Η ανεξιχνίαστη δολοφονία της Ταϊλανδής Bea Niramon

Η 42χρονη Bea Niramon καταγόταν από την επαρχία Phatthalung, της Ταϊλάνδης όπου ζούσε η οικογένεια της, και ήταν η μεγαλύτερη από τα 5 παιδιά της οικογένειας. Η συμμετοχή της στα καλλιστεία της Ταϊλάνδης στα οποία μάλιστα κατάφερε να στεφτεί κιόλας, της χάρισε μεγάλη αναγνωρισιμότητα.

Ακολούθησε για μεγάλο χρονικό διάστημα την καριέρα φωτομοντέλου κάνοντας φωτογραφίσεις για περιοδικά, αποφάσισε να «εξαργυρώσει» επαγγελματικά την επιτυχία της εργαζόμενη ως freelancer αισθητικός στο Tookta Massage for Health & Beauty Salon. Το πελατολόγιο της αποτελούνταν από ονόματα της «υψηλής κοινωνίας» του Phuket, αλλά και πλούσιες τουρίστριες που πλήρωναν αδρά για της υπηρεσίες της πρώην εστεμμένης.

Κάπως έτσι γνωρίστηκε με τον Έλληνα Δημήτρη Χ, ο  οποίος ζούσε στην Ταϊλάνδη. Ο Δημήτρης Χ, όσο ζούσε στην Ελλάδα και εργαζόταν ως πορτιέρης σε νυχτερινό club και κινούνταν μέσα στον χώρο της νύχτας.

Άφαντη

Στις 12 Φεβρουαρίου 2019 οι συνάδελφοί της Bea επικοινώνησαν με την οικογένειά της για να ρωτήσουν, μήπως είχε πάει να τους επισκεφθεί, καθώς δεν μπορούσαν να την εντοπίσουν πουθενά. Όμως η απάντηση που έλαβαν από την May, μία από τις αδερφές της Bea, ήταν αρνητική, είχε να δει, η να μιλήσει με την αδερφή της σχεδόν 15μέρες.

Οι συνάδελφοι γνωρίζοντας το πόσο συνεπής ήταν απέναντι στους πελάτες της, κατάλαβαν ότι κάτι σοβαρό πρέπει να συνέβη, η Bea ποτέ δεν έχανε ραντεβού.

Η May προσπάθησε να επικοινωνήσει με την Bea, όμως μάταια. Δεν απαντούσε στα τηλέφωνά της, ούτε στα μηνύματα που της έστειλε.

Από φίλους της, κατάφερε να μάθει ότι η Bea είχε μόλις μετακομίσει με τον σύζυγο της σε ένα νέο σπίτι, το οποίο δεν γνώριζαν καν που βρισκόταν, όμως τελικά κατάφερε να το εντοπίσει το συγκρότημα μέσω του Google maps. Μέσω της ίδιας υπηρεσίας κατάφερε να βρει το τηλέφωνο του ιδιοκτήτη, ο οποίος την παρέπεμψε στον επιστάτη του συγκροτήματος.

Η May επικοινώνησε με τον επιστάτη, ζητώντας του να πάει να δει μήπως η 42χρονη βρισκόταν στο σπίτι της. Πράγματι ο άνθρωπος πήγε και έλεγξε το σπίτι εξωτερικά και χτύπησε επανειλημμένα την πόρτα, όμως δεν του απάντησε κανείς. Το γεγονός ότι το air – condition ήταν σε λειτουργία, τον έκανε να σκεφτεί ότι το ζευγάρι μπορεί απλώς να έφυγε και να το ξέχασε.

Στις 16 Φεβρουαρίου, η May βρισκόταν στο Phatthalung , έξω από την πόρτα του μπανγκαλόου μαζί με τον επιστάτη  ο οποίος είχε στην κατοχή του, το εφεδρικό κλειδί του μπανγκαλόου όπου διέμενε το ζευγάρι. Όταν άνοιξαν την πόρτα βρέθηκαν μπροστά σε ένα δωμάτιο το οποίο ήταν άνω- κάτω. Χωρίς να μπούνε μέσα, ειδοποίησαν την αστυνομία.

Αντιμέτωποι με την φρίκη

Όταν οι αστυνομικοί του τοπικού τμήματος έφτασαν στην οικία της 42χρονης, πριν μπούνε μέσα αντιλήφθηκαν ότι στον χώρο είχε προηγηθεί κάποιος καυγάς, καθώς στο πάτωμα και σε όλο το δωμάτιο υπήρχαν σκορπισμένα πράγματα.

Όταν εισήλθαν στο δωμάτιο που χρησιμοποιούσε το ζευγάρι ως κρεβατοκάμαρα, επάνω στο κρεβάτι αντίκρισαν ξαπλωμένο ανάσκελα το άψυχο σώμα της 42χρονης. Τα χέρια και τα πόδια της ήταν δεμένα, ενώ στο στόμα είχε ένα μαύρο υφασμάτινο μαντίλι. Στο μέτωπο της έφερε ένα βαθύ τραύμα και στο σώμα της είχε παντού μώλωπες.

Σύμφωνα με την εκτίμηση του Ιατροδικαστή που έκανε την αυτοψία, διαπίστωσε πώς η άτυχη γυναίκα χτυπήθηκε βάναυσα και στραγγαλίστηκε τουλάχιστον πέντε ημέρες πριν βρεθεί το σώμα της, περίπου 10 με 11 Φεβρουαρίου.

Οι έρευνες

Η αστυνομία έστρεψε τις έρευνες στο στενό περιβάλλον του θύματος, αντλώντας πληροφορίες για το παρελθόν της και την σχέση της με τον Ελληνικής καταγωγής σύζυγο.

Η Bea είχε ήδη έναν αποτυχημένο γάμο στο ενεργητικό της, ο οποίος είχε κρατήσει τρία χρόνια, όμως ο πρώην σύζυγος της ήταν εξαίρετος άνθρωπος, και διατηρούσε μαζί του πολύ καλή σχέση. Όποτε ερχόταν στο Phuket, πάντοτε την επισκεπτόταν.

Από τις μαρτυρίες των συγγενικών προσώπων της δολοφονημένης καλλονής, προέκυψε ότι ο Δημήτρης Χ, κατά τη διάρκεια της σχέσης και του γάμου του με την 42χρονη, ήταν άκρως χειριστικός, ασκώντας «απόλυτο έλεγχο» λόγο της έντονης ζήλιας που τον έπνιγε.

Αυτό έκανε την οικογένεια της που δεν ενέκρινε την σχέση τους, να ανησυχεί για την ασφάλεια της και να αντιδρά ιδιαίτερα σε ενδεχόμενο γάμου τους.

«Προσπαθήσαμε να τον γνωρίσουμε σε οικογενειακές εκδηλώσεις, αλλά δεν ήταν εύκολο να τον προσεγγίσουμε,  ήταν απόμακρος και έντονα κτητικός με την Bea. Μία φορά μάλιστα απείλησε να τη σκοτώσει αν τον άφηνε ποτέ και η Oh, μια από τις αδερφές της, πήγε με την Bea το 2016 να υποβάλλει καταγγελία για τις απειλές στο αστυνομικό τμήμα του Cherng Talay εκείνη την εποχή», κατέθεσε μία από τις αδερφές της.

Παρόλα αυτά τα ακραία συμβάντα το ζευγάρι το 2017 παντρεύτηκε, όμως η κατάσταση δεν βελτιώθηκε, τουναντίον χειροτέρεψε… Ο Δημήτρης Χ περνούσε έξω από το μαγαζί που δούλευε η Bea  κατασκόπευε, προκαλούσε με το παραμικρό σκηνές, φέρνοντας την Bea σε δύσκολη θέση.

Άφαντος

Από τις καταθέσεις των ανθρώπων που γνώριζαν το ζευγάρι, η Bea και ο  Δημήτρης έφτασαν στο κατάλυμα τους στις 11 Φεβρουαρίου, γεγονός το οποίο επιβεβαιώθηκε και από την καταγραφή των καμερών ασφαλείας που υπήρχαν στο συγκρότημα κατοικιών.

Μερικές ώρες μετά την άφιξη του ζευγαριού, η κάμερα κατέγραψε τον Δημήτρη Χ να βγαίνει από το οίκημα μόνο του, έχοντας μία αποσκευή στα χέρια του και να φεύγει από το Bang Tao, χωρίς την Bea.

Οι αστυνομικοί έδωσαν σήμα σε όλα τα  αστυνομικά τμήματα της χώρας, στα συνοριακά φυλάκια, στα λιμάνια και αεροδρόμια αντιλαμβανόμενοι, ότι ο Δημήτρης Χ. θα προσπαθούσε να διαφύγει στο εξωτερικό, για να αποφύγει την σύλληψη.

Η άδεια παραμονής που διέθετε, του έδινε το δικαίωμα παραμονής στην Ταϊλάνδη, μέχρι τις 27 Φεβρουαρίου, μετά έπρεπε να ανανεώσει την άδεια του, αν ήθελε να μείνει, η θα έπρεπε να εγκαταλείψει την χώρα.

Δυστυχώς όμως ο Δημήτρης Χ, είχε ανέλπιστο σύμμαχο τον χρόνο, τον οποίο έχασαν οι Ταϊλανδικές Αρχές, μέχρι να βρούνε την δολοφονημένη γυναίκα.

Από τον έλεγχο που πραγματοποίησαν στο κλειστό κύκλωμα των καμερών ασφαλείας στο αεροδρόμιο του Phuket, ο 43χρονος καταγράφηκε στις 11 Φεβρουαρίου, ημέρα της δολοφονίας της 43χρονης συζύγου του, να περιμένει στο αεροδρόμιο.

Από τον περαιτέρω έλεγχο προέκυψε ότι λίγες ώρες αργότερα επιβιβάστηκε στην πτήση EK0379 της Emirates και αναχώρησε από το Διεθνές Αεροδρόμιο του Phuket στις 2 π.μ. έχοντας ως προορισμό το Dubai όπου έφτασε την ίδια μέρα. Μετά την διασταύρωση των στοιχείων των αρχών της Ταϊλάνδης και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, προέκυψε ότι ο Δημήτρης Χ, στην συνέχεια αναχώρησε από το Dubai για την Αθήνα.

Καταζητούμενος

Η Βασιλική Αστυνομία της Ταϊλάνδης υπέβαλλε αίτημα στην Interpol για την έκδοση και διαβίβαση Διεθνούς Εντάλματος Σύλληψης στις  Ελληνικές αρχές σε βάρος του Δημήτρη Χ. , ώστε να συλληφθεί και να εκδοθεί στην Ταϊλάνδη.

Απ’ όσα ήταν γνωστά , ούτε η Ελληνική Πρεσβεία στην Ταϊλάνδη, ούτε οι επίσημες αρχές της χώρας μας δεν είχαν κάνει τότε κανένα σχόλιο για την υπόθεση.  Επίσημα, δεν είχε δοθεί κάποια εντολή από την Ελληνική Αστυνομία για την καταδίωξη και αναζήτηση του καταζητούμενου Δημήτρη Χ.

Επίσημα ο Δημήτρης Χ, επέστρεψε, ζούσε και κυκλοφορούσε «ελεύθερος και ωραίος» στην Ελλάδα, χωρίς ποτέ να «ενοχληθεί» από τις αρχές . Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες των Ταϊλανδών, είχε επιστρέψει στο σπίτι της πρώην γυναίκας του, στην Αθήνα, με την οποία είχε αποκτήσει μία κόρη, η οποία του προσέφερε καταφύγιο.

Η Βασιλική Αστυνομία της Ταϊλάνδης συνέχισε να καταζητεί τον Δημήτρη Χ. ζητώντας οποιαδήποτε πληροφορία, από οποιονδήποτε γνωρίζει σχετικά με το πού μπορεί να βρίσκεται, ή που μπορεί να οδηγούσαν την αστυνομία να τον συλλάβει.

Η σύλληψη

Στις 27 Οκτωβρίου 2022 ο 46χονος Δημήτρης Χ. εντοπίστηκε από τους άντρες της ΕΛ.ΑΣ στο σπίτι του στο κέντρο της Αθήνας και σε εκτέλεση του διεθνούς εντάλματος σύλληψης που εκκρεμούσε σε βάρος του από το 2019, συνελήφθη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών και δρομολογήθηκαν οι διαδικασίες για την έκδοση του στην Ταϊλάνδη.

 

Πηγή: The Phuket news, Thetaiger,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to top
Close
Browse Tags