Η Δολοφονία της Τζεβριέ στην Αλεξανδρούπολη

Η Τζεβριέ Εδινερλί γνώρισε τον Καδήρ σε ηλικία 17 χρονών, πάνω στο άνθος της νιότης της, όταν είχε βγει βόλτα στην Αλεξανδρούπολη και τον ερωτεύτηκε. Μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα έγιναν ζευγάρι.

Οι γονείς της όμως δεν ενέκριναν αυτή την γνωριμία, γιατί δεν είχαν σχηματίσει καλή γνώμη για τον Καδήρ, ειδικά ο πατέρας της ο Χασάν δεν ήθελε ούτε να τον βλέπει.

Δυστυχώς όμως ο έρωτας πολλές φορές τυφλώνει και οδηγεί τον άνθρωπο στο να παίρνει λανθασμένες αποφάσεις, τις οποίες αν είχε «καθαρό μυαλό» να δει τα πράγματα πιο αντικειμενικά, δεν θα τις λάμβανε.

Η Τζεβριέ «παράκουσε» την πατρική «επιθυμία» και μετά από μερικές εβδομάδες γνωριμίας «κλέφτηκε» μαζί με τον Καδήρ.

Όπως συμβαίνει στις «κλειστές» κοινωνίες, όπως είναι αυτή των μουσουλμάνων της Θράκης, όταν συμβεί κάτι τέτοιο, τα πράγματα είναι μονόδρομος. Η κοπέλα έχει «εκτεθεί» και ο «δράστης» οφείλει να επανορθώσει, σύμφωνα με τα πατροπαράδοτα έθιμα τους.

Ο Βίος…αβίωτος

Το ζευγάρι παντρεύτηκε πολύ σύντομα καθώς η Τζεβριέ έμεινε έγκυος στο πρώτο της παιδάκι και έφυγαν για να μείνουν κοντά στην οικογένεια του Καδήρ, στην περιοχή της οδού Άβαντος στην Αλεξανδρούπολη.

Ο νεαρός σύζυγος, παρ’ όλο που ήταν νιόπαντρος και «φρέσκος» πατέρας, δεν άργησε να ξεδιπλώσει τον αληθινό του, σκοτεινό χαρακτήρα. Άρχισε πλέον να μην «ελέγχει» τον εαυτό του, έχοντας όλο και πιο συχνά ξεσπάσματα που εντείνονταν από την χρήση των ναρκωτικών ,και τα ξεσπάσματα αυτά είχαν στόχο την Τζεβριέ, η οποία δεν γνώριζε ότι ο «άντρας των ονείρων» της, ήταν χρήστης ναρκωτικών ουσιών. Πριν μπορέσει να καταλάβει η 19χρονη και «άπειρη» Τζεβριέ, το ποιος είναι ο πραγματικός Καδήρ, είχε ήδη τρία παιδιά και ζούσε εγκλωβισμένη μέσα σε μία κόλαση.

Οι καυγάδες άρχισαν να συνοδεύονται με χειροδικίες, και τελικά κατέληγαν σε ξυλοδαρμό. Ακόμη και μπροστά στα ανήλικα παιδιά. Η οικογένεια της Τζεβριέ άρχισε να υποψιάζεται ότι κάτι δεν πάει καλά με τον γάμο της κόρης τους, όταν η μητέρα της τυχαία αντελήφθη κάποιες μελανιές που είδε στο σώμα της. Η Τζεβριέ δικαιολογήθηκε στην μητέρα της ότι «έπεσε» στο σπίτι, παρακολουθούμενη πάντα από το άγρυπνο βλέμμα του συζύγου της, ο οποίος δεν την άφηνε ποτέ μόνη με τους συγγενείς της.

Ο Καδήρ μετά από αυτό, φοβούμενος μην μάθουν τα πεθερικά του για τα  όσα άσχημα συνέβαιναν εντός της συζυγικής εστίας, έβαλε σε εφαρμογή το σχέδιο της πλήρης αποκοπής και απομόνωσης της Τζεβριέ.

Της απαγόρευσε να έχει κινητό τηλέφωνο. Της απαγόρευσε να έχει προφίλ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Της απαγόρευσε να έχει την οποιαδήποτε επαφή και με τους φίλους της, και τους συγγενείς της.

Μπορεί να ακούγεται εξωπραγματικό και παράλογο, όμως οι γονείς, οι φίλοι και οι συγγενείς, είχαν να επικοινωνήσουν ή να μιλήσουν με την Τζεβριέ για πάνω από τέσσερα χρόνια. Το μικρότερο παιδάκι της Τζεβριέ, το εγγονάκι τους, οι παππούδες δεν το είχαν δει ποτέ, ούτε όταν γεννήθηκε…

Παραδομένη στην κόλαση

Στις 5 Δεκεμβρίου 2021, το ΕΚΑΒ δέχθηκε κλήση, όπου στην άλλη άκρη της γραμμής ένας 30χρονος άντρας ζητούσε την αποστολή ασθενοφόρου στην οδό Άβαντος στην Αλεξανδρούπολη για άμεση μεταφορά καθώς η γυναίκα του έπεσε από την σκάλα. Ήταν ο Καδήρ Ι. Ρ.

Όταν έφτασαν οι τραυματιοφορείς να παραλάβουν την Τζεβριέ, αντικρίζοντας την εικόνα της γυναίκας, την ρώτησαν πώς χτύπησε. Η Τζεβριέ απάντησε πώς έπεσε από της σκάλες, και είπε πώς δεν ήθελε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο. Όμως οι τραυματιοφορείς βλέποντας την κατάσταση της, και έχοντας υποψίες ότι ενδέχεται η γυναίκα να φέρει πιθανές εσωτερικές κακώσεις που δεν ήταν δυνατόν να διαπιστωθούν, παρέκαμψαν της αντιρρήσεις της και την μετέφεραν στο Γενικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης.

Η Τζεβριέ Εδινερλί εισήχθη εσπευσμένα στο χειρουργείο, όπου υποβλήθηκε σε τέσσερεις συνεχείς επεμβάσεις, καθώς από τον ιατρό ο οποίος την εξέτασε, διαπιστώθηκε ότι υπέστη ρήξη σπλήνας και ήπατος. Σαν να μην έφταναν όλα αυτά που υπέστη, εντοπίστηκε επίσης θετική και στον covid-19, με αποτέλεσμα μετά την επέμβαση να μεταφερθεί  στην ΜΕΘ όπου νοσηλεύονταν οι ασθενείς με κορωνοϊό.

Καταγγελία

Μετά την ενημέρωση του χειρούργου για την πραγματική κατάσταση της Τζεβριέ, οι απελπισμένοι γονείς, πήγαν στην αστυνομία να καταγγείλουν τον ξυλοδαρμό της Τζεβριέ από τον σύζυγό της, και κατέθεσαν εις βάρος του μήνυση. Η αστυνομία, μετά την καταγγελία των γονέων της 27χρονης διέταξε να υποβληθεί η άτυχη γυναίκα σε ιατροδικαστική εξέταση, όπου διαπιστώθηκε η πραγματικότητα, όλα τα χτυπήματα, και η κλινική της κατάσταση, η οποία ήταν αποτέλεσμα του άγριου ξυλοδαρμού που υπέστη από τον σύζυγο της.

Η ιατροδικαστική εξέταση  

Στις 8 Δεκεμβρίου, τρεις ημέρες μετά την εισαγωγή της στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, η 29χρονη Τζεβριέ, ενώ είχε υποβληθεί σε τέσσερεις  χειρουργικές επεμβάσεις εξετάστηκε από ιατροδικαστή. Τα ευρήματα που κατέγραψε στο πόρισμα του, ήταν αποκαλυπτικά όσον αφορά την βιαιότητα των χτυπημάτων που είχε δεχτεί από το σύζυγο της.

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή διαπιστώθηκαν εκχυμώσεις στο δεξί της μάτι, στο πάνω μέρος της δεξιάς πλευράς της κοιλιάς, στο δεξί χέρι, στη αριστερή κοιλιακή χώρα και σε άλλα σημεία. Από τις εξετάσεις που πραγματοποιήθηκαν αλλά και τις χειρουργικές επεμβάσεις, διαπιστώθηκε ότι η 29χρονη έφερε μεγάλα αιματώματα σε όλη την κοιλιακή χώρα, άμφω πνευμονοθώρακα και εκτεταμένες ρήξεις ύπατος.

Η άτυχη γυναίκα που νοσούσε και από κορονοϊό, υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση αφαίρεσης μεγάλου τμήματος του ήπατος – ηπατεκτομή (περίπου ¾) και χοληκυστεκτομής.

Η «αυτόβουλη» παράδοση

Ο Καδήρ κλήθηκε να προσέλθει στο ΑΤ Αλεξανδρούπολης, προκειμένου να καταθέσει για το αδίκημα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης. Ο 30χρονος, ο οποίος είχε σπεύσει να εξαφανιστεί αμέσως μετά από την πράξη του, μόλις όμως έμαθε ότι αναζητείται από την αστυνομία, επισκέφθηκε τη δικηγόρο του Βασιλεία Μαρινάκη, για να συντάξει το απολογητικό του υπόμνημα.

Η δικηγόρος του επικοινώνησε με το ΑΤ Αλεξανδρούπολης ενημερώνοντας ότι ο 30χρονος βρίσκεται στο γραφείο της και ότι ήθελε να παραδοθεί στις Αρχές, όμως οι αστυνομικοί απάντησαν ότι δεν είχαν  ακόμη ένταλμα σύλληψης από τον Εισαγγελέα και πως θα τους ενημερώσουν μόλις το πάρουν στα χέρια τους.

Ο δράστης, αμέσως μετά επικοινώνησε με το νοσοκομείο για να ενημερωθεί για την υγεία της συζύγου του, όπου έμαθε ότι η κατάστασή της Τζεβριέ ήταν άσχημη.

Το βράδυ της Πέμπτης 9 Δεκεμβρίου, μετά από τέσσερεις μέρες νοσηλείας η μετεγχειρητική κατάσταση της Τζεβριέ επιδεινώθηκε ραγδαία με αποτέλεσμα να αφήσει την τελευταία της πνοή μέσα στην ΜΕΘ, αφήνοντας τρία μικρά παιδιά ορφανά. Ο θάνατος της Τζεβριέ, καταγράφηκε επίσημα ως η 16η δολοφονία γυναίκας στην χώρα για το 2021.

Δεδομένου των εξελίξεων ο 30χρονος μαζί με τη δικηγόρο του, προσήλθαν αυτοβούλως στο ΑΤ και ακολούθησε η σύλληψή του.

Ο συζυγοκτόνος μετά την σύλληψη του, ισχυρίστηκε στους αστυνομικούς ότι δεν θυμόταν πως σκότωσε την 29χρονη, επειδή ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ. Ο Καδήρ Ι Ρ οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα ο οποίος άσκησε εναντίον του ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και τον παρέπεμψε στον Ανακριτή για να απολογηθεί.

Στον Ανακριτή

Στις 11 Δεκεμβρίου, κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, λόγο του φόβου των επεισοδίων, ο συζυγοκτόνος πέρασε το κατώφλι του Δικαστικού Μεγάρου Αλεξανδρούπολης. Δίνοντας τη δική εκδοχή για το τι συνέβη το μεσημέρι της 5ης Δεκεμβρίου στο σπίτι που έμενε με τη 29χρονη και τα τρία ανήλικα παιδιά του, ο συζυγοκτόνος ανέφερε ότι όλα συνέβησαν καθώς το πρωινό της ίδιας ημέρας γύρισε στο σπίτι του μεθυσμένος.

«Δεν ήθελα να σκοτώσω τη σύζυγο μου. Την είχα χτυπήσει δυο τρεις φορές στο παρελθόν αλλά όχι πολύ. Την είχα χτυπήσει γιατί δεν είχα καθαρά ρούχα και γιατί είχε αργήσει να ετοιμάσει το φαγητό» ανέφερε στην απολογία του στον ανακριτή ο 31χρονος, ενώ συμπλήρωσε ότι με την 29χρονη μάλωναν δύο φορές την εβδομάδα.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του, γύρω στη μια το μεσημέρι της 5ης Δεκεμβρίου κι ενώ κοιμόταν, η Τζεβριέ  πήγε από πάνω του άρχισε να του φωνάζει, του τράβηξε την κουβέρτα και του πέταξε το παντελόνι στο πρόσωπο. Τότε, ζαλισμένος από το ποτό άρχισε να τη χτυπάει και σταμάτησε όταν η 29χρονη ξέσπασε σε κλάματα. Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του δεν πρόσεξε εκείνη την ώρα ότι η 29χρονη είχε υποστεί κάποιο τραυματισμό.

Στη συνέχεια βγήκε από το σπίτι και επέστρεψε μετά από μία ώρα. Τότε πρόσεξε ότι έτρεχε αίμα από το φρύδι της. Όταν τη ρώτησε από που το έπαθε αυτό, τότε ισχυρίστηκε, πώς του είπε ότι έπεσε από τις σκάλες. Τότε η γυναίκα όπως αναφέρεται και μέσα στη δικογραφία που έχει σχηματιστεί κάθισε σε μια καρέκλα και αμέσως άρχισε να κάνει εμετό.

Έκλεισε την απολογία του λέγοντας στον Ανακριτή «Ας με τιμωρήσει η δικαιοσύνη για ότι έχω κάνει, δεν ζητώ επιείκεια». Μετά το τέλος της απολογίας του, αποφασίστηκε η προφυλάκιση με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή έως τον προσδιορισμό δικασίμου.

«Συγγνώμη»

«Ζητάω συγγνώμη» είπε ο Καδήρ Ι. Ρ. εκφράζοντας με αυτόν τον τρόπο τη μεταμέλειά του κατά την έξοδό του από τα δικαστήρια Αλεξανδρούπολης. Η δικηγόρος του κατηγορουμένου, προσπαθώντας να «ελαφρύνει» την θέση του πελάτη της, κάνοντας δηλώσεις στα ΜΜΕ πρόβαλέ ως επιχείρημα το γεγονός ότι μετά το περιστατικό του ξυλοδαρμού, ο ίδιος κάλεσε ασθενοφόρο παρά τις αντιρρήσεις της συζύγου του η οποία, όπως είπε, δεν ήθελε να πάει στο νοσοκομείο, ενώ μετά τη διακομιδή της τόσο ο ίδιος όσο και ακόμη 14 άτομα στα οποία απευθύνθηκε έδωσαν αίμα για τις ανάγκες των χειρουργείων στα οποία υπεβλήθη, λόγω των σοβαρών τραυμάτων που έφερε…

Η μαρτυρία του Πατέρα

Ο κ. Μεχμέτ, πατέρας της αδικοχαμένης μητέρας τριών παιδιών μετά την προφυλάκιση του δράστη,  ανέφερε ότι η κόρη του είχε σταματήσει να επικοινωνεί μαζί τους τα τελευταία τέσσερα χρόνια και δεν γνώριζαν τίποτα για την ζωή της, κάτι που το καταλόγισε στον γαμπρό του.

«Μας το έπαιζε και κύριος λέγοντας μας ότι η κόρη μου έπεσε από την σκάλα και χτύπησε, μέχρι χθες αυτό μας έλεγε. Εμείς μάθαμε ότι η κόρη μου είναι στο νοσοκομείο από το τηλεφώνημα ενός συγγενή μας και πήγαμε εκεί και τον είδαμε, μας έλεγε ψέματα. Στις δέκα το βράδυ την χτύπησε με μανία και στο νοσοκομείο την πήγε στις τέσσερις το μεσημέρι. Τα όργανα της είναι σακατεμένα, πως γίνεται αυτό; Τι άνθρωπος είναι; Εκείνος μας έλεγε ότι έχει σπάσει το πόδι της επειδή έπεσε από την σκάλα, όταν βγήκε ο χειρουργός, μας κοίταξε και μας είπε ότι τα ζωτικά της όργανα ήταν διαλυμένα» είπε συγκλονισμένος από τον χαμό του παιδιού του.

Τέλος, αναφερόμενος στα τρία εγγόνια του, εξήγησε ότι για την ώρα  βρίσκονταν στην πρόνοια όπου και τα φροντίζουν και περιμένουν να δουν τι θα γίνει ώστε να τα διεκδικήσουν και να τα μεγαλώσουν.

Νέες αποκαλύψεις και ερωτήματα

Στις 12 Δεκεμβρίου 2021 η δικηγόρος της οικογένειας της αδικοχαμένης γυναίκας κ. Ανθούλα Ανάσογλου έκανε σημαντικές αποκαλύψεις, στα ΜΜΕ σχετικά με την υπόθεση, αναφέροντας ότι ο δράστης μοιράζονταν την ίδια αυλή με τους γονείς του, θέτοντας παράλληλα το ερώτημα που ήταν, όταν η κοπέλα ψυχορραγούσε επί 6 ώρες.

«Με τους γονείς του ζούσαν στην ίδια αυλή, ίδιο σπίτι θα το πεις. Και εδώ γεννιούνται ζητήματα και ερωτήματα. Που ήταν οι γονείς του κατηγορουμένου όταν η κοπέλα ψυχορραγούσε επί 6 ώρες; Γιατί δεν κάλεσαν την αστυνομία, γιατί δεν κάλεσαν το ΕΚΑΒ, γιατί δεν την πήγαν οι ίδιοι στο νοσοκομείο; Γιατί το ΕΚΑΒ ήρθε στο σημείο 6 ώρες μετά».

«Κάποιοι εκείνη την ώρα αντί βοήθεια έριχναν νερό στο άτυχο κορίτσι δήθεν για να ξυπνήσει. Κάποιοι στο νοσοκομείο κάλυπταν τον δράστη λέγοντας ότι το κορίτσι έπεσε από τις σκάλες. Κάποιοι έπαιζαν θέατρο μαζί με το δράστη, έκλαιγαν και τσίριζαν για το κακό που τους βρήκε. Ενώ ίδιοι είχαν προκαλέσει το κακό. Γι’ αυτό η οικογένεια θα παρασταθεί για την υποστήριξη της κατηγορίας και για την διερεύνηση άλλων πιθανόν αδικημάτων».

Η οικογένεια της Τζεβριέ προχώρησε σε μήνυση για έκθεση κινδύνου και κατά του πατέρα του 30χρονου, καθώς κατήγγειλαν ότι ήταν μπροστά σε πολλά βίαια περιστατικά αλλά δεν αντέδρασε ποτέ ώστε να την προστατέψει.

Παραπεμπτικό βούλευμα

Στις 10 Μαΐου 2022 εκδόθηκε βούλευμα με το οποίο ο Καδήρ Ι. Ρ. παραπέμφθηκε να δικαστεί στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θράκης με την κατηγορία ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Όπως αναφέρεται στο βούλευμα, όλα έγιναν το πρωί της 5ης Δεκεμβρίου του 2021, σε έναν άγριο καυγά που ο κατηγορούμενος χτύπησε θανάσιμα την 29χρονη.

Ο 30χρονος το βράδυ του Σαββάτου είχε βγει με φίλους και έπινε ως τα ξημερώματα της Κυριακής. Όπως αναγράφεται στη δικογραφία γύρισε σπίτι του στις 9:00 το πρωί της Κυριακής, έχοντας προηγουμένως καταναλώσει κατά τους ισχυρισμούς του ιδιαίτερα αυξημένη ποσότητα αλκοόλ  (τσίπουρο), φαρμακευτικά δισκία (ΖΑΝΑΞ) και υπό την επήρεια χρήσης ινδικής κάνναβης κοιμήθηκε.

Περίπου στη 1:00 το μεσημέρι το θύμα άρχισε να τον ξυπνάει. Ο κατηγορούμενος στράφηκε εναντίον της αρχικά λεκτικά και εν συνεχεία μετά την απομάκρυνση των ανήλικων τους τέκνων εκ της οικίας, της επιτέθηκε με αδιανόητη σκληρότητα, μανία και βαναυσότητα χτυπώντας της επανειλημμένα με γροθιές και κλωτσιές. Την χτύπησε με τέτοιο τρόπο που ούτε ο ίδιος δεν θυμάται να παραθέσει «πόσες φορές την χτύπησε, σε ποια σημεία του σώματος, ούτε αν την χτύπησε με κάποιο αντικείμενο, ούτε πόση ώρα τη χτυπούσε» αναφέρεται στην δικογραφία.

Υποβλήθηκε σε τέσσερις χειρουργικές επεμβάσεις οι οποίες δεν κατέστησαν ικανές να ανατρέψουν το θάνατο της. Η νεαρή γυναίκα μετά από ένα τετραήμερο νοσηλείας στην ΜΕΘ του νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, κατέληξε στις 9/12/2021 και ώρα 20:50. Σύμφωνα με το σχετικό βούλευμα, ως αιτία θανάτου καταγράφτηκε η τραυματική ρήξη ήπατος, η μεθαιμορραγική καταπληξία και η οξεία ηπατική ανεπάρκεια.

Μετά τον άγριο ξυλοδαρμό, ο ίδιος συμπεριφέρθηκε σαν να μην συνέβη τίποτα. Μάλιστα καθ’ ομολογίαν του «βγήκε στην αυλή και έκανε καφέ για να συνέλθει». Άργησαν πολύ να ενημερώσουν το ΕΚΑΒ για να παραλάβει την 29χρονη, γεγονός που έθιξε ιδιαίτερα και η οικογένειας της. Συγκεκριμένα ο πατέρας της, με κραυγές απόγνωσης αναρωτιόταν «γιατί δεν κάλεσε αμέσως ασθενοφόρο, γιατί την άφησε να πεθάνει;».

«Ο κατηγορούμενος καθ’ όλη τη διάρκεια του έγγαμου βίου επιδείκνυε βίαιη συμπεριφορά απέναντι στη σύζυγό του γεγονός το οποίο επιβεβαιώνεται εκ του περιεχομένου των ενόρκων καταθέσεων και αφενός του πατρός της 29χρονης» αναφέρεται στο βούλευμα. Ωστόσο και ο ίδιος παραδέχθηκε ότι χτυπούσε την 29χρονη για ασήμαντους λόγους. «Είχα χτυπήσει τη σύζυγό μου δυο τρεις φορές στο παρελθόν αλλά όχι πολύ… στο παρελθόν την είχε χτύπησε π.χ. δεν είχα καθαρά ρούχα, είχε αργήσει να έχει έτοιμο το φαγητό, το πολύ να της έδωσα ένα χαστούκι σε αυτές τις περιπτώσεις…

Στο Εδώλιο

Την 1 Ιουνίου 2022 ο 31χρονος Καδήρ Ι. Ρ. Ο. κάθισε στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Ορεστιάδας, κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.  Η δίκη ξεκίνησε με την κατάθεση των μαρτύρων κατηγορίας που κατέθεσαν με λεπτομέρειες ότι ο κατηγορούμενος βιαιοπραγούσε κατ’ εξακολούθηση κατά της Τζεβριέ.

 Η κατάθεση του Γιατρού

Αίσθηση προκάλεσαν οι καταθέσεις των Ιατρών του ΠΓΝΑ, και ειδικά του τα λόγια του κυρίου Μιχαήλ Καρανίκα ο οποίος παρέλαβε την Τζεβριέ στο νοσοκομείο, και την χειρούργησε. «Στα 25 χρόνια της επαγγελματικής μου πορείας δεν έχω συναντήσει τέτοιο βαθμό κακοποίησης που να έφεραν σε τέτοια κατάσταση το ήπαρ ενός ανθρώπου. Τα χτυπήματα, που της κατάφερε ο σύζυγός της ήταν τόσο σοβαρά, που προκάλεσαν ρήξη σπλήνας και ήπατος».

Η κατάθεση του «θείου»

Αναστάτωση προκάλεσε η κατάθεση ενός θείου του κατηγορούμενου ο οποίος ανέφερε ανερυθρίαστα «όλοι τις δέρνουμε τις γυναίκες μας, ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας» και συνέχισε λέγοντας «δεν είπαμε να τις σκοτώσουμε αλλά εννοείται ότι τις δέρνουμε» προκαλώντας την έντονη αντίδραση του προέδρου. «Σήμερα είναι η τυχερή σας μέρα που δεν κάθεστε κατηγορούμενος αλλά αν μάθω ξανά ότι δείρατε τη γυναίκα σας θα πάτε κατηγορούμενος».

Η Καταδίκη

Ο κατηγορούμενος στην απολογία του ισχυρίστηκε ότι δεν ήθελε να σκοτώσει την Τζεβριέ. Παραδέχτηκε ότι είχε βιαιοπραγήσει εναντίον της, όμως για όλα έφταιγε η χρήση ναρκωτικών και το αλκοόλ. Οι ισχυρισμοί του όμως δεν κατάφεραν να πείσουν την έδρα η οποία μετά από 11ωρη ακροαματική διαδικασία δεν δέχθηκε κανένα ελαφρυντικό περί πρότερου εντίμου βίου του κατηγορούμενου.

Με ψήφους 6 υπέρ και έναν ένορκο που ζήτησε ελαφρυντικά, το Μικτό Ορκωτό Κακουργιοδικείο Ορεστιάδας έκρινε τον 31χρονο Καδήρ Ι. Ρ. Ο. ένοχο για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και του επέβαλε την ποινή κάθειρξης των ισοβίων.  Μετά την ανακοίνωση της ποινής, οδηγήθηκε στις φυλακές Νιγρίτας.

Σύμφωνα με την δικηγόρο του ο καταδικασθείς θα ασκήσει Έφεση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to top
Close
Browse Tags