Ο «Serial Killer» της Κύπρου Γιώργος Μεταξάς

Το μεταλλείο της Κοκκινόγειας στο Μιτσερό της Κύπρου, ανέκαθεν  αποτελούσε έναν ιδιαίτερο τουριστικό προορισμό λόγο του απόκοσμου τοπίου και μάλιστα αυτός ήταν και ο λόγος που το συγκεκριμένο μέρος έγινε ξακουστό διεθνώς, αποτελώντας πόλο έλξης για εκατοντάδες τουρίστες που ασχολούνταν ειδικά με την φωτογραφία.

Αυτός ήταν και ο λόγος που μία ομάδα Γερμανών τουριστών επισκέφτηκε το μεταλλείο, για να βγάλει φωτογραφίες. Κατά την εξερεύνηση του τοπίου, εντόπισαν σε φρεάτιο βάθους 15 μέτρων κάτι που έμοιαζε με πτώμα και έντρομοι ενημέρωσαν τις αρχές. Το ημερολόγιο γράφει 14 Απριλίου 2019, μία μέρα που θα στιγμάτιζε για πάντα την Κύπρο, λόγο των γεγονότων που θα ακολουθούσαν στην συνέχεια.

Αμέσως έφτασαν στο σημείο ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και άντρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για να συνδράμουν στις έρευνες. Θα ξεκινήσει μία προσπάθεια απάντλησης του νερού από το φρεάτιο, ώστε να γίνει εφικτή η προσέγγιση να διαπιστωθεί, εάν πρόκειται για ανθρώπινο πτώμα, η κουφάρι ζώου.

Στο σημείο έφτασε και ειδική ομάδα της ΕΜΑΚ με δύτες – αναρριχητές, και πέντε ώρες αργότερα, μετά από δύσκολη επιχείρηση, ανασύρθηκε το πτώμα μιας  γυναίκας σε κατάσταση προχωρημένης αποσύνθεσης, δεμένο χειροπόδαρα και τυλιγμένο σε σεντόνι.

Νεκροψία

H νεκροτομή η οποία διενεργήθηκε δεν έδειξε τα ακριβή αίτια του θανάτου λόγω της προχωρημένης αποσύνθεσης, η ταυτοποίησή του ήταν ιδιαίτερα δύσκολη. Λήφθηκαν δείγματα για ιστοπαθολογικές εξετάσεις και εξετάσεις DNA. Λόγω της κατάστασης αποσύνθεσης του πτώματος, η αστυνομία εκτίμησε εκ πρώτης όψεως ότι ρίχθηκε στο πηγάδι πριν από περίπου τρία χρόνια, καθώς βρισκόταν στο στάδιο σαπουνοποίησης, δεμένο χειροπόδαρα.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών, η σορός της γυναίκας αρχικά βρισκόταν σε βάθος 130 μέτρων, όμως οι έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων εβδομάδων ανέβασαν τη στάθμη του νερού και μαζί το πτώμα.

Η αναζήτηση

Η Αστυνομία μην έχοντας κάποιο στοιχείο, θα εστιαστεί στον κατάλογο των γυναικών που έχουν δηλωθεί ως αγνοούμενες τα τελευταία χρόνια, ενώ θα ανασυρθούν από το αρχείο παλιές υποθέσεις, με όλα τα ενδεχόμενα να είναι ανοιχτά. Μετά τον εντοπισμό του πτώματος, και με τα στοιχεία που θα προκύψουν θα ταυτοποιήσουν το πτώμα ως την 38χρονη Mary Rose Tiburcio η οποία είχε εξαφανιστεί 4 Μαΐου 2018 μαζί με την 6χρονη κόρη της Sierra Graze.

Οι Αρχές θα εντοπίσουν και θα συλλάβουν ως ύποπτο για την δολοφονία τους τον 33χρονο Ρουμάνο, σύντροφο της 38χρονης και πατέρα της 6χρονης. Αυτό που προείχε για τις Αρχές, ήταν ο εντοπισμός του 6χρονου παιδιού, το οποίο είχε δηλωθεί και αυτό ως αγνοούμενο πρόσωπο, μαζί με τη μητέρα του, από φιλικό πρόσωπο της οικογένειας. Η υπόθεση αρχίζει να παίρνει διαστάσεις στην Κύπρο, αλλά κανείς δεν είναι έτοιμος για αυτό που θα ακολουθήσει.

 Η σύλληψη

Οι αστυνομικοί της Κύπρου αρχίζουν να ερευνούν όλα τα στοιχεία που έχουν άμεση σχέση με την 38χρονη Mary Rose Tiburcio, και όλους όσους είχαν κάποια σχέση μαζί της. Την Παρασκευή 19 Απριλίου οι αστυνομικοί θα μεταβούν στην οικία του 35χρονου ίλαρχου Νίκου Μεταξά, εκτελώντας ένταλμα έρευνας και σύλληψης. Ο Μεταξάς κατά την διάρκεια της έρευνας επιχείρησε να καταπιεί την κάρτα sim του κινητού του τηλεφώνου, έγινε όμως αντιληπτός, με αποτέλεσμα να μην το καταφέρει, και η κάρτα sim να βρεθεί στα χέρια των ανακριτών.

Ο Μεταξάς μαζί με έναν 30χρονο αξιωματικό προσάγονται στο επαρχιακό δικαστήριο Λευκωσίας, ως ύποπτοι για τον φόνο της 38χρονης Marry Rose από τις Φιλιππίνες και την εξαφάνιση της 6χρονης κόρης της.

Ο Μεταξάς διαχειριζόταν λογαριασμό στην ιστοσελίδα γνωριμιών Badoo με το ψευδώνυμο «Ορέστης 35», χρησιμοποιώντας την φωτογραφία του 30χρονου, εν αγνοία του. Ο 30χρονος αρνήθηκε κάθε ανάμειξη στην υπόθεση. Παράλληλα η αστυνομία αφήνει ελεύθερο τον ο 33χρονο Ρουμάνο πρώην σύντροφο της Mary Rose.

Κατά την ανάκριση ομολόγησε ότι στραγγάλισε τη Mary Rose Tiburcio και ότι στη συνέχεια μετέφερε τη σορό της στο μεταλλείο, όπου την πέταξε στο φρεάτιο, χωρίς να δώσει καμία πληροφορία για την 6χρονη.  Το βράδυ, μετά την ομολογία του οδήγησε τους αστυνομικούς σε συγκεκριμένη τοποθεσία στην περιοχή Ξυλιάτου, όπου ισχυρίστηκε ότι πέταξε αναίσθητη την εξάχρονη.

Η δολοφονία της Mary Rose Tiburcio Sierra Graze

 Η 38χρονη μητέρα Mary Rose Tiburcio από τις Φιλιππίνες, εξαφανίστηκε περίπου έξι μήνες μετά τη Μαρικάρ, στις 4 Μαΐου 2018, μαζί με το εξάχρονο αγγελούδι της, την Sierra Graze. Έχει ταυτοποιηθεί ως η πρώτη σορός που βρέθηκε στο Μιτσερό. Η 38χρονη είχε δεσμό με τον Μεταξά  για έξι μήνες προτού εξαφανιστεί μαζί με την κόρη της από προσώπου γης.

Το πτώμα της που εντοπίστηκε από Γερμανό τουρίστα στο φρεάτιο του λατομείου στο Μιτσερό, ήταν εκείνο το οποίο άνοιξε τον ασκό του Αιόλου για να ξετυλιχθεί το κουβάρι της πρώτης υπόθεσης κατά συρροή δολοφονιών που καταγράφηκε από ιδρύσεως της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ο Μεταξάς, είχε ζητήσει επιτακτικά από την Mary, εκείνη τη ημέρα, στις 4 Μαΐου, να πάρει το παιδί της και να πάνε να μείνουν μαζί του για το βράδυ. Παρά την επιμονή της φίλη της που διέμεναν μαζί, να αφήσει πίσω την εξάχρονη Sierra, εντούτοις η Mary, υπέκυψε στις πιέσεις του «Ορέστη». Γύρω στις 23:30 το βράδυ, θεάθηκε για τελευταία φορά…

Ο ύποπτος παραδέχθηκε τη δολοφονία της, ενώ για την εξάχρονη Sierra αρχικά υποστήριζε ότι δεν την σκότωσε, αλλά πνίγηκε από εισρόφηση εμεσμάτων και ακολούθως την έριξε στη Λίμνη Μεμί στο Ξυλιάτο, όπου μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχει γίνει κατορθωτός ο εντοπισμός και η ανάσυρση της. Ήταν το πρώτο θύμα που ανασύρθηκε.

Και δεύτερο πτώμα

Ενώ οι αρχές αναζητούν την 6χρονη κόρη της Mary Rose, εντοπίζουν μία βαλίτσα που έχει στο εσωτερικό της γυμνή και σε κατάσταση σαπωνοποίησης τη σορό μιας ενήλικης γυναίκας. Η υπόθεση παίρνει διαστάσεις θρίλερ προσελκύοντας τεράστιο ενδιαφέρον και των διεθνών ΜΜΕ, και ειδικά των Φιλιππίνων, καθώς τα θύματα ήταν Φιλιππινέζες. Το φρεάτιο στο εγκαταλελειμμένο μεταλλείο, περίπου 20 λεπτά έξω απ’ την Λευκωσία, φαίνεται να κρύβει μέσα του και άλλα πτώματα γυναικών.

Τα κυπριακά ΜΜΕ αρχίζουν να βομβαρδίζουν την κοινή γνώμη με λεπτομέρειες των εγκλημάτων, και πλέον παντού το θέμα συζήτησης είναι ο Serial killer «Ορέστης». Με αφορμή την υπόθεση της ανεύρεσης δύο γυναικείων πτωμάτων σε φρεάτιο στο Μιτσερό, έρχεται στο φως της δημοσιότητας ένας τραγικός κατάλογος 32 ανεξιχνίαστων υποθέσεων που αφορούν εξαφανίσεις γυναικών στην Κύπρο.

Η «δεύτερη» ομολογία

Ο 35χρονος Ν. Μεταξάς θα κληθεί ενώπιον του δικαστηρίου για συμπληρωματική κατάθεση, όπου χωρίς υπεκφυγές παραδέχτηκε εκτός της δολοφονίας της Marry Rose και της 6χρονης κόρης της, την δολοφονία της 28χρονης  Arian Palanas Lozano από τις Φιλιππίνες,

Οι αστυνομικοί έμειναν άναυδοι με την κυνικότητα του Μεταξά να λέει με άνεση, σχεδόν διασκεδάζοντας «Όταν την έπνιγα ένιωθα ωραία», αναφερόμενος στο πρώτο θύμα του, την Marry Rose, αποφεύγοντας την οποιαδήποτε αναφορά στον φόνο της εξάχρονης κόρης της Sierra Graze.

Σύμφωνα με τον ίδιο, στην ομολογία του κατέθεσε ότι «επειδή ένιωσε ωραία, αποφάσισε να το ξανακάνει». Έτσι επιδίωξε την γνωριμία του με την Arian Palanas Lozano, η οποία έγινε μέσω της εφαρμογής γνωριμιών Badoo. Η 28χρονη Arian Palanas Lozano είχε εξαφανιστεί στις 21 Ιουλίου 2018 από την Αγλαντζιά. «Μου άρεσαν οι Φιλιππινέζες», είπε στους ανακριτές.

Η δολοφονία της Arian Palanas Lozano

Η 28χρονη Arian Palanas Lozano από τις Φιλιππίνες δολοφονήθηκε στις 23 Ιουλίου 2018 στο πατάρι της οικίας του «Ορέστη». Η Arian εργαζόταν στην οικία πρώην βοηθού Αρχηγού Αστυνομίας, η οποία μόλις η 28χρονη εξαφανίστηκε στις  21.07.2018, το κατήγγειλε στην Αστυνομία, εκφράζοντας φόβους για τη ζωή της και με την υπόθεση, η οποία τελικώς έκλεισε ως «μη αστυνομικής φύσεως».

Πραγματοποιήθηκαν έρευνες μέσω του Δικοινοτικού Γραφείου Επαφής, της Cyta, του αεροδρομίου Λάρνακας καθώς και του Τμήματος Εργασιακών Σχέσεων του Υπουργείου Εργασίας, χωρίς αποτέλεσμα. Περαιτέρω, στις 03.08.2018, διενεργήθηκαν έρευνες στην οδό Ρηγαίνης, καθώς και σε οδούς από τις οποίες εξέπεμψε σήμα το κινητό της τηλέφωνο, επίσης χωρίς αποτέλεσμα. Η φωτογραφία της εξαφανισμένης   δημοσιεύθηκε στα ΜΜΕ από το Γραφείο Τύπου της Αστυνομίας όμως δεν προέκυψε τίποτε θετικό.

Ο Μεταξάς ομολόγησε κυνικά ότι έπνιξε την Arian στο πατάρι του σπιτιού του με tyre raps, την ώρα που έκαναν σεξ και ακολούθως την πέταξε στο φρεάτιο του λατομείου, δεμένη και γυμνή, όπου εντοπίστηκε στις 20 Απριλίου του 2019. Ήταν η δεύτερη σορός που εντοπίστηκε στο φρεάτιο του Μιτσερού. Μετά την εξαφάνιση της Arian, μια ξαδέλφη της φέρεται να τον προσέγγισε ψάχνοντας πληροφορίες για την συγγενή της. Ο 35χρονος της ζήτησε να κλείσουν ραντεβού σε απομακρυσμένη περιοχή για να της δώσει λεπτομέρειες για την ξαδέρφη της, αλλά η κοπέλα φοβήθηκε και αρνήθηκε να τον συναντήσει.

Ο «Social media killer»

Μετά τον εντοπισμό της Μαίρη Ρόουζ και της Arian Palanas Lozano στο Μιτσερό Κύπρου οι εξελίξεις και οι αποκαλύψεις θα λάβουν μορφή χιονοστιβάδας. Η λεπτομέρειες της δράσης του, θα σοκάρουν την κοινή γνώμη που συνειδητοποιεί ότι ο «καθωσπρέπει» Μεταξάς, στην πραγματικότητα είναι ένα ανθρωπόμορφο, αδίστακτο κτήνος που κυκλοφορούσε ανάμεσα τους, σχεδιάζοντας την επόμενη δολοφονία.

Ο Μεταξάς χρησιμοποιούσε τη διαδικτυακή πλατφόρμα γνωριμιών «badoo», όπου συστηνόταν ως «Ορέστης», σχετιζόμενος με 30 γυναίκες, ανταλλάζοντας μηνύματα με κάποιες, να αποτελούν την δεξαμενή υποψηφίων θυμάτων του. Δήλωνε ως χόμπι του τη φωτογραφία και έβρισκε μερικά εντυπωσιακά μέρη για να φωτογραφίζει.

Ήταν πολύ ενεργός σε ομάδες που ασχολούνταν με τη φωτογραφία ενώ ήταν και εκπαιδευτής σε φωτογραφική εταιρεία Κύπρου. Αναλάμβανε τη διεκπεραίωση φωτογραφήσεων σε γάμους και βαφτίσεις, εκπαίδευε αρχάριους φωτογράφους, μέσα στα πλαίσια της φωτογραφικής εταιρείας Λευκωσίας, ενώ συχνά διοργάνωνε με φίλους του εξορμήσεις στη φύση για φωτογραφήσεις, αρκετές από τις οποίες στο Μιτσερό.

Μάλιστα το ταλέντο του αναγνωρίστηκε και σε διαγωνισμούς φωτογράφισης και βραβεύθηκε ενώ στο πορτφόλιο που διατηρούσε με τις καλύτερες φωτογραφίες του, περίοπτη θέση είχε επίσης φωτογραφίες από το Μιτσερό, αλλά και από το Ξυλιάτο.

Στις εκατοντάδες φωτογραφίες που πρόβαλλε στο προσωπικό του πορτφόλιο, περιλαμβάνονταν ζώα, φυτά, πουλιά, πολυσύχναστοι δρόμοι του εξωτερικού, τοπία αλλά και γυναίκες σε τολμηρές πόζες, ενώ κυκλοφόρησε και βίντεο κλιπ στο οποίο εμφανίζονται μοντέλο σε διάφορα σημεία ενδιαφέροντος του νησιού.

Ψυχιατρική Εξέταση

Ο Μεταξάς εξετάστηκε από κυβερνητικό ψυχίατρο, ο οποίος  διαπίστωσε ότι είχε πλήρη συναίσθηση των πράξεων του, γεγονός που προκάλεσε ακόμη μεγαλύτερο σοκ, αφού δεν μιλάμε για ένα ψυχικά ασθενή αλλά για έναν στυγνό κατά συρροή δολοφόνο, που ένιωθε ικανοποίηση όταν σκότωνε τα θύματα του.

Στο μικροσκόπιο των αρχών μπήκαν όλα τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν μετά από έρευνα στο γραφείο του σε στρατόπεδο της Λευκωσίας και στην οικία του, μεταξύ των οποίων είναι USB, σκληροί δίσκοι και ηλεκτρονικοί υπολογιστές, τα οποία τους έδωσαν δίνουν την δυνατότητα της σκιαγράφησης του προφίλ του Μεταξά.

Οι ανακριτές αναζητούσαν να προσδιορίσουν τον χρόνο έναρξης της  δολοφονικής του δράσης, και τι ήταν αυτό που πυροδότησε την μανία του να σκοτώνει με τόσο μένος γυναίκες, αλλοδαπές, τις οποίες προσέγγισε μέσω των μέσων κοινωνικών δικτύων και όχι μόνο. Οι έρευνες των ανακριτών θα πάνε αρκετά χρόνια πίσω, διερευνώντας κάθε γνωστή και άγνωστη πτυχή της ζωής του.

Με βάση τον αριθμό των θυμάτων που μέχρι στιγμής ανερχόταν στα τρία και λαμβάνοντας υπόψη ότι αυτός ο αριθμός αναμενόταν να μεγαλώσει μετά την εύρεση και την ανάσυρση  και των υπολοίπων, ο 35χρονος χαρακτηρίστηκε ως ένας στυγνός δολοφόνος που χτυπούσε με τον ίδιο τρόπο, έχοντας όλα τα χαρακτηριστικά του serial killer.

Το δολοφονικό του πρόσωπο κρυβόταν πίσω από το προσωπείο του καλού, φιλικού και κοινωνικά αποδεκτού. Πρόσωπα του κύκλου του ανέφεραν ότι δεν έδειχνε κανένα σημάδι που να παραπέμπει σε άτομο με παραβατική συμπεριφορά. Η ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη που έλαβε ο υπουργός Άμυνας Σάββας Αγγελίδης για τον αξιωματικό της Εθνικής Φρουράς, ανέφερε ότι «δεν εξωτερίκευε τα συναισθήματα του, ήταν λιγομίλητος, δεν είχε εξάρσεις θυμού, ούτε επιθετική συμπεριφορά».

Ξανά στον Ανακριτή

Ο 35χρονος Μεταξάς θα οδηγηθεί εκ νέου ενώπιον του ανακριτή ο οποίος θα του προσθέσει μία νέα κατηγορία για ανθρωποκτονία. Μετά από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου επιβεβαιώθηκε η επαφή του με τη 30χρονη Maricar Valdez Arquiola η οποία εξαφανίστηκε από την Λευκωσία τον Δεκέμβριο του 2017.

O Μεταξάς παραδέχτηκε την διάπραξη των φόνων, της 38χρονης Marry Rose, της 28χρονης Arian Palanas Lozano, και της 6χρονης κόρης της Marry Rose, Sierra, αλλά θα αρνηθεί την δολοφονία της Maricar Valdez Arquiola, επιμένοντας ότι απλώς συναντήθηκε μαζί της. Όμως τα στοιχεία που έχουν στα χέρια τους οι αρχές, και μία σημαντική μαρτυρία, πλέον επιβεβαιώνουν ότι ο Μεταξάς είναι ο άνθρωπος που δολοφόνησε την Maricar Valdez Arquiola.

Η δολοφονία της Maricar Valdez Arquila

Η 29χρονη Maricar Valdez Arquila από τις Φιλιππίνες, εξαφανίστηκε στις 13 Δεκεμβρίου του 2017.  Δύο μέρες αργότερα καταγγέλθηκε στην Αστυνομία, η εξαφάνιση της. Όπως λέχθηκε τότε, η Maricar θα πήγαινε να συναντήσει ένα φίλο του αδελφού του αποβιώσαντος συμβίου της και έκτοτε δεν επέστρεψε. Άφησε όλα τα πράγματα της στο σπίτι που διέμενε, ακόμα και την άδεια παραμονής της.

Τον Φεβρουάριο του 2018 εντοπίστηκε στους Αγίους Ομολογητές η άδεια παραμονής της, ενώ στις 15 Μαρτίου του ίδιου έτους η αδελφή της είχε κάνει έκκληση προς όσους ζουν στην Κύπρο να βοηθήσουν ούτως ώστε να εντοπιστεί η Maricar. Στις 24 Απριλίου 2019 μία φίλη της Maricar μετέβη στο αστυνομικό τμήμα και κατέθεσε λεπτομέρειες, μέσα από τις οποίες προέκυψε ότι ο Μεταξάς συναντήθηκε με την Maricar στις 13 Δεκεμβρίου του 2017.

Πέρα από την μαρτυρία της Margie, φίλης του θύματος, στα προσωπικά αντικείμενα του Μεταξά βρέθηκε η φωτογραφία της ταυτότητας της 29χρονης Maricar. Από την ανάλυση των τηλεπικοινωνιακών δεδομένων προέκυψε πως ο Μεταξάς ήταν ο τελευταίος άνθρωπος που είχε επικοινωνήσει μαζί της.

Ο Μεταξάς χρησιμοποίησε το κινητό της Maricar για να στείλει μήνυμα στη φίλη της ώστε να την παραπλανήσει ότι θα πήγαινε στα κατεχόμενα.

Το μήνυμα ήταν γραμμένο σε διάλεκτο που δεν χρησιμοποιούσε η Maricar και μάλλον μεταφράστηκε από το Google Translate.

Υπό το βάρος των στοιχείων ο Μεταξάς ομολογεί ότι δολοφόνησε την 29χρονη Maricar, και παραδέχτηκε ότι συνομιλούσε και με φίλη του θύματος, την οποία ωστόσο δεν συνάντησε ποτέ.

Margie – Το παρ’ ολίγον  θύμα του «Ορέστη»

Η Margie και η Maricar είχαν παράλληλες ζωές, εργάζονταν ως οικιακές βοηθοί, ήταν κοντά στην ηλικία και έγιναν φίλες. Γνωρίστηκαν στην Κύπρο και κάθε Σαββατόβραδο βρίσκονταν και μοιραζόντουσαν την καθημερινότητα τους.

Την ημέρα που η Maricar, εξαφανίστηκε, η φίλη της έλαβε ακατάληπτα μηνύματα που της έστειλε ο Μεταξάς. Η Margie κίνησε γη και ουρανό για να την βρει. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο Μεταξάς να την αναζητήσει και να ζητά επίμονα να την συναντήσει. Αν είχε πάει σε αυτή τη συνάντηση, η Margie θα είχε την τύχη της φίλης της.

«Μου έστειλε μήνυμα να βρεθούμε» εξηγεί η Margie. «Αρνήθηκα δεν τον συνάντησα, αν και μου είπε ότι ξέρει για τη Maricar και μου ζήτησε να βρεθούμε για να μου δώσει πληροφορίες. Μου είπε να τον συναντήσω και να πήγαινα στην αστυνομία να καταθέσω χωρίς να ανακατέψω το όνομα του, γιατί έχει παιδιά». Ο «Ορέστης» επέμενε να μην μιλήσουν από το τηλέφωνο γιατί ήταν πολύ επικίνδυνο, αρνείται να κάνει βιντεοκλήση και επιμένει να τα πουν από κοντά γιατί το θέμα είναι σοβαρό.

Η Margie δεν θα δεχθεί, του αντιπροτείνει να τον συναντήσει μαζί με φίλο της αλλά εκείνος είναι αμετάπειστος εξηγώντας της ότι δεν εμπιστεύεται κανέναν. «Αν κάποιοι άνθρωποι μάθουν ότι διερευνώ κάτι σαν κι αυτό, θα θέλουν να μου κάνουν κακό και εγώ έχω οικογένεια» της λέει χαρακτηριστικά προσθέτοντας ότι δεν μπορεί να θέσει τον εαυτό του σε κίνδυνο. «Είμαι πολύ τυχερή, ευχαριστώ τον Θεό που δεν πήγα και με έσωσε.».

Στον Ανακριτή ξανά και νέα ομολογία

Στις 27 Απριλίου 2019 ο προφυλακισμένος για υποθέσεις απαγωγής και φόνου εκ προμελέτης 35χρονος Μεταξάς θα οδηγηθεί και πάλι ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας. Στο δικαστήριο ο «Ορέστης» δεν εκπροσωπούνταν από δικηγόρο και δεν έφερε ένσταση στο αίτημα για περαιτέρω κράτησή του.

Θα ομολογήσει ότι δολοφόνησε την Kahda Anou από το Νεπάλ την οποία πέταξε σε λάκκο στην Ορούντα, την Livia Florentina Bunea από τη Ρουμανία και την 8χρονη κόρη της, Elena Natalia Bunea, τις οποίες έβαλε σε βαλίτσες και πέταξε στην Κόκκινη Λίμνη, στο Μιτσερό.

Ο Μεταξάς ομολόγησε συνολικά διάπραξη πέντε δολοφονιών, ανεβάζοντας τον αριθμό των θυμάτων του στα επτά.

Μάλιστα, υπέδειξε σημείο κοντά στο φρεάτιο στο Μιτσερό, όπου φέρεται ότι βρίσκονταν τα πτώματα της Maricar Valdez Arquila, και της μητέρας από τη Ρουμανία με το 8χρονο κοριτσάκι της.

Η δολοφονία της Kahda Anou

 Η τραγική ιστορία της Kahda, έχει τις λιγότερες λεπτομέρειες από τα επτά θύματα του «Ορέστη». Η 30χρονη, που αγνοείτο για εννέα ολόκληρους μήνες, δεν είχε δηλωθεί ως εξαφανισθέν πρόσωπο. Εικάζεται ότι η πιθανές χώρες καταγωγής της, ήταν Ινδία ή το Νεπάλ. Η Kahda Anou, εξαφανίστηκε στις 2/07/2018.

Η σορός της εντοπίστηκε σε πλήρη αποσύνθεση σε λάκκο κατόπιν υποδείξεων του 35χρονου, μετά την παραδοχή του ότι την σκότωσε και την πέταξε σε ξεροπήγαδο στο πεδίο Βολής Ξυντούς στην Ορούντα. Ο 35χρονος υποστήριξε ότι δεν θυμάται πότε σκότωσε την άτυχη γυναίκα. Ήταν η έβδομη κατά σειρά σορός που εντοπίστηκε.

Ένα πτώμα ακόμα

Όσο πηγαινοερχόταν ο Μεταξάς στον ανακριτή, οι ειδικές ομάδες ασταμάτητα διεξήγαγαν έρευνες για τον εντοπισμό της 6χρονης Sierra στην Κόκκινη Λίμνη Το μεσημέρι της Κυριακής του Πάσχα θα ανασυρθεί από τα νερά της Κόκκινης λίμνης στο Μιτσερό η πρώτη βαλίτσα, από τις δύο που είχαν εντοπιστεί, που φέρεται πως κρύβει μέσα της τη σορό ενός εκ των θυμάτων.

Οι Αρχές θα σημάνουν και θα χαρτογραφήσουν την περιοχή, προκειμένου να προχωρήσει γρηγορότερα η έρευνα για την αναζήτηση της δεύτερης βαλίτσας. Η μηδενική ορατότητα στην Κόκκινη Λίμνη στο Μιτσερό, δυσχέραινε τις έρευνες των μελών της Πυροσβεστικής, της ΕΜΑΚ, καθώς και της ιδιωτικής εταιρείας, οι οποίοι έψαχναν τις άλλες δύο βαλίτσες, εντός της λίμνης. Oι έρευνες για εντοπισμό της 6χρονης Sierra θα συνεχιστούν και στο φράγμα το Ξυλιάτου.

Η δολοφονία της Livia Florentina Bunea και της  Elena Natalia Bunea

Η Livia Florentina Bunea από τη Ρουμανία εξαφανίστηκε στις 30 Σεπτεμβρίου 2016, μαζί με την οκτάχρονη κορούλα της Elena Natalia Bunea. Η Livia είχε φύγει από τη Ρουμανία το 2006 με τον τότε σύζυγό της για ένα καλύτερο μέλλον στην Κύπρο. Το κοριτσάκι είχε γεννηθεί στην Κύπρο και σύντομα το ζευγάρι πήρε διαζύγιο. Αργότερα η Livia έμεινε μόνη με την κόρη της, ενώ,  σπάνια επισκέπτονταν το Buzau, όπου διέμενε η μητέρα της Livia.

Διαπιστώθηκε πώς μάνα και κόρη είχαν αφήσει στην οικία όπου διέμεναν τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα, αλλά και τη φαρμακευτική αγωγή που λάμβανε η 8χρονη, η οποία ήταν απολύτως απαραίτητη για την υγεία της μικρής Elena Natalia. Τα σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε η οκτάχρονη Elena Natalia και ο καθημερινός πόλεμος επιβίωσης που έδινε η Livia, δεν δικαιολογούσαν την απουσία της.

Η ξαφνική εξαφάνισή τους το 2016, από την οικία όπου διέμεναν στον Άγιο Παύλο στη Λευκωσία είχε θέσει σε κινητοποίηση, την ιδιοκτήτρια της οικίας όπου διέμεναν, αλλά και οικεία πρόσωπα της άτυχης γυναίκας και του παιδιού. Γνωστοί και φίλοι, ανέφεραν τότε, στα μέσα ενημέρωσης, που ανέδειξαν την εξαφάνισή τους, ότι ανησυχούσαν για τη ζωή τους. Η μητέρα της Livia μετά την εξαφάνισή μάνας και κόρης τον Σεπτέμβριο του 2016, επανειλημμένα ζητούσε να εξεταστεί από την κυπριακή αστυνομία η υπόθεση αλλά κανείς δεν της έδινε απαντήσεις.

Περισσότερα ερωτηματικά δημιούργησε το γεγονός πως στις 24 Οκτωβρίου 2016, ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, δήλωνε στην ίδια εκπομπή πως η Αστυνομία προχώρησε σε όλες εκείνες τις ενέργειες και έρευνες στην οικία και διαφάνηκε από αυτές ότι μητέρα και κόρη εγκατάλειψαν το σπίτι. Μητέρα και κόρη ήταν με τα μέχρι στιγμής δεδομένα τα πρώτα θύματα του 35χρονου serial killer.

Ο πρώην σύζυγος της Livia και πατέρας της Elena Natalia ήταν αυτός που ενημέρωσε την πρώην πεθερά του για τη φρικτή είδηση ότι η κόρη της και η εγγονή της έπεσαν θύματα δολοφονίας του «Ορέστη».

Νεκροτομή

Οι νεκροτομές που διενεργήθηκαν από τον ιατροδικαστή Ανδρέα Μαρνερίδη, ο οποίος μετείχε στο κλιμάκιο της Scotland Yard, κατέδειξαν πως τα δύο θύματα δολοφονήθηκαν με στραγγαλισμό. Ο δράστης δεν χρησιμοποίησε τις παλάμες και τα δάχτυλα, αλλά το εσωτερικό μέρος του αγκώνα σφίγγοντας τον λαιμό τους.

Για την Marry Rose και την γυναίκα που βρισκόταν στη βαλίτσα στη Κόκκινη Λίμνη, καταγράφηκε ως αιτία θανάτου Στραγγαλισμός – κεφαλοκλείδωμα. Για τις άλλες δύο, την Arian Palanas Lozano από τις Φιλιπίνες και την Kahda Anu από το Νεπάλ δεν διαπιστώθηκε η αιτία του θανάτου τους.

Ταυτοποιήθηκε και η δεύτερη σορός

Οι αρχές θα καταφέρουν να ταυτοποιήσουν και την δεύτερη σορό που εντοπίστηκε στο μεταλλείο Μιτσερού. Πρόκειται για την 28χρονη Arian Palanas Lozano, από τις Φιλιππίνες. Υπενθυμίζεται ότι η 28χρονη Arian είναι η δεύτερη σορός η οποία εντοπίστηκε στο φρεάτιο του παλιού μεταλλείου στο Μιτσερό, μετά την 38χρονη, Mary Rose.

Ο 35χρονος ίλαρχος, στην κατάθεσή του, ανέφερε ότι γνώρισε την κοπέλα προς τα τέλη Ιουλίου, την μετέφερε σπίτι του όπου έκαναν σεξ, την έπνιξε στο πατάρι του σπιτιού του και στη συνέχεια την πέταξε στο φρεάτιο. Η γνωριμία τους είχε γίνει μέσω γνωστού app online γνωριμιών. Η κοπέλα είχε δηλωθεί ως ελλείπον πρόσωπο από την Αστυνομία στις 21/7/2018, με τον τραγικό επίλογο να γράφεται με τον εντοπισμό της σορού της στις 20/4/2019.

Λόγω της κατάστασης του πτώματος, σύμφωνα με κυπριακά μέσα, ήταν αδύνατο να διαπιστωθεί ο ακριβής τρόπος θανάτου της κατά τη νεκροτομή.

Να «πέσουν κεφάλια»

Η υπόθεση του «Ορέστη» θα προκαλέσει τριγμούς στην Κυπριακή κυβέρνηση. Η πίεση της κοινής γνώμης για παραιτήσεις, θα οδηγήσουν του Υπουργό Δικαιοσύνης της Κύπρου, κ. Ιωνά Νικολάου στις 2 Μαΐου να προβεί σε δηλώσεις στα ΜΜΕ, και να υποβάλλει την παραίτηση του για λόγους πολιτικής ευθιξίας και μόνον. Μεταξύ των λόγων οι οποίοι των ώθησαν στην παραίτηση, όπως είπε ο Υπουργός Δικαιοσύνης, είναι τα λάθη των αρμοδίων υπηρεσιών, καταδεικνύοντας και τις ευθύνες της κοινωνίας για νοοτροπίες και αντιλήψεις που δεν τιμούν κανένα.

24ώρες μετά την παραίτηση του Υπουργού δικαιοσύνης, Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας αποφάσισε την παύση του Αρχηγού της Αστυνομίας Κύπρου Ζαχαρία Χρυστοστόμου, μετά και τις αντιδράσεις με αφορμή τον χειρισμό από πλευράς Αστυνομίας των υποθέσεων ελλειπόντων προσώπων και τις δολοφονίες αλλοδαπών γυναικών.

Και βιαστής…

Μέσα από το πλαίσιο των ερευνών κατά την διαδικασία της ανάκρισης, και της έρευνας του παρελθόντος του «Ορέστη» θα έρθει στο προσκήνιο ένας βιασμός, ο οποίος είχε καταγγελθεί στην Αστυνομία στις 30 Απριλίου 2019 από μία 19χρονη κοπέλα. Η νεαρή κοπέλα κατήγγειλε ότι γνώρισε τον «Ορέστη» κατά το 2016 μέσω του διαδικτύου με σκοπό να την φωτογραφίσει ως μοντέλο, πράγμα το οποίο έγινε.

Στις Αρχές του 2017, ο δράστης την παρέλαβε από την οικία της στη Λευκωσία με το αυτοκίνητο του, με σκοπό να της παραδώσει το φωτογραφικό υλικό που την αφορούσε. Ο 35χρονος -όπως είπε η κοπέλα- τη μετέφερε σε τοποθεσία στη Λευκωσία, όπου μέσα στο αυτοκίνητο του φέρεται να ήρθε σε σεξουαλική επαφή μαζί της, παρά τη θέληση της.

Η 19χρονη ανέφερε ότι προσπάθησε να αντισταθεί φωνάζοντας, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρει. Σύμφωνα με την καταγγελία, κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής, ο ύποπτος με την χρήση του κινητού του τηλεφώνου, βιντεογραφούσε την αποτρόπαια πράξη του. Με την πάροδο μικρού χρονικού διαστήματος, η 19χρονη, εκμυστηρεύτηκε τα όσα βίωσε στα χέρια του 35χρονου, σε φιλικό της πρόσωπο καθώς και στην πρώην σύζυγο του υπόπτου.

Η 19χρονη είχε παραδώσει στις Αρχές υλικό συνομιλίας της ίδια και του υπόπτου, καθώς και συνομιλία του φιλικού της προσώπου, στο οποίο εκμυστηρεύτηκε τον βιασμό της από τον ύποπτο, μετά τη διάπραξη του αδικήματος.

Σε συμπληρωματική κατάθεση που λήφθηκε από τη νεαρή γυναίκα, στις 3 Μαΐου 2019, διαπιστώθηκε ότι κατά το 2018 συνομιλούσε μέσω facebook με το προφίλ του «Ορέστη», χωρίς να γνωρίζει ότι πίσω από αυτό κρυβόταν ο κατηγορούμενος. Δεν συναντήθηκε μαζί του και οι συνομιλίες τους, ήταν περί φωτογραφίσεων.  Μετά την καταγγελία της 19χρονης, ο 35χρονος συνελήφθη εκ νέου, όπου ανακρινόμενος δεν παραδέχθηκε ότι βίασε την νεαρή, δίνοντας διάφορους ισχυρισμούς.

Μετά το βιασμό της 19χρονης, ακολούθησε καταγγελία αντιπερισπασμού από τον «Ορέστη», ο οποίος υπό τον φόβο σε βάρος του καταγγελίας, ισχυρίστηκε στις Αρχές ότι δεχόταν απειλές από γυναίκα με την οποία ήρθε σε σεξουαλική επαφή μαζί της, με τη θέληση της.

Σύμφωνα με σχετικό έγγραφο, ο 35χρονος τον Φεβρουάριο του 2017, δηλαδή μετά το βιασμό, προέβη σε καταγγελία σε Αστυνομικό Σταθμό, ισχυριζόμενος ότι δέχεται απειλές από γυναίκα η οποία ισχυρίζεται ότι την βίασε. Μάλιστα, ο 35χρονος, δήλωσε ότι δεν επιθυμούσε την παρέμβαση της Αστυνομίας, ωστόσο όπως φαίνεται από τη σχετική καταγγελία, αυτό που ήθελε είναι να προλάβει τυχόν καταγγελία της γυναίκας.

Η καταγγελία της πρώην συζύγου του «Ορέστη»

Η πρώην σύζυγος του 35χρονου, με τον οποίο απέκτησε δύο παιδιά, είχε προβεί σε καταγγελία στην Αστυνομία εναντίον του λοχαγού, εκφράζοντας φόβους για βίαιη συμπεριφορά και απειλές που εκτόξευσε προς το πρόσωπο της.

Σύμφωνα με την καταγγελία, η πρώην γυναίκα του “Ορέστη” ανέφερε μεταξύ άλλων ότι, ο ύποπτος μετά από έντονη συζήτηση που είχαν, άρχισε να σπάει πράγματα στο σπίτι. Ένας άνθρωπος που μέχρι εκείνη τη στιγμή, με βάση τα δεδομένα κουβαλούσε πέντε φόνους στην πλάτη του, είπε με θράσος στη γυναίκα του, «δεν ξέρεις τι είμαι ικανός να κάμω».

“Εσείς να βρίσκετε πτώματα κι εγώ θα σας λέω ποιες είναι”

Ο Μεταξάς είχε εμμονή με τα θύματά του. Τα παρακολουθούσε. Όσες των «μπλόκαραν» στα site γνωριμιών, τις προσέγγιζε ξανά σε άλλα κοινωνικά δίκτυα με άλλο όνομα. Από την στιγμή της σύλληψης του και σε κάθε του στιγμή εμφανιζόταν κυνικός και πλήρως συνειδητοποιημένος.

Η κυνική συμπεριφορά που επέδειξε από τις πρώτες κιόλας μέρες της σύλληψής του συνεχίστηκε σε όλη την διάρκεια των ερευνών, με την τήρηση μιας υπεροπτικής στάσης απέναντι στους ερευνητές. Χαρακτηριστική ήταν η φράση του εκστόμισε απευθυνόμενος στους αξιωματικούς της Αστυνομίας «Εσείς να βρίσκετε πτώματα και εγώ θα σας λέω ποιες είναι». Όταν μεταφέρθηκε στο δικαστήριο για την ανανέωση της κράτησης του, είδε να περνούν μπροστά του δυο ανακριτές και τους είπε: «Σκότωσα και άλλες. Να πάτε να βρείτε που είναι».

Πράγματι από εκείνο το βράδυ, σύμφωνα με υποδείξεις του κατά συρροήν δολοφόνου, άρχισαν να ανασύρονται οι βαλίτσες του θανάτου από την Κόκκινη Λίμνη.

Νέα βαλίτσα από την Κόκκινη Λίμνη

Στις 7 Μαϊου οι έρευνες Κόκκινη Λίμνη στο Μιτσερό τελικά θα φέρουν αποτέλεσμα. Ο Δύτης που καταδύθηκε με την καθοδήγηση του sonar θα εντοπίσει κα θα ανασύρει μία ακόμη βαλίτσα η οποία περιείχε πτώμα σε προχωρημένη αποσύνθεση η οποία δεν θα καταστήσει εφικτή την οποιαδήποτε αναγνώριση. Η σορός ήταν ντυμένη.

Το πτώμα θα μεταφερθεί στο νεκροτομείο όπου με επιστημονικές μεθόδους και του DNA θα διαπιστωθεί ότι είναι η 8χρονη  Elena-Natalia Bunea, κόρη της Livia Florentina Bunea από τη Ρουμανία. Μέχρι τώρα έχει ταυτοποιηθεί με τη μέθοδο του DNA η 28χρονη Arian Palanas Lozano, και η 38χρονη, Mary Rose. Με την ανεύρεση της σορού της 8χρονης Elena-Natalia Bunea, ο αριθμός των θυμάτων που έχουν εντοπιστεί μέχρι τώρα ανέρχεται στα πέντε.

Πρόκειται για τις:

  • Mary Rose Tiburcio, 38 ετών (Φιλιππίνες) – Η σορός της εντοπίστηκε σε φρεάτιο στο μεταλλείο του Μιτσερού
  • Arian Palanas Lozano, 28 ετών (Φιλιππίνες) – Η σορός της εντοπίστηκε σε φρεάτιο στο μεταλλείο του Μιτσερού
  • Khadka Anu (Νεπάλ) – Η σορός της εντοπίστηκε σε ξεροπήγαδο στο πεδίο βολής στην Ορούντα
  • Livia Florentina Bunea, 36 ετών (Ρουμανία) – Εκτιμάται ότι η σορός είναι εκείνη που βρέθηκε στην πρώτη βαλίτσα που ανασύρθηκε από την Κόκκινη Λίμνη
  • Elena-Natalia Bunea, 8 ετών (Ρουμανία) – Η σορός της εντοπίστηκε στη δεύτερη βαλίτσα που ανασύρθηκε από την Κόκκινη Λίμνη

Οι δύο σοροί που δεν έχουν βρεθεί ακόμη και αναζητούνται είναι αυτές της 29χρονης Maricar Valdez και της 6χρονης Sierra, κόρης της επίσης δολοφονηθείσας Mary Rose.

Σχεδόν μετά από πενήντα μέρες απόλυτης φρίκης και κτηνωδίας οι ερευνητές εντόπισαν το πρωί της 4ης Ιουνίου την τελευταία βαλίτσα. Το πτώμα εντοπίστηκε σε προχωρημένη αποσύνθεση, ενώ ήταν δεμένο σε αρκετά μέρη. Χρονικά, η Maricar ήταν το τελευταίο πτώμα στην Κόκκινη Λίμνη, αφού τα δυο προηγούμενα είχαν σκοτωθεί το 2016.

Την Τετάρτη 12 Ιουνίου 2019 η αναζήτηση των θυμάτων του Μεταξά θα λάβει τέλος, καθώς θα εντοπιστεί από δύτες της ιδιωτικής εταιρείας Brasal η σορός της 6χρονης Sierra, κόρης της Mary Rose στη Λίμνη Μεμή. Η σορός ήταν χωρίς ρούχα, τυλιγμένη σε σεντόνι, δεμένη με πλαστική κολλητική ταινία και σχοινί μαζί με ένα τσιμεντομπλόκ, για να παραμείνει στον βυθό.

Η Δίκη

Στις 24 Ιουνίου 2019 ο κατά συρροή δολοφόνος Νίκος Μεταξάς η αλλιώς «Ορέστης» θα καθίσει στο εδώλιο του κατηγορουμένου στο Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας, κατηγορούμενος για επτά ανθρωποκτονίες, πέντε απαγωγές , βιασμό, παρέμβαση στη διαδικασία της έρευνας και προσπάθεια καταστροφής τεκμηρίων.

Μέχρι στιγμής δεν έχει παραδεχθεί την κατηγορία για βιασμό, υποστηρίζοντας ότι είχε έρθει σε σεξουαλική επαφή με τη γυναίκα που τον κατήγγειλε με δική της συναίνεση.

Κατά τη διαδικασία της παραπομπής του σε απευθείας δίκη, ο 35χρονος δεν εκπροσωπήθηκε από δικηγόρο και δεν όρισε συνήγορο για την υπεράσπισή του, καθώς όπως ο ίδιος ανέφερε, επιθυμούσε να εμφανιστεί αυτοπρόσωπος ενώπιον του Δικαστηρίου.

Η κατηγορούσα αρχή κατέθεσε στο Δικαστήριο την κατάθεση που έδωσε στις 25 Απριλίου ο 35χρονος, με την οποία ομολογούσε την διάπραξη των επτά δολοφονιών κατά τα έτη 2016-2018, ενώ σε αυτή αναφέρονταν οι φρικτές λεπτομέρειες γύρω από τα εγκλήματα του, καθώς και τα σημεία στα οποία έριξε τα θύματα του. Η Αστυνομία κατέθεσε επτά διαφορετικούς φακέλους, που αφορούν τις δολοφονίες των 5 γυναικών και των δύο παιδιών.

Η απολογία

Ο 35χρονος Νίκος Μεταξάς, παρουσιάστηκε ενώπιον του Κακουργιοδικείου Λευκωσίας, φορώντας αλεξίσφαιρο γιλέκο και υπό τη συνοδεία πάνοπλων αστυνομικών. Στην απολογία του, ο Μεταξάς, ξεσπώντας σε λυγμούς ζήτησε συγγνώμη και από την οικογένειά του για τη στεναχώρια που τους προκάλεσε, χαρακτηρίζοντας τα εγκλήματά του ειδεχθή.

«Έχω διαπράξει απεχθή εγκλήματα, για τα οποία αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη και αποδέχομαι τις συνέπειες. Αναγνωρίζω πως, το γεγονός ότι έχω μετανοήσει ειλικρινά για τις πράξεις μου, δεν μπορεί να αντιστρέψει τις τραγικές συνέπειες αυτών. Όσο και να το θέλω, δεν μπορώ να πάω πίσω στον χρόνο για να μην κάνω όσα έκανα. Αυτά που μπορώ να κάνω, πρώτο είναι να βοηθήσω στη διαλεύκανση των υποθέσεων, παρέχοντας ότι πληροφορίες μου ζητηθούν και παραδεχόμενος ενοχή, να μη ζημιώσω και άλλο την Κυπριακή Δημοκρατία μέσω μιας χρονοβόρας διαδικασίας.

Δεύτερον, να εκφράσω μεταμέλεια και να απολογηθώ, πρώτα προς τις ψυχές των θυμάτων μου, τους συγγενείς και τα αγαπημένα τους πρόσωπα για τον άδικο πόνο που προκάλεσα και να ελπίζω ότι η απονομή της δικαιοσύνης θα αποτελέσει ένα ελάχιστο βάλσαμο. Έπειτα, προς τα παιδιά μου, τους γονείς μου και την υπόλοιπη οικογένεια μου για την στεναχώρια που περνούν και θα περάσουν, χωρίς κανείς τους να έχει φταίξει ποτέ σε τίποτα.

Τέλος, προς την κυπριακή κοινωνία, η οποία είμαι βέβαιος ότι διερωτάται γιατί και πώς ένας άνθρωπος, μέλος της, έφτασε σε αυτό το σημείο. Το ίδιο ερώτημα βασανίζει και εμένα, όμως δεν έχω βρει ακόμη την απάντηση. Γνωρίζω, ότι αυτή βρίσκεται κάπου μέσα στο μυαλό μου, κομμάτια της τα αναγνωρίζω μέσα από οδυνηρές αναμνήσεις, τις οποίες προσπαθώ εδώ και δεκαετίες μάταια να ξεχάσω.

Δεν έχω καταφέρει ακόμη μόνος μου να βρω μια ξεκάθαρη απάντηση. Οπότε, το τελευταίο που μπορώ να κάνω, είναι να ζητήσω και να θέσω τον εαυτό μου στη διάθεση μιας ενδελεχούς μελέτης, έτσι ώστε με τη βοήθεια επιστημόνων, να βρω το γιατί, αλλά σημαντικότερα, να βοηθήσω στην εξαγωγή συμπερασμάτων, τα οποία θα βοηθήσουν την κοινωνία μας να προλάβει τέτοιες τραγωδίες» είπε ενώπιον δικαστή ο Νίκος Μεταξάς.

Καταδίκη

Το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον Μεταξά και στις 12 κατηγορίες, 7 φόνους και 5 απαγωγές και καταδίκασε σε επτά φορές ισόβια. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ποινή που έχει επιβληθεί ποτέ από την κυπριακή Δικαιοσύνη.  Η μεγαλύτερη ποινή που είχε επιβληθεί μέχρι τώρα ήταν πέντε φορές ισόβια και αφορούσε τους δράστες του πενταπλού φονικού που διαπράχθηκε στην Αγία Νάπα στις 23 Ιουνίου 2012.

Με την επιβολή της ποινής από το Κακουργιοδικείο γράφτηκε ο επίλογος μίας υπόθεσης που προκάλεσε σοκ στην κυπριακή κοινωνία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to top
Close
Browse Tags