Η Δολοφονία της Ελένης Μπόνια στις Σέρρες

Η 52χρονη Ελένη Μπόνια, ήταν μία διαζευγμένη γυναίκα, μητέρα δύο παιδιών η οποία ζούσε στο Νέο Πετρίτσι. Στις 26 Μαΐου 2013  επικοινώνησε με την μητέρα της, και την ενημέρωσε ότι σκόπευε να επισκεφθεί τον πατέρα της ο οποίος νοσηλευόταν στο νοσοκομείο του Κιλκίς.

Είχε ήδη παραγγείλει γλυκά από το τοπικό ζαχαροπλαστείο και είχε συνεννοηθεί τηλεφωνικά με έναν τοπικό οδηγό ταξί, προκειμένου να την μεταφέρει στο Κιλκίς. Το μεσημέρι μόλις η Ελένη παρέλαβε τα γλυκά, ετοιμάστηκε, βγήκε από το σπίτι και κατευθύνθηκε προς την πλατεία του Πετριτσίου. Η 52χρονη γυναίκα, μετά από λίγο εθεάθη να επιβιβάζεται σε ένα αυτοκίνητο, και να φεύγει…

Άφαντη

Η ηλικιωμένη μητέρα στης Ελένης Μπόνια η οποία την περίμενε στο νοσοκομείο του Κιλκίς κοιτούσε ανήσυχη το ρολόι της, και όσο η Ελένη αργούσε, η αγωνία της μεγάλωνε. Προσπαθούσε απεγνωσμένα να επικοινωνήσει μαζί της αλλά το κινητό της τηλέφωνο δεν απαντούσε.

Η Ελένη έπρεπε ήδη να είχε φτάσει, και αν τυχόν κάτι συνέβαινε, πάντα έπαιρνε τηλέφωνο, και ενημέρωνε.

Ανήσυχη η μητέρα της, επικοινώνησε με την άλλη της κόρη της, που ξεκίνησε αμέσως να πάει στο σπίτι της Ελένης να δει, μήπως κάτι της συνέβη. Μέχρι να φτάσει η αδελφή της, ειδοποιήθηκαν οι φίλες και γειτόνισσες της Ελένης, οι οποίες πήγαν στο σπίτι της.

Η εξωτερική πόρτα ήταν κλειδωμένη και αναγκάστηκαν να μπούνε μέσα στο σπίτι από το παράθυρο. Η γυναίκα έλλειπε, όμως τα προσωπικά της έγγραφα, τα ρούχα της, και τα πράγματα της, ήταν στην θέση τους. Από εκείνη την στιγμή λες και άνοιξε η γη και την κατάπιε.

Η έρευνα

Οι συγγενείς της Ελένης προχώρησαν σε δήλωση εξαφάνισης της στο στην Αστυνομία. Αρχικά οι άντρες της Ασφάλειας Σερρών έβαλαν στο κάδρο των υπόπτων τον πρώην σύζυγο της 52χρονης Ελένης, όμως ο πρώην σύζυγος της, είχε φύγει μετά το διαζύγιο από το Ν. Πετρίτσι και ζούσε στη Μύκονο όπου εργαζόταν και είχε άλλοθι. Από τις έρευνες δεν προέκυψε κανένα στοιχείο για το τι μπορεί να συνέβη στην άτυχη 52χρονη και κάθε έρευνα για την ανεύρεση της είχε αποβεί άκαρπη.

Οι συγγενείς της 52χρονης αδυνατώντας να βρουν οποιαδήποτε ίχνος της γυναίκας, απευθύνθηκαν στην εκπομπή «Φως στο τούνελ» και στην δημοσιογράφο Αγγελική Νικολούλη.

«Αναζητώντας …Φως»

Οι ρεπόρτερ της εκπομπής προχώρησαν σε επιτόπιες έρευνες αναζητώντας στοιχεία και μαρτυρίες των ανθρώπων, για τις κινήσεις της 52χρονης γυναίκας την μοιραία μέρα. Μίλησαν συγγενείς της, συντοπίτες, και γείτονες, δίνοντας ο καθένας τους από ένα στοιχείο για το τι συνέβη την μοιραία μέρα της εξαφάνισης της 52χρονης γυναίκας.

Από την έρευνα της εκπομπής και τις μαρτυρίες που ακούστηκαν μέσα από την εκπομπή, προέκυψε πώς η 52χρονη Ελένη Μπόνια παρήγγειλε γλυκά τα οποία παρέλαβε στο σπίτι της. Επικοινώνησε πραγματικά με τον οδηγό ταξί, όμως απλά για να ρωτήσει το κόστος της κούρσας για να την μεταφέρει, χωρίς να κλείσει ραντεβού, και χωρίς να ξαναμιλήσουν μαζί από κείνη την ώρα.

«Δεν πήρα εγώ την Ελένη»

Μετά την πρώτη εκπομπή, η αδελφή της Ελένης Μπόνια αποκάλυψε στην Αγγελική Νικολούλη, ότι η οικογένεια της δέχτηκε ένα περίεργο τηλεφώνημα. Ένας άγνωστος άνδρας που συστήθηκε σαν φίλος της 52χρονης τους είπε ότι βρίσκεται μαζί με την Ελένη στη Γερμανία.

Απευθύνθηκαν στην αστυνομία, η οποία μέσα από την έρευνα της ανακάλυψε πώς το τηλεφώνημα έγινε από ένα καρτοτηλέφωνο από την περιοχή του Σιδηροκάστρου και αποσκοπούσε στον αποπροσανατολισμό των ερευνών.

Η δημοσιογράφος αντιλαμβανόμενη ότι όλα τα στοιχεία συγκλίνουν στο Πετρίτσι, αποφάσισε να κάνει δεύτερη εκπομπή αφιερωμένη στην εξαφάνιση της άτυχης 52χρονης. Κατά την διάρκεια της εκπομπής η δημοσιογράφος δέχτηκε τηλεφώνημα μίας φίλης της αγνοούμενης, η οποία μετέφερε στην εκπομπή ότι η 52χρονη θα πήγαινε στο Κιλκίς με κάποιο συγκεκριμένο πρόσωπο.

Οι έρευνες

Οι αστυνομικοί έχοντας στα χέρια τους τις μαρτυρίες που προέκυψαν μέσα από την εκπομπή εστιάστηκαν σε έναν 62χρονο, παντρεμένο, πατέρα δύο παιδιών και γείτονα της 52χρονης Ελένης.

Από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου προέκυψε ότι ο εν λόγο άντρας είχε ανταλλάξει με την 52χρονη Ελένη Μπόνια γύρο στα 60 γραπτά μηνύματα και ότι είχε τηλεφωνική συνομιλία με την γυναίκα λίγο πριν εξαφανιστεί.

Στις 8 Νοεμβρίου 2013 μετά από έξι μήνες εξονυχιστικών ερευνών, πληροφοριών και μαρτυριών κατοίκων του μικρού χωριού οι άντρες της Ασφάλειας Σερρών τον προσήγαγαν τον 62χρονο Γιώργο Ζ να καταθέσει.

Ο 62χρονος επέμενε ότι δεν είχε καμία εμπλοκή ισχυριζόμενος ότι την βραδιά της εξαφάνισης ήταν με την οικογένεια του σε ταβέρνα, όμως μετά από πολύωρη ανάκριση έχοντας πέσει σε πολλές αντιφάσεις, ομολόγησε την δολοφονία της Ελένης Μπόνια.

Παραδέχτηκε στους αστυνομικούς ότι διατηρούσε ερωτική σχέση με την 52χρονη και ότι το τελευταίο διάστημα αυτή τον απειλούσε πως θα την αποκαλύψει στη γυναίκα του. Αποκάλυψε ότι πέταξε την άτυχη γυναίκα  σε χαράδρα μιας απόκρημνης περιοχής του όρους Μπέλες, στο ύψος της Βυρώνειας.

Οι έρευνες της ΕΜΑΚ

Οι άνδρες της ΕΜΑΚ με ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά, τριάντα αστυνομικοί, πυροσβέστες και εθελοντές  μετέβησαν στην περιοχή Ράμνα του όρους Μπέλες, για να ξεκινήσουν τις έρευνες για τον εντοπισμό της αγνοούμενης μητέρας μέσα σε βραχώδεις απόκρημνους γκρεμούς.

Η επιχείρηση κράτησε πάνω από 11 ώρες, σε ιδιαίτερα επικίνδυνες και δύσκολες συνθήκες. Το σημείο που υπέδειξε ο συλληφθείς, ήταν μία απότομη και δύσβατη χαράδρα με κλήση 95%. Ειδικά εκπαιδευμένοι άνδρες στην καταρρίχηση, δέθηκαν με ιμάντες ώστε να καταφέρουν να φτάσουν στο πολύ μεγάλο βάθος της χαράδρας.

Αρχικά, κατά την αναζήτηση βρέθηκαν ένα κομμάτι ύφασμα, μια κάλτσα, καθώς και μια παντόφλα, γεγονός που ουσιαστικά επιβεβαίωσε τα λεγόμενα του κατ’ ομολογίαν δράστη, ότι έψαχναν στο σωστό σημείο.

Μετά από αρκετές ώρες, κατάφεραν να εντοπίσουν ένα μεγάλο μέρος ενός κρανίου και δύο οστά, γεγονός που οδήγησε στο συμπέρασμα ότι το πτώμα της γυναίκας είχε κατασπαραχθεί από άγρια ζώα της περιοχής, καθώς εντοπίστηκαν και ίχνη από πατημασιές ζώων.

Ιατροδικαστής

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, το μέρος του κρανίου και τα οστά που βρέθηκαν στην περιοχή Ράμνα σε υψόμετρο 700 μέτρων του όρους Μπέλες, μέσα σε βραχώδεις απόκρημνους γκρεμούς, φέρεται ότι ανήκαν σε γυναίκα, όμως η ταυτοποίηση θα γινόταν μόνο με την μέθοδο ανάλυσης του DNA.

Αναφορικά με την αιτία του θανάτου, θα παρέμενε ακαθόριστη καθώς δεν ήταν δυνατόν να εξακριβωθεί αν η 52χρονη βρήκε τραγικό θάνατο από την πτώση της στον απόκρημνο γκρεμό του Μπέλες ή αν δολοφονήθηκε και πετάχτηκε στον γκρεμό από τον δράστη, για να ξεφορτωθεί το πτώμα της.

 Απολογία και προφυλάκιση

Ο 62χρονος οδηγήθηκε στην Εισαγγελία όπου του απαγγέλθηκε η κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και παραπέμφθηκε στην τακτική ανακρίτρια για να απολογηθεί.

Ο κατ΄ομολογίαν δράστης, ενώπιον της ανακρίτριας δήλωσε βαθιά μετανιωμένος για την αποτρόπαια πράξη του, ενώ ισχυρίστηκε ότι επρόκειτο για ατύχημα.

Ο 62χρονος Γιώργος Ζ ο οποίος ήταν παντρεμένος παραδέχτηκε ενώπιον της ανακρίτριας ότι διατηρούσε εξωσυζυγική  σχέση με την 52χρονη, η οποία ήταν διαζευγμένη. Ανέφερε ότι ζήτησε από την 52χρονη γυναίκα να χωρίσουν. Όταν της το είπε, εκείνη έγινε έξαλλη και τον προειδοποίησε ότι θα ενημέρωνε την γυναίκα του για την σχέση τους.

Λόγω του ότι διατηρούσε Σούπερ Μάρκετ στο χωριό όπου τον ήξεραν όλοι, κάτι τέτοιο θα ήταν καταστροφή για τον ίδιο και τον γάμο του. Θέλοντας να αποφύγει την διάλυση του γάμου του, εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία της ασθένειας του πατέρα της 52χρονης, προσφερόμενος να την μεταφέρει στο Κιλκίς.

Της έκλεισε ραντεβού την μοιραία μέρα και την πήγε με το αμάξι του στο όρος Μπέλες. Στον δρόμο ξεκίνησαν να κουβεντιάζουν, όμως η συζήτηση γρήγορα εκτροχιάστηκε και κατέληξε σε έντονο διαπληκτισμό.

«Με τύφλωσε ο θυμός και την έσπρωξα στον γκρεμό, ένα δευτερόλεπτο αργότερα που το συνειδητοποίησα, ήταν αργά» είπε στην απολογία του  ο 62χρονος ».

Ο Γιώργος Ζ μετά την ολοκλήρωση της απολογίας του, με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακρίτριας κρίθηκε προφυλακιστέος και οδηγήθηκε στις φυλακές Νιγρίτας.

Καταδίκη  

Στις 29 Σεπτεμβρίου 2014 ο 62χρονος κάθισε στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία από πρόθεση. Ο κατηγορούμενος αρνήθηκε στην απολογία του ότι δολοφόνησε την άτυχη γυναίκα από πρόθεση και ισχυρίστηκε ότι ήταν ατύχημα, χωρίς όμως να γίνει πιστευτός.

Η Εισαγγελέας επεσήμανε πώς ο κατηγορούμενος, όπως έκανε και προανακριτικά, συνέχιζε να πέφτει σε αντιφάσεις χωρίς να λέει την αλήθεια για το τι συνέβη πραγματικά. Ζήτησε από τους δικαστές να μην αναγνωριστεί στον κατηγορούμενο κανένα ελαφρυντικό και να του επιβληθεί η ανώτερη ποινή που προβλέπει ο ποινικός κώδικας για την ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Το μικτό Ορκωτό Δικαστήριο υιοθετώντας την πρόταση της Εισαγγελέως, έκρινε ένοχο τον 63χρονο Γιώργο Ζ για την εν ψυχρώ δολοφονία Ελένης Μπόνια και του επέβαλε την ποινή της ισόβιας κάθειρξης.

Επιμύθιο

Στις 24 Μαΐου 2018, η υπόθεση έπρεπε να εκδικαστεί σε δεύτερο βαθμό στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης, όμως η δίκη δεν πραγματοποιήθηκε. Ο 67χρονος πλέον Γιώργος Ζ, παραιτήθηκε του δικαιώματος της έφεσης με αποτέλεσμα να παραμείνει σε ισχύ η ποινή των ισοβίων, η οποία του είχε επιβληθεί πρωτόδικα.

Πηγή: anikolouli, zougla, protothema

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to top
Close
Browse Tags