015 την ίδια ποινή που τους είχε επιβάλει και το πρωτόδικο δικαστήριο! Έτσι, η 30χρονη απόφοιτος Γαλλικής Φιλολογίας καταδικάστηκε σε κάθειρξη 15 ετών για την κατηγορία της συνέργειας στον φόνο του σκλάβου της Τάσου Πετρίδη, ενώ ο πρώην εραστής της σε 21 έτη κάθειρξη για τη δολοφονία του 44χρονου.

Οι δικηγόροι υπεράσπισης των δύο κατηγορουμένων είχαν ζητήσει για τη Μαρία Σ. την αθώωσή της και για τον Μάκη Παππά να μετατραπεί η κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε θανατηφόρα σωματική βλάβη, ωστόσο οι δικαστές και οι ένορκοι, που τις προηγούμενες ημέρες άκουγαν άφωνοι τις καυτές λεπτομέρειες της υπόθεσης, δεν πείστηκαν.

Στο άκουσμα της απόφασης η Μαρίας Σ. δεν είπε το παραμικρό και προσπαθούσε εναγωνίως να κρύψει το πρόσωπό της ξεσπώντας σε λυγμούς, ενώ συγγενικά της πρόσωπα που βρίσκονταν στο ακροατήριο εξαπέλυσαν φραστική επίθεση κατά της έδρας του δικαστηρίου.

Διαφορετική στάση κράτησε τόσο ο καταδικασθείς Γεράσιμος Π. όσο και οι γονείς και τα αδέλφια του. Δέχτηκαν με ψυχραιμία την απόφαση και αφού συνομίλησαν λίγα λεπτά μεταξύ τους, αποχαιρετίστηκαν. Στη συνέχεια, οι δύο πρώην εραστές μπήκαν στην αστυνομική κλούβα χωρίς να ανταλλάξουν ούτε βλέμμα μεταξύ τους και πήραν τον δρόμο της επιστροφής στις φυλακές. «Είμαι θύμα της απόλυτης διαστροφής»! Αυτό φώναξε ο 44χρονος το βράδυ της Τρίτης λίγο προτού μπει στην κλούβα προκειμένου να επιστρέψει στο κελί του.

«Ηθική δικαίωση»

«Ευχαριστώ τον Θεό, τον δικηγόρο, καθώς και το δικαστήριο που δεν μείωσε ούτε κατά μία μέρα την ποινή αυτών των ανθρώπων που έφαγαν το μοναχοπαίδι μου» είπε αμέσως μετά την ετυμηγορία η μητέρα του Τάσου Πετρίδη, Ελένη Κ. και πρόσθεσε: «Ζούσα για τη στιγμή που θα τους έβλεπα να πληρώνουν για τη δολοφονία του Τάσου μου. Και τελικά η ελληνική Δικαιοσύνη έκανε αυτό που έπρεπε. Τους τιμώρησε όπως τους άξιζε και δεν τους άφησε να βγουν από τη φυλακή. Το παιδί μου δεν γυρίζει πίσω, αλλά υπάρχει έστω μια ηθική δικαίωση».

Πηγή: Volvipress.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to top
Close
Browse Tags