Ο «σατανιστής» της Γλυφάδας

Ανήμερα της Κυριακής του Πάσχα στις 20 Απριλίου 2014, ένας δημοτικός υπάλληλος κάνοντας την βόλτα του στην πλατεία Βάσως Κατράκη στη Γλυφάδα είδε από μακριά σε ένα παγκάκι ξαπλωμένο έναν άνθρωπο. Δεν ήταν κάτι ασυνήθιστο. Η πλατεία βρισκόταν κοντά στην εκκλησία του Αγίου Κωνσταντίνου και αποτελούσε στέκι – καταφύγιο αστέγων, μάλιστα κάποιοι από αυτούς ήταν μόνιμοι θαμώνες της περιοχής. Όμως κάτι δεν του άρεσε ….

Κοντοστάθηκε για μερικά λεπτά παρατηρώντας καλύτερα τον ακίνητο όγκο και το βλέμμα του έπεσε κάτω από το παγκάκι, όπου υπήρχε αίμα. Διστάζοντας, έκανε μερικά βήματα για να πλησιάσει προς τον ξαπλωμένο άνθρωπο, όμως ξαφνικά κοκκάλωσε από τον τρόμο. Στο παγκάκι βρισκόταν ένας  άνθρωπος του οποίου το πρόσωπό ήταν χτυπημένο και ματωμένο…

Γρίφος…

Ο χώρος της πλατείας αποκλείστηκε αμέσως από τους άντρες του Τμήματος δίωξης εγκλημάτων κατά ζωής μαζί με το κλιμάκιο της ιατροδικαστικής υπηρεσίας. Από την αυτοψία προέκυψε πώς το θύμα ήταν γυναίκα περίπου 40 ετών. Σύμφωνα με την αρχική εκτίμηση της νεκρικής ακαμψίας, ο Ιατροδικαστής προσδιόρισε πώς το έγκλημα είχε διαπραχθεί τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής του Πάσχα, στο σημείο που βρέθηκε.

Το θύμα έφερε πολλαπλά τραύματα στο κεφάλι και στο πρόσωπο. Από την φύση και την έκταση των τραυμάτων Ιατροδικαστής κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το φονικό όπλο ήταν μια βαριά πέτρα. Ο δράστης πρέπει να κατάφερε ένα δυνατό χτύπημα στο θύμα που την έκανε να χάσει της αισθήσεις της, και στην συνέχεια συνέχισε να την χτυπά με μανία και μίσος, πολτοποιώντας της σχεδόν το κεφάλι.

Η γυναίκα δεν είχε επάνω της ταυτότητα, η κάποια άλλα χαρτιά που να βοηθούσαν στην ταυτοποίηση της, και σε συνδυασμό με την κατάσταση των ρούχων της, οι αστυνομικοί κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι επρόκειτο κατά πάσα πιθανότητα για άστεγη, καθώς στα χέρια του θύματος δεν βρέθηκαν ίχνη που να μαρτυρούσαν πώς ήταν τοξικομανής.

Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε το γεγονός πώς στο παγκάκι που ήταν ξαπλωμένο το θύμα,  ήταν γραμμένα με αίμα σε κάθετη διάταξη ο αριθμός «666», το σύμβολο του σταυρού και ένα ακόμα ακαθόριστο σχήμα που περιέπλεκε ακόμη περισσότερο τα πράγματα.

Από τις εκτεταμένες έρευνες των αστυνομικών στην ευρύτερη περιοχή, εντοπίστηκε μέσα σε κάδο απορριμμάτων παρακείμενης οδού και σε απόσταση 90 μέτρων περίπου από τη συγκεκριμένη πλατεία, μία μαύρη σακούλα σκουπιδιών με ίχνη αίματος, μέσα στην οποία, μεταξύ άλλων, υπήρχε και πέτρα με ίχνη αίματος.

Από τις εργαστηριακές εξετάσεις της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας, εντοπίστηκε τμήμα δακτυλικού αποτυπώματος στη σακούλα, το οποίο όμως δεν υπήρχε στη βάση δεδομένων, γεγονός που σήμαινε πώς ο δράστης δεν ήταν σεσημασμένος.

Από τις αναλύσεις του Τμήματος Βιολογικών Υλικών, το βιολογικό υλικό του αίματος που βρέθηκε στην επιγραφή πάνω στο παγκάκι καθώς το αίμα πάνω στη σακούλα που περιείχε την πέτρα ανήκαν στον δράστη, και στην πέτρα ταυτοποιήθηκε το αίμα της δολοφονηθείσας.

Προσωπικές διαφορές ή…

Από τα πρώτα στοιχεία που προέκυψαν από τα ευρήματα στον τόπο του εγκλήματος και την αγριότητα του, οι ενδείξεις οδηγούσαν στο σενάριο της επίλυσης διαφορών ανάμεσα στους άστεγους που ενδεχομένως να προέκυψαν από την διαμονή της γυναίκας στο συγκεκριμένο πάρκο. Μία σύγκρουση μεταξύ τους για το σημείο, η κάποια άλλη διαφορά που κατέληξε σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών.

Οι έρευνες αμέσως στράφηκαν στους άστεγους της περιοχής που σύχναζαν στο πάρκο, κάτω από την εκκλησία του Αγίου Κων/νου. Από τις καταθέσεις που πήραν, διαπίστωσαν πως η συγκεκριμένη γυναίκα είχε εμφανιστεί στο πάρκο πριν από μερικούς μήνες.  «Ήταν λίγο νευρική, με όσους πίστευε ότι την αδικούσαν. Καλός άνθρωπος όμως. Έκοβε το ψωμί της στα δυο για να το μοιραστεί» ανέφεραν άλλοι άστεγοι χωρίς όμως να γνωρίζουν το όνομα της. Δεν είχε διαφορές με κανέναν, ούτε την είχε απειλήσει κανείς ποτέ.

Οι άντρες της ασφάλειας απευθύνθηκαν στον Ιερέα που λειτουργούσε στον ναό του Αγίου Κωνσταντίνου που ερχόταν σε επαφή με τους αστέγους βοηθώντας τους όσο μπορούσε..

Βασανισμένη ψυχή…

Η άτυχη δολοφονημένη γυναίκα λεγόταν Ειρήνη Τσάβαρη.  Ο ιερέας περιέγραψε την Ειρήνη ως μία βασανισμένη ψυχή, ένα αγρίμι, που μοναδική της συντροφιά ήταν διάφορα σκυλιά που τάιζε, ενώ εκείνα την προστάτευαν από τους κινδύνους. Όταν την πλησίασε την πρώτη φορά για να της προσφέρει βοήθεια, εκείνη άρχισε να φωνάζει και να αντιδρά άσχημα. Αμέσως δίπλα της έτρεξαν τα σκυλιά της για να δουν τι συμβαίνει.

Με τον καιρό όμως άρχισε να ανοίγεται και να δείχνει μεγαλύτερη εμπιστοσύνη. Μάταια προσπαθούσε ο ιερέας να την βάλει σε κάποιον ξενώνα αστέγων. «Δεν ήθελε με τίποτα. Ένιωθε ότι εγκλωβιζόταν, ότι θα την πίεζαν. Ήθελε να είναι έξω, να είναι ελεύθερη και να φροντίζει τα σκυλιά της», είπε ο πατέρας Τιμόθεος.

«Έτρωγαν ακόμη και από το ίδιο το πιάτο. Η Ειρήνη έβγαζε όλη της την αγάπη σε αυτά τα ζώα και αυτά της το ανταπέδιδαν. Δεν ξέρω γιατί εκείνη τη νύχτα δεν ήταν δίπλα της», είπε ο ιερέας εκφράζοντας απορία γιατί το μοιραίο βράδυ τα σκυλιά δεν βρίσκονταν δίπλα της να την προστατέψουν από την μανία του δολοφόνου.

Μετά την ταυτοποίηση της ταυτότητας της γυναίκας, οι αστυνομικοί αναζήτησαν τους συγγενείς της.

Ποια ήταν η γυναίκα θύμα

Η Ειρήνη ήταν μία άριστη μαθήτρια, είχε τελειώσει το πανεπιστήμιο και ήθελε να ασχοληθεί με την διοίκηση επιχειρήσεων. Η ζωή της ήταν απόλυτα φυσιολογική και δεν αντιμετώπιζε κανένα απολύτως πρόβλημα. Ζούσε με τους γονείς της και τον αδερφό της στη Νέα Σμύρνη μέχρι που ο κόσμος της κατέρρευσε εξαιτίας της προδοσίας του ανθρώπου που αγαπούσε.

Από τότε άρχισε να φεύγει από το σπίτι επιλέγοντας να γίνει εκ πεποιθήσεως άστεγη, ζώντας τα τελευταία 15 χρόνια σε πάρκα, πλατείες και άλλα σημεία στα νότια προάστια, με τους δικούς της να προσπαθούν να την βρουν. Δηλώνανε την εξαφάνισή της στην Αστυνομία, όμως εκείνοι δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτα. Όταν κατάφερνε ο πατέρας της να την εντοπίσει, την μετέφερε στο σπίτι τους στη Νέα Σμύρνη, όμως εκείνη πάλι έφευγε.

Με πρωτοβουλία των γονιών της νοσηλεύτηκε σε ψυχιατρικό νοσοκομείο, όμως ούτε αυτό είχε αποτέλεσμα. Οι γιατροί αποφαίνονταν ότι δεν υπάρχει ιδιαίτερο πρόβλημα, ότι απλά χρειαζόταν κάποια ψυχολογική στήριξη, την οποία όμως η ίδια αρνείτο πεισματικά να δεχτεί.

Μετά την αποκάλυψη της ταυτότητας του θύματος, ο πατέρας της Ειρήνης δήλωσε πώς δεν είχαν καταλάβει τίποτε. «Αρχικά δεν είχαμε καταλάβει ότι ήταν εκείνη η δολοφονημένη στην Γλυφάδα. Ούτε καν είχαμε ακούσει τις ειδήσεις. Όμως, μετά, μας τηλεφώνησε η αστυνομία..»…

Στο μονοπάτι του σκότους…

Έχοντας αποκλείσει το κίνητρο του ξεκαθαρίσματος λογαριασμών, η έρευνα εστιάστηκε στο στοιχείο – «παραφωνία» που βρέθηκε στον τόπο του εγκλήματος και θεωρήθηκε αρχικά ως εν δυνάμει παραπλανητικό. Ήταν η αναγραφή στο παγκάκι με αίμα του αριθμού «666», του σταυρού και του σχήματος.

Η σκέψη και μόνο πώς ενδέχεται να έχουν μπροστά τους μία «λατρευτική ανθρωποκτονία» που διαπράχθηκε με την πολτοποίηση του κεφαλιού, τους προκάλεσε ανατριχίλα. Αυτομάτως η σκέψη των παλαιοτέρων αστυνομικών ανέτρεξε στο παρελθόν, στην υπόθεση των «σατανιστών της Παλλήνης» όπου η 28χρονη Γαρυφαλλιά Γιούργα δολοφονήθηκε την Μεγάλη Τετάρτη τον Απρίλιο του 1993, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο.

Από την συνεκτίμηση όλων των στοιχείων, οι έρευνες εστιάστηκαν και επικεντρώθηκαν στην αναζήτηση ατόμου με συγκεκριμένο «προφίλ» και χαρακτηριστικά, όπως θρησκευτικές πεποιθήσεις, ψυχολογικές ιδιαιτερότητες, αποκλίνουσες συμπεριφορές κ.ά. στην ευρύτερη περιοχή. Ανέλπιστα, προέκυψαν δύο αυτόπτες μάρτυρες που είδαν ξημερώματα της Κυριακής του Πάσχα ένα νεαρό άντρα να χάνεται σαν σκιά από το παρκάκι της Γλυφάδας.

Αστυνομικές δυνάμεις και άντρες της ασφάλειας με πολιτικά περιπολούσαν τις νύχτες στο σημείο και τα πάρκα των νοτίων προαστίων ελέγχοντας για περίεργες κινήσεις από νεαρά μοναχικά άτομα, ενώ παράλληλα «σάρωναν» τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για προφίλ με σατανιστικό περιεχόμενο που να ταιριάζουν με τα δεδομένα που είχαν. Για δύο μήνες άνοιγαν και έκλειναν τον κύκλο των υπόπτων έχοντας την πίεση του χρόνου γιατί όλα έδειχναν ότι ο δράστης θα ξαναχτυπήσει.

Ο «ελεύθερος τέκτονας»

Έπειτα από έρευνες τις οποίες πραγματοποίησαν τόσο στη Γλυφάδα όσο και σε σχετικές σελίδες στο διαδίκτυο, οι αστυνομικοί περιόρισαν τους υπόπτους σε έξι πρόσωπα, όλοι κάτοικοι της συγκεκριμένης περιοχής. Στη συνέχεια απευθύνθηκαν σε έναν από αυτούς που κινούνταν ανάμεσα σε ομάδες που «λατρεύουν» τον σατανά στα social media και του ζήτησαν να τους βοηθήσει στην προσέγγιση των υπόπτων.

Ο άνθρωπος αυτός ήταν ένας λοχίας του ελληνικού στρατού που διατηρούσε στο Facebook προφίλ με το ψευδώνυμο «ελεύθερος τέκτονας». Χωρίς δισταγμό δέχτηκε να συνεργαστεί με την Αστυνομία και άρχισε σταδιακά να προσεγγίζει τους υπόπτους συνομιλώντας  διαδικτυακά μαζί τους. Τελικά ένας, από αυτούς τσίμπησε το δόλωμα…

Ήταν ένας 22χρονος νεαρός με το όνομα ο Αλέξανδρος που έκανε ανάρτηση γράφοντας στο προφίλ στο Facebook «Έχω κάνει το πρώτο βήμα και ψάχνω κάτι πιο μεγάλο για να μπω στον ναό»! Ο λοχίας ενημέρωσε την αστυνομία πως ο άνθρωπος με τον οποίο συνομιλεί, ο εν λόγο νεαρός είχε ήδη κάνει το πρώτο βήμα «για να πλησιάσει το σατανά», δηλαδή είχε κάνει «θυσία» στο σατανά. Μάλιστα, για του λόγου το αληθές, του ζήτησε να αποδείξει τα λεγόμενα του, και ο νεαρός του έστειλε ως απόδειξη μια φωτογραφία του χαρακωμένου του χεριού, την οποία διαβίβασε στην Ασφάλεια.

Δεύτερο προφίλ στο facebook 

Μετά το «κλείδωμα» του υπόπτου, η ασφάλεια άρχισε να «ξεσκονίζει» αναλυτικά ότι αφορούσε το άτομο του. Προέκυψε πώς ο 22χρονος διατηρούσε στο Facebook και δεύτερο προφίλ το όποιο έδειχνε άτομο που έδειχνε να αναζητά βοήθεια από τον χριστιανισμό.

Στο δεύτερο προφίλ που διατηρούσε με το όνομα «Αλέξανδρος Γεωργίου» έγραφε «9 Ιανουαρίου 2013, η προσευχή θα φέρει την αυτογνωσία… η αυτογνωσία θα φέρει την ταπείνωση, η ταπείνωση την προσευχή και πάει λέγοντας. Συνεχώς αυτό θα γίνεται… Αν δεν έχεις άνθρωπε αγάπη, μη ζητάς την αγάπη, μην προσπαθείς να τη δώσεις, γιατί το μόνο που θα καταφέρεις είναι να πληγώσεις… και να πληγωθείς γιατί ζητάς αντάλλαγμα και ανταπόδοση ενώ εσύ δεν έχεις δώσει κάτι, γιατί πολύ απλά δεν έχεις να δώσεις τίποτα παρά μόνο πάθη και ελαττώματα… Μετανόησε, φύγε μακριά, τουλάχιστον να μη βλάψεις άλλο, αναζήτησε την αγάπη, δηλαδή τον Θεό και πάλεψε με τα πάθη σου να ενωθείς με τον Δημιουργό σου και ύστερα θα μπορείς να αναπαύσεις τους γύρω σου…»

Ανέβαζε στο προφίλ του βίντεο με ομιλίες του πατέρα Νεκτάριου Μουλατσιώτη, που είχε δημιουργήσει παλιότερα το συγκρότημα Παπαροκάδες με σχόλια του τύπου «Πες τα πατέρα Νεκτάριε»! Είναι χαρακτηριστική μια ανάρτησή του για την αμαρτία: «9 Ιανουαρίου 2013, πονάει η αλήθεια αλλά έτσι εισχωρεί και φέρνει τον άνθρωπο εις εαυτόν εμπιστοσύνη στον Θεό και θα τα φέρει καλύτερα από ό,τι εμείς θα θέλαμε, γιατί πολύ απλά μας αγαπάει και νοιάζεται περισσότερο από ό,τι εμείς για τον εαυτό μας… έτσι τον κατάντησε τον άνθρωπο η αμαρτία, αυτοκαταστροφικό..! Δυστυχώς».

Το κλείσιμο του κύκλου

Οι αστυνομικοί χρησιμοποιώντας ψεύτικο προφίλ ήρθαν ίδιοι σε επαφή με τον ύποπτο και ξεκίνησαν συζήτηση μαζί του για να αποκτήσουν την εμπιστοσύνη του. Κάνοντας πώς δεν τον πιστεύουν, τον προκάλεσαν να αποδείξει την αλήθεια των όσων ισχυριζόταν. Ο 22χρονος έχοντας εντύπωση ότι μιλά σε «μυημένους», σταδιακά αποκάλυψε με λεπτομέρειες πως διέπραξε το έγκλημά του στους διαδικτυακούς «φίλους», και τους έστειλε ως απόδειξη φωτογραφικά ντοκουμέντα για να τους πείσει.

Έχοντας αυτά τα στοιχεία, με την βοήθεια της Δίωξης του ηλεκτρονικού εγκλήματος εντόπισαν την γεωγραφική θέση του «προφίλ» και ανακάλυψαν πώς ο 22χρονος έμενε στην περιοχή που διαπράχθηκε το έγκλημα. Οι αστυνομικοί του Ανθρωποκτονιών έχοντας όλα τα στοιχεία στην διάθεση τους, αποφάσισαν να «σφίξουν την θηλειά».

Σύλληψη

Στις 16 Ιουνίου οι άντρες της ασφάλειας χτύπησαν την πόρτα της οικίας του 22χρονου Αλέξανδρου Π. Κατά την διάρκεια της έρευνας, βρέθηκαν στην κατοχή του ποσότητα κάνναβης περίπου 165 γραμμαρίων και δύο αυτοσχέδια τσιγάρα με ακατέργαστη κάνναβη. Ο νεαρός δίχως να προβάλει αντίσταση, συνελήφθη και τον οδηγήθηκε στην Ασφάλεια.

Από την πρώτη στιγμή της σύλληψης του, ο 22χρονος δήλωσε αμετανόητος σατανιστής και ομολόγησε πώς δολοφόνησε την 41χρονη Ειρήνη Τσάβαρη συνθλίβοντας της το κεφάλι με πέτρα για να γίνει «αποδεκτός από τον Εωσφόρο».

Οι αστυνομικοί του Ανθρωποκτονιών έχοντας το dna του στην διάθεση τους, ταυτοποίησαν το βιολογικό υλικό του 22χρονου με το αίμα που βρέθηκε στην επιγραφή πάνω στο παγκάκι και με το αίμα πάνω στη σακούλα που περιείχε την πέτρα. Παράλληλα ταυτοποιήθηκε και το τμήμα δακτυλικού αποτυπώματος του, με αυτό επάνω στη σακούλα που εντοπίστηκε στον κάδο απορριμμάτων.

Modus Operandi

Ο 22χρονος κατέθεσε προανακριτικά πώς μετά την Ανάσταση, βγήκε στο δρόμο και άρχισε να αναζητά τον άνθρωπο που θα σκότωνε για να γίνει αποδεκτός από το σατανά. Έτσι, έφθασε στο παρκάκι της Γλυφάδας, έκοψε το χέρι του με ένα γυαλί και με το αίμα, σχημάτισε το σύμβολο 666 και τον ανάποδο σταυρό περιμένοντας το θύμα του. Λίγη ώρα αργότερα εμφανίστηκε στο σημείο μια 41χρονη Ειρήνη και πλάγιασε σε ένα παγκάκι για να κοιμηθεί. Έκρινε ότι ήταν η στιγμή για να επιτεθεί.

Άρπαξε μια μεγάλη πέτρα, όρμησε πάνω της και της πολτοποίησε το κεφάλι. Στη συνέχεια με το αίμα του αλλά και του θύματος προσπάθησε να γράψει το όνομα του σατανά και εξαφανίστηκε αφού πέταξε τη ματωμένη πέτρα σε ένα κάδο απορριμμάτων.

«Διάλεξα την ημέρα του Πάσχα επειδή ήμουν λυπημένος που αναστήθηκε ο Χριστός. Έκανα προσευχή στον σατανά. Αμέσως μετά έκοψα τα χέρια μου με ένα κομμάτι γυαλί και με το αίμα μου έγραψα σε ένα παγκάκι το 666 και σχημάτισα έναν ανάποδο σταυρό ακριβώς δίπλα» ανέφερε ο δράστης στους αστυνομικούς.

Η επιλογή του θύματος ήταν τυχαία, όχι όμως και η ημερομηνία που επέλεξε να χτυπήσει. Την ημέρα της Αναστάσεως εκείνος έπρεπε – σύμφωνα πάντα με τις μεταφυσικές επιταγές – να σκορπίσει το θάνατο. Επιπλέον ανέφερε ότι σχεδίαζε να διαπράξει και δεύτερη δολοφονία την ημέρα του θερινού ηλιοστασίου στις 21 Ιουνίου, που αποτελεί ημέρα εορτασμού για τους σατανιστές.

Στο τέλος της ανάκρισης ισχυρίστηκε πώς μερικές ημέρες μετά την δολοφονία, αποκάλυψε την αποτρόπαια πράξη του στους γονείς του, οι οποίοι ωστόσο δεν τον πίστεψαν.

Εις βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα και οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Μία «χαμένη» ψυχή

Ο 22χρονος Αλέξανδρος Π ήταν παιδί μιας μέσης οικογένειας, και ζούσε στην Γλυφάδα. Οι γονείς του ήταν συνταξιούχοι, ηθοποιός ο πατέρας, υπάλληλος του ΙΚΑ η μητέρα, και είχε έναν ακόμα αδελφό.

Στην ηλικία των 14 ετών ξεκίνησε εισπνέοντας βενζίνη, μετά κάπνιζε χασίς και συνέχισε αργότερα με καθημερινή χρήση ακόμη και ηρωίνης, με αποτέλεσμα να υποστεί παράλυση και απώλεια βάρους, φτάνοντας τα 25 κιλά.

Η οικογένεια του, θέλοντας να το βοηθήσει, είχε καταφύγει μέχρι και στην Εισαγγελία ζητώντας τον εγκλεισμό ακόμη και ως ανήλικος σε Ψυχιατρική Κλινική του Νταού Πεντέλης, όμως το δημόσιο Ψυχιατρείο αρνήθηκε την νοσηλεία του λόγω του ότι ήταν ανήλικος.

Τα προβλήματα εντείνονταν όσο πλησίαζε στην ενηλικίωση όπως εντείνονταν και οι μεταφυσικές αναζητήσεις του μέσα στην σατανιστική βιβλιογραφία, και το ατελείωτο σερφάρισμα σε «σκοτεινές» ιστοσελίδες.

Στα 18 του ο Αλέξανδρος Π είχε παραισθήσεις ότι τον καθοδηγούσε ο Σατανάς και ήθελε να φτάσει στο απόγειο οραματιζόμενος τελετουργική δολοφονία για να αποδείξει την πίστη του στον σατανά, η οποία θα τον έφτανε στα «ανώτερα» επίπεδα.

Όταν ενηλικιώθηκε, οι γονείς του, που γνώριζαν τις εξαρτήσεις του γιου τους και τον διαταραγμένο ψυχικό του κόσμο, είχαν προσπαθήσει να τον πείσουν να νοσηλευτεί στο ψυχιατρείο, ωστόσο κάθε φορά προσέκρουαν στην άρνησή του.

Η συνεχής χρήση ναρκωτικών ουσιών, είχε ως αποτέλεσμα να κριθεί ακατάλληλος για στράτευση λαμβάνοντας απολυτήριο Ι5.

Στη συνέχεια με ιδιώτες γιατρούς και φαρμακευτική αγωγή, οι γονείς κατέβαλαν κάθε δυνατή προσπάθεια να τον βοηθήσουν έχοντας τον συνεχώς υπό επίβλεψη, και χρησιμοποιώντας διάφορα τεχνάσματα, να τον κάνουν να λαμβάνει τα φάρμακα του με τον ίδιο πεισματικά να αρνείται να συνεργαστεί.

Τα τελευταία χρόνια ο 22χρονος απέφευγε να βγαίνει από το σπίτι του και να έχει κοινωνικές επαφές μελετώντας τα «μυστικά του σατανισμού». Ήθελε να «καταρτιστεί» περισσότερο για να καταφέρει (στο δικό του άρρωστο μυαλό) να γίνει ο απόλυτος υπηρέτης του κακού το οποίο ασπάστηκε ορκιζόμενος πίστη και αφοσίωση.

Ο πατέρας του δράστη

” Λυπάμαι βαθύτατα για τον άδικο χαμό αυτής της γυναίκας .Ο γιος μου είναι βαθύτατα άρρωστος ψυχικά και χρήστης ναρκωτικών. Παλεύω εδώ και χρόνια .Τα έχω πει όλα στην αστυνομία Όταν το είχε κάνει το Πάσχα μου το είχε πει ,είχε μιλήσει μαζί μου. Μου έλεγε διάφορα κατά καιρούς για να με εκβιάζει να του δίνω χρήματα” ανέφερε σε δήλωσή του ο πατέρας του 22χρονου Αλέξανδρου Π,  Τηλέμαχος.

Στον Εισαγγελέα

Το μεσημέρι της 17ης Ιουλίου ο 22χρονος Αλέξανδρος πέρασε το κατώφλι του Εισαγγελικού γραφείου. Η Εισαγγελέας του άσκησε Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση και κατοχή ναρκωτικών και τον παρέπεμψε να απολογηθεί ενώπιον του 19ου Τακτικού Ανακριτή. Μέσω του δικηγόρου του Φαήλου Κρανιδιώτη, ο 22χρονος ζήτησε και έλαβε προθεσμία να απολογηθεί, ενώ ο συνήγορος του ζήτησε την διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης.

Ο συνήγορος του κατηγορούμενου ο οποίος συναντήθηκε μαζί του για να προετοιμάσει την απολογία του ανέφερε πώς «έχει και δεν έχει επίγνωση αυτού που έκανε», ενώ αντίθετα οι αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι δεν έχει συνειδητοποιήσει πλήρως το κακό που έχει προκαλέσει. Οι ίδιοι άλλωστε λένε ότι έχει μετανιώσει μόνο γιατί δεν ολοκλήρωσε το τελετουργικό με δεύτερο φόνο!

Απολογία στον Ανακριτή

Στις 20 Ιουνίου 2014 ο 22χρονος Αλέξανδρος Π με το κεφάλι σκυφτό και συνοδευόμενος από τον συνήγορό του Φ. Κρανιδιώτη πέρασε το κατώφλι του Δικαστικού Μεγάρου για να απολογηθεί ενώπιον του 19ου Ανακριτή. Ενώπιον του Ανακριτή περιέγραψε την εσωτερική πάλη που έδινε για χρόνια με τον ίδιο του τον εαυτό, αναφέροντας για τους δαίμονες που τον κυνηγούσαν από μικρό παιδί και τον οδήγησαν να βάψει με αθώο αίμα τα χέρια του, για τις απελπισμένες προσπάθειες των οικείων του να τον βοηθήσουν και να τον βγάλουν από τον κόσμο των παραισθήσεων, και για τη χρόνια εξάρτησή του από τις ναρκωτικές ουσίες.

«Άκουγα φωνές και έβλεπα μαύρες οπτασίες που πίστευα ότι είναι δαίμονες ή ο ίδιος ο διάβολος. Από την ηλικία των 18 ετών αυτές οι φωνές μέσα στο κεφάλι μου μου έλεγαν να σκοτώσω. Οι ίδιες οπτασίες έρχονταν σαν εφιάλτες στον ύπνο μου και με έπιαναν από τον λαιμό. Όσο πλησίαζε το Πάσχα, οι φωνές αυτές δυνάμωναν. Το Μεγάλο Σάββατο μάλωσα με την οικογένειά μου και άκουσα πάλι τις φωνές. Όταν είδα την άτυχη γυναίκα το θεώρησα σημάδι. Πίστεψα ότι εκείνοι μού την υπέδειξαν» φέρεται ότι είπε ο 22χρονος στον ανακριτή για τη νύχτα του φόνου, όταν βρήκε το άτυχο θύμα του και το έκανε θυσία στον Σατανά.

Ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε πώς για τις παραισθήσεις του και το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε πριν από μερικά χρόνια σε σημείο να υποστεί παράλυση και να φτάσει να ζυγίζει 30 κιλά, ευθυνόταν η χρόνια εξάρτησή του από τις ναρκωτικές ουσίες.

«Από την ηλικία των 14 ετών άρχισα να εισπνέω βενζίνη. Έβρεχα ένα πανί με βενζίνη και το κρατούσα στη μύτη μου καθώς εξατμιζόταν. Στη συνέχεια ξεκίνησα να κάνω χρήση χασίς, LSD, ηρεμιστικών, για να καταλήξω να κάνω χρήση σκληρών ναρκωτικών. Πίστευα ότι ήμουν φάντασμα, νεκρός, ο ίδιος ο χάρος! Μάλωνα συχνά με τους γονείς μου και πίστευα ότι ο αδελφός μου με μισεί. Άλλες φορές γινόμουν αυτοκαταστροφικός και έσβηνα τσιγάρα στα χέρια μου. Δεν ήθελα να βρίσκομαι με κόσμο και πίστευα ότι όλοι ήθελαν το κακό μου. Οι γονείς μου προσπαθούσαν να με βοηθήσουν, αλλά γινόμουν επιθετικός και πίστευα ότι ήθελαν να μου κάνουν κακό. Μια μέρα, πριν από δύο χρόνια, έσπρωξα τον πατέρα μου, με αποτέλεσμα να περάσει μέσα από το χοντρό κρύσταλλο της μπαλκονόπορτας. Τότε εκείνος μου ζήτησε βοήθεια αλλά, αντί να φωνάξω ασθενοφόρο, άρχισα να τον κλοτσάω. Ο πατέρας μου φώναξε την Αστυνομία και με κράτησαν μέχρι να περάσει η επήρεια των ναρκωτικών. Όταν συνήλθα ούτε καν θυμόμουν αυτό που συνέβη. Λίγο καιρό μετά τον ξαναχτύπησα, αλλά ούτε και τότε θυμόμουν το περιστατικό»!

Ο 22χρονος κατηγορούμενος ανέφερε στον ανακριτή και άλλα βίαια περιστατικά με εκείνον πρωταγωνιστή. Συγκεκριμένα, λίγο πριν συλληφθεί κι ενώ είχε μπει ακόμα πιο βαθιά στον εξαρτησιογόνο κόσμο των ναρκωτικών, έφτασε να απειλήσει τη ζωή της ίδιας του της μητέρας του.

«Όταν άρχισα να κάνω σκληρά ναρκωτικά, το πρόβλημα επιδεινώθηκε. Μια μέρα που μάλωσα με τον αδελφό μου, πήρα ένα σπασμένο μπουκάλι και το έβαλα στον λαιμό της μητέρας μου απαιτώντας να φύγει ο αδελφός μου από το σπίτι. Τελικά μπήκε στη μέση ο πατέρας μας και με ηρέμησε».

Ο 22χρονος «οπαδός του Εωσφόρου» αρνιόταν να κλειστεί σε ψυχιατρείο, παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες των οικείων του να τον πείσουν να νοσηλευτεί. Ο ίδιος το παραδέχθηκε και στον ανακριτή, λέγοντας μάλιστα ότι κάθε φορά απειλούσε τον πατέρα του ότι θα τον σκοτώσει.

«Η οικογένειά μου είχε κάνει πολλές προσπάθειες να με βοηθήσει. Όταν ήμουν στο σχολείο μού έφεραν ψυχολόγο. Σε ηλικία 17 ετών ο πατέρας μου με πήγε στο Δρομοκαΐτειο, αλλά δεν δέχτηκαν να με κρατήσουν γιατί ήμουν ανήλικος. Το ίδιο έγινε στο Νταού Πεντέλης. Κάθε φορά αρνιόμουν να δεχτώ βοήθεια και δεν πήγαινα στα ραντεβού με τους ψυχιάτρους» σημείωσε προσθέτοντας ότι συναινεί να υποβληθεί σε εξετάσεις για να διαπιστωθεί το αληθές των λεγομένων του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, απαντώντας σε ερωτήσεις του ανακριτή ο 22χρονος αρνήθηκε ότι σκόπευε να διαπράξει και δεύτερο φόνο στις 21 Ιουνίου. «Το είπα στην Αστυνομία για να το παίξω σκληρός» υποστήριξε, καταλήγοντας ότι έχει μετανιώσει και πως το κακό δεν τον εκφράζει πια.

«Είναι βαριά ψυχικά άρρωστος»

Ο 22χρονος κατηγορούμενος μετά την τρίωρη απολογία του κρίθηκε ομόφωνα προφυλακιστέος και μεταφέρθηκε στο ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού. Όπως συνήγορός του Φ. Κρανιδιώτης, κατέθεσε αίτημα στον ανακριτή ζητώντας να διενεργηθούν δύο πραγματογνωμοσύνες, η πρώτη για την κατάσταση της ψυχικής υγείας του κατηγορουμένου και η δεύτερη προκειμένου να διαπιστωθεί εάν είναι τοξικομανής.

«Ο κατηγορούμενος, όπως ήταν φυσικό, προφυλακίστηκε. Άλλωστε, πρόκειται για ομολογημένη πράξη. Ζητήσαμε να διενεργηθούν δύο πραγματογνωμοσύνες. Η πρώτη για την κατάσταση της ψυχικής του υγείας και η δεύτερη για να διαπιστωθεί η εξάρτησή του σε ναρκωτικές ουσίες. Η εκτίμησή μου είναι ότι είναι βαριά ψυχικά άρρωστος» δήλωσε μετά το πέρας της ανάκρισης ο Φ. Κρανιδιώτης.

Ψυχίατροι

Από την ψυχιατρική γνωμάτευση των δύο πραγματογνωμόνων προέκυψε πώς ο κατηγορούμενος «πάσχει από παρανοειδούς τύπου σχιζοφρένεια και πολυτοξικομανία» και, ως συνέπεια της ψυχικής του νόσου κατά την τέλεση του εγκλήματος, είχε μειωμένη την ικανότητα να αντιληφθεί την αποτρόπαια πράξη του.

Συγκεκριμένα το πόρισμα ανέφερε πώς «Δεν είχε εκλείψει μεν εντελώς η πνευματική του ικανότητα να αντιληφθεί το άδικο της πράξης του και να ενεργήσει σύμφωνα με την αντίληψή του για το άδικο, πλην όμως αυτή είχε μειωθεί σημαντικά».

Οι δύο διορισμένοι ψυχίατροι επεσήμαναν ότι «δεδομένης της πολύχρονης νόσου του, είναι πολύ πιθανό να τελούσε σε διατάραξη των πνευματικών του λειτουργιών», ενώ έκλεισαν τη γνωμάτευσή τους με τη σημείωση ότι είναι άμεση ανάγκη ο Αλέξανδρος Π να νοσηλευτεί σε ψυχιατρείο, καθώς «αποτελεί κίνδυνο για τη δημόσια ασφάλεια»! Αναφέρουν χαρακτηριστικά: «Εάν δεν υποστεί κατάλληλη θεραπευτική – ψυχιατρική αγωγή και παρακολούθηση σε κλειστή ψυχιατρική κλινική για μεγάλο χρονικό διάστημα, θα εξακολουθεί να διατελεί σε διαταραχή των πνευματικών του λειτουργιών».

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στη χρόνια εξάρτηση του κατηγορουμένου από τα ναρκωτικά. Από την ηλικία των 16 ετών έπασχε από «πολυνευροπάθεια λόγω εισπνοής βενζίνης εξαιτίας της οποίας έχει και εμφανή διαταραχή στη βάδιση»! Ο 22χρονος, που από τα 14 χρόνια του άρχισε να διολισθαίνει σε επικίνδυνες ατραπούς εισπνέοντας αρχικά βενζίνη και περνώντας στη συνέχεια στη χρήση χασίς και ηρωίνης, αντιμετώπιζε εδώ και χρόνια σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα, με αποτέλεσμα οι οικείοι του να κάνουν προσπάθειες να νοσηλευτεί στο Νταού Πεντέλης.

Η Δίκη

Στις 12 Οκτωβρίου 2015 ο 23χρονος πλέον Αλέξανδρος Π κάθισε στο εδώλιο του κατηγορουμένου στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας για την ανθρωποκτονία από πρόθεση της 41χρονης Ειρήνης Τσάβαρη. Στην διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας τα όσα ακούστηκαν μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου έκαναν τους παριστάμενους να ανατριχιάσουν …

Η κατάθεση του στρατιωτικού

Ο άνθρωπος που βοήθησε την αστυνομία να συλλάβει τον δολοφόνο ήταν και ο μάρτυρας-κλειδί στην υπόθεση, καθώς παγίδευσε τον κατηγορούμενο (ήταν ο πρώτος που έμαθε για το φρικτό έγκλημα και ειδοποίησε την Αστυνομία) και τους βοήθησε να τον συλλάβουν.

Ο εν λόγω νεαρός στρατιωτικός διέθετε προφίλ στο facebook για τον ελευθεροτεκτονισμό και ο δράστης τον προσέγγισε ζητώντας του να τον φέρει σε επαφή με τους «ανώτερους στην ιεραρχία». Πίστευε -όπως έλεγε- ότι εκείνοι θα τον βοηθούσαν να γίνει «αρχιερέας του σατανά» και να κερδίσει πλούτη, εξουσία και γυναίκες!

«Ήταν αποφασισμένος να πατήσει επί πτωμάτων για να μυηθεί στον σατανισμό. Στην αρχή το πήρα για πλάκα. Όμως για να με πείσει, όταν συνέχισα να τον αποκρούω, μου αποκάλυψε πως αυτός σκότωσε την άστεγη γυναίκα! Δώσε μου ένα καθαρό όπλο και σου τρώω όποιον θες  μου είπε κάποια στιγμή!» κατέθεσε ο μάρτυρας και πρόσθεσε ότι ο 23χρονος Αλέξανδρος υπερηφανευόταν για τη δολοφονία που διέπραξε.

Στο δικαστήριο παρουσιάστηκαν οι διάλογοι που πραγματοποιήθηκαν μέσω της πλατφόρμας Facebook ανάμεσα στον μάρτυρα και τον κατηγορούμενο ως μέρος των αναγνωστέων εγγράφων.

Λίγο μετά τη δολοφονία ο 23χρονος ανέφερε στη συζήτησή του με τον στρατιωτικό στο facebook: «Με γοητεύει το κακό. Με την πέτρα την πουτ…α τής έκανα τη μούρη κιμά. Στη βρομιάρα, ας μην κοιμόταν έξω. (…) Στόχος μου είναι να γίνω high priest του σατανά. (…) Είμαι αδίστακτος και θα τη βρω την άκρη, είτε με βοηθήσεις εσύ είτε κάποιος άλλος». Μάλιστα ο νεαρός κατηγορούμενος παραδέχτηκε κυνικά «Δεν ήμουν πιωμένος όταν το έκανα. Μια χαρά νηφάλιος ήμουν!»

Η κατάθεση του δημοτικού υπαλλήλου

Ο υπάλληλος του δήμου που ανακάλυψε το πτώμα της δολοφονημένης γυναίκας περιέγραψε τη σκηνή του εγκλήματος «Όταν πλησίασα στο παγκάκι, είδα μια γυναίκα χτυπημένη. Το πρόσωπό της ήταν παραμορφωμένο από τα χτυπήματα, ενώ υπήρχαν κηλίδες αίματος, πιτσιλισμένες παντού».

Ο συγκεκριμένος μάρτυρας γνώριζε τον κατηγορούμενο από την εποχή που έπαιζε ποδόσφαιρο: «Ως παιδί ήταν λιγομίλητος, απόμακρος και διαμαρτυρόταν όταν δεν έπαιζε στους αγώνες. Όταν τον ξανασυνάντησα, ύστερα από χρόνια, σε ηλικία περίπου 18 ετών, προχωρούσε υποβασταζόμενος από τους γονείς του».

Η κατάθεση του πατέρα

Όταν ήρθε η στιγμή να καταθέσει την μαρτυρία του ο Τηλέμαχος Π, πατέρας του κατηγορούμενου, με δάκρυα στα μάτια ζήτησε συγγνώμη από την οικογένεια της 40χρονης Ειρήνης Τσάβαρη. Στη κατάθεσή του στο δικαστήριο ο συνταξιούχος ηθοποιός περιέγραψε την εξάρτηση του γιου του από τα ναρκωτικά.

«Θα ήθελα να ζητήσω μια βαθιά συγγνώμη. Βαρύ το πένθος, κυρίως για την Ειρήνη και μετά για τον γιο μου, που βασανίζεται από 15 ετών» είπε συντετριμμένος και πρόσθεσε ότι ο Αλέξανδρος ήταν καλός μαθητής, με επιδόσεις στο ποδόσφαιρο, μέχρι που άρχισε να εισπνέει βενζίνη.

«Ένα βράδυ μπήκε στο σπίτι και μύριζε. Τον παρακολούθησα και διαπίστωσα ότι έκανε εισπνοές με βενζίνη. Συνέχισε με χασίς. Η κατάσταση ήταν τρομακτική! Απευθύνθηκα σε όλες τις υπηρεσίες, αλλά εκείνος αρνιόταν να νοσηλευτεί. Τον πήγα στον Ευαγγελισμό και ο γιατρός διέγνωσε βαριά πολυνευροπάθεια. Κάποια στιγμή μου είπε «μπαμπά, ακούω φωνές». Ήταν βίαιος, μια φορά με χτύπησε και κινδύνευσα να χάσω το μάτι μου».

Ο Τηλέμαχος Π παραδέχθηκε ότι ο γιος του τού είχε αποκαλύψει ότι σκότωσε την άτυχη γυναίκα: «Δυο τρεις μέρες μετά τη δολοφονία μού ομολόγησε ότι αυτός σκότωσε την άστεγη. Του είπα: “Αν αυτό ισχύει, πάμε στην Αστυνομία” και μού απάντησε «Πλάκα κάνω».

Ο ίδιος ξέσπασε σε λυγμούς όταν αναφέρθηκε στον γιο του σχετικά με τον σατανισμό. «Δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τον σατανισμό. Έναν μήνα πριν από τη δολοφονία είχε επισκεφτεί το Άγιο Όρος (…) Ώσπου να κλείσω τα μάτια μου θα με βαραίνει αυτή η τραγωδία! Ας με συγχωρέσει ο Αλέξανδρος που δεν μπόρεσα να τον βοηθήσω. Ο γιος μου είναι άρρωστος» είπε παρακαλώντας το δικαστήριο να δείξει επιείκεια.

Η κατάθεση του ψυχιάτρου

Ο συνήγορος του 23χρονου Φ. Κρανιδιώτης υπέβαλε αιφνιδίως αίτημα στο δικαστήριο να καταθέσει ο ψυχίατρος, ο οποίος βρισκόταν στο δικαστήριο για άλλη υπόθεση. Το αίτημα έγινε δεκτό κατά πλειοψηφία (μειοψήφησαν η πρόεδρος και μία από τις συνέδρους).

Αντίθετη άποψη υποστήριξε η πλευρά της πολιτικής αγωγής (πολιτικός ενάγων στη δίκη έχει δηλώσει ο πατέρας της δολοφονημένης Ειρήνης Τσάβαρη), η οποία τόνισε ότι υπήρχε δόλος και ότι ο κατηγορούμενος σκότωσε με μεθόδευση και βάσει σχεδίου την άτυχη γυναίκα, η οποία ήταν άριστη μαθήτρια που ολοκλήρωσε και τις σπουδές της στο πανεπιστήμιο, αλλά η ζωή της κατέρρευσε εξαιτίας ερωτικής απογοήτευσης.

Ο ψυχίατρος κατέθεσε τα όσα ανέφερε και το πόρισμα της πραγματογνωμοσύνης επιβεβαιώνοντας πώς ο κατηγορούμενος «πάσχει από παρανοειδούς τύπου σχιζοφρένεια και πολυτοξικομανία» και, ως συνέπεια της ψυχικής νόσου του, κατά την τέλεση του εγκλήματος είχε μειωμένη την ικανότητα να αντιληφθεί την αποτρόπαια πράξη του.

Η απολογία του κατηγορούμενου

Όταν κλήθηκε ο 23χρονος κατηγορούμενος να απολογηθεί με ψυχρό κυνισμό ομολόγησε την αποτρόπαια πράξη του στο δικαστήριο., ισχυριζόμενος πώς δεν είναι τρελός, αλλά προφήτης του άρχοντα του σκότους, ο οποίος τον καθοδηγούσε.

«Δεν είμαι τρελός! Πιστεύω αυτά που είπα. Όπως υπάρχει Θεός, υπάρχει και Σατανάς!» είπε ο 23χρονος, κάνοντας όλους να παγώσουν και να τον κοιτάζουν απορημένοι.

«Άκουγα φωνές, κραυγές, λες και το σπίτι ήταν στοιχειωμένο. Ήθελα να με αφήσουν ήσυχο, για να ηρεμήσω έπαιρνα ναρκωτικά! Με πλησίασαν τα πνεύματα και μου είπαν “Πρέπει να σκοτώσεις για μας”! Μου είπαν ότι, αν θέλω να με αφήσουν ήσυχο και να κάνω κάτι παραπάνω, θα πρέπει να συμπορευτώ μαζί τους» ανέφερε ο 23χρονος όταν ρωτήθηκε από την πρόεδρο του δικαστηρίου πώς έφτασε να σκοτώσει με πρωτοφανή αγριότητα την άτυχη 40χρονη.

Όταν η πρόεδρος τον ρώτησε γιατί επέλεξε να σκοτώσει μία άστεγη την οποία είδε τυχαία να κοιμάται στο παγκάκι, απάντησε χωρίς δισταγμό «Ήταν το μόνο εύκολο που θα μπορούσα να κάνω εκείνη τη στιγμή για να απαλλαγώ από τις φωνές. Πίστευα ότι δεν θα την αναζητούσε κανείς και δεν θα προκαλούσα τόσο μεγάλο κακό. Πίστευα ότι δεν θα πονούσε κάποιος».

Κατά την διάρκεια της απολογίας του παραδέχτηκε πώς θα συνέχιζε να σκοτώνει, μάλιστα ήταν αποφασισμένος να θυσιάσει ακόμα και βρέφη ή νεαρές παρθένες στον βωμό του Εωσφόρου, προκαλώντας σοκ σε όλους όσοι βρίσκονταν στο δικαστήριο!

Σοκ προκάλεσε και ο ισχυρισμός του 23χρονου ότι τα πνεύματα τον… επισκέπτονταν ακόμη και μέσα στη φυλακή: «Είχα αποκαλύψεις ότι είμαι προφήτης του Αντίχριστου!» υποστήριξε και πρόσθεσε ότι βαθιά μέσα του γνώριζε ότι ήταν ο «εκλεκτός»!

Ο κατηγορούμενος ρωτήθηκε γιατί στις συνομιλίες που είχε στο facebook με τον «τέκτονα» (τον άνθρωπο που τον παγίδευσε και ειδοποίησε την Αστυνομία) δεν ρωτούσε πως θα μπορούσε να απαλλαγεί από τα πνεύματα (όπως διατεινόταν ότι ήταν η επιθυμία του), αλλά προσπαθούσε να μάθει πώς θα ερχόταν σε επαφή με τους ανώτερους στην ιεραρχία προκειμένου να γίνει «αρχιερέας του Σατανά». Απάντησε κυνικά πώς ήθελε να μυηθεί στον σατανισμό γιατί πίστευε ότι η ζωή του θα βελτιωνόταν αν γινόταν «αρχιερέας του άρχοντα του σκότους»!

Πρόσθεσε ότι ο σκοπός της πράξης του ήταν καλός, προκαλώντας την αντίδραση της εισαγγελέως της έδρας, η οποία τον ρώτησε: «Και τότε γιατί δεν σκοτώνατε τη μητέρα σας;» με αποτέλεσμα να λάβει την κυνική απάντηση του κατηγορούμενου «Και πού ξέρετε αν δεν το είχα σκεφτεί;».

Από την στιγμή της έναρξης της απολογίας του, αλλά ούτε και στο τέλος της, δεν ζήτησε συγγνώμη από την οικογένεια του θύματος.  Στο τέλος της απολογίας του είπε ότι προσδοκά στην αθώωσή του και κατέληξε με πρωτοφανή ψυχραιμία: «Έκανα ό,τι με πρόσταξε ο άρχοντας. Πιστεύω στον Σατανά! Υπάρχει, όπως υπάρχει Θεός»!

Η απόφαση

Στις 21 Οκτωβρίου 2015 το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών έκρινε τον 23 Αλέξανδρο Π ένοχο σε όλες τις κατηγορίες και του επέβαλε την ποινή της ισόβιας κάθειρξης για την δολοφονία της 41χρονης Ειρήνης Τσάβαρη, και πέντε μήνες φυλάκισης για προμήθεια και κατοχή ναρκωτικών.

Αμέσως μετά την φυλάκιση του, ο Αλέξανδρος Π οδηγήθηκε στο ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού, όπου εξακολουθεί να νοσηλεύεται έως σήμερα. Υποβάλλεται σε φαρμακευτική αγωγή και, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει «ξορκίσει» τις μαύρες σκιές του παρελθόντος και τους «δαίμονες» που τον «καταδίωκαν». Η ψυχική του υγεία έχει βελτιωθεί, είναι σε θέση πια να επικοινωνήσει με το περιβάλλον του και τους οικείους του, που τον στηρίζουν, ενώ φέρεται ότι έχει συνειδητοποιήσει τι έκανε.

Πηγή: protothema.gr, espresso.gr, mega, newsit, t-live, zougla.gr, star.gr 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to top
Close
Browse Tags