Η Δολοφονία της Γεωργίας Φιλοπούλου στους Γαργαλιάνους

Το 2016 ξεκίνησε για την 35χρονη Γεωργία Φιλοπούλου με τους καλύτερους οιωνούς, αφού με τη είσοδο της νέας χρονιάς, έφερε στον κόσμο το τέταρτο παιδί της, ένα υγιέστατο κοριτσάκι που γεννήθηκε μέσα στο ασθενοφόρο καθ’ οδόν για το νοσοκομείο της Καλαμάτας. Ήταν το πρώτο παιδί της χρονιάς που γεννήθηκε στη Μεσσηνία και δεύτερο της χώρας.

Ωστόσο η χρονιά που ξεκίνησε τόσο ελπιδοφόρα και όμορφα, έμελλε να  κλείσει με τον πιο τραγικό τρόπο, με θάνατο…

Στις 9 Δεκεμβρίου 2016 η 35χρονη Γεωργία Φιλοπούλου εντοπίστηκε νεκρή στους Γαργαλιάνους του Δήμου Τριφυλίας από τον σύζυγο της. Ο Αναστάσιος Π την αναζήτησε γύρω στις 7.30 το πρωί και την βρήκε μέσα στο αυτοκίνητό τους, πεσμένη στη θέση του συνοδηγού με το κεφάλι της πλημμυρισμένο στο αίμα, και να φέρει τραύμα από πυροβόλο όπλο.

Σοκαρισμένος, ειδοποίησε την Αστυνομία.

Η αυτοψία

Στον τόπο του εγκλήματος μετέβη κλιμάκιο του τμήματος Εγκληματολογικών Ερευνών Καλαμάτας μαζί με τον ιατροδικαστή.

Η Γεωργία εντοπίστηκε νεκρή μέσα στο αυτοκίνητό της γερμένη πάνω στο τιμόνι, με τα χέρια της σταυρωμένα. Μέσα στις τσέπες της βρέθηκαν 330 ευρώ, γεγονός που απέκλεισε αμέσως το κίνητρο της ληστείας. Ο χώρος και το αυτοκίνητο στο οποίο βρέθηκε νεκρή η γυναίκα ερευνήθηκε εξονυχιστικά όμως δεν βρέθηκε ούτε ο κάλυκας, ούτε το φονικό όπλο.

Από την Ιατροδικαστική εξέταση προέκυψε ότι η 35χρονη έφερε δυο τραύματα από σφαίρες στο κεφάλι, τα οποία προκλήθηκαν με τέτοιο τρόπο, που αποκλείστηκε η εκδοχή της αυτοχειρίας.

Ο ιατροδικαστής διαπίστωσε ότι ο δράστης πυροβόλησε το θύμα από την θέση του συνοδηγού, καθώς η πύλη εισόδου της βολίδας ήταν το τραύμα στη δεξιά μεριά του κρανίου, και η πύλη εξόδου, στην αριστερή μεριά του κρανίου. Η άτυχη γυναίκα πυροβολήθηκε με κυνηγετικό όπλο εξ επαφής, το οποίο σχεδόν διέλυσε το κρανίο της. Μέσα στο κρανίο βρέθηκε το πλαστικό πώμα που κρατάει τα σκάγια μέσα στο φυσίγγι.

Οι έρευνες

Η Ασφάλεια της Καλαμάτας συνέχισε τις έρευνες προς κάθε κατεύθυνση έχοντας ως κεντρικό άξονα, το κοντινό περιβάλλον της άτυχης 35χρονης. Οι πληροφορίες που προέκυψαν από την έρευνα, ανέφεραν ότι τελευταία αντιμετώπιζε προβλήματα με τον άντρα της.

Οι καυγάδες στο σπίτι τους ήταν συχνοί, αντιμετώπιζαν οικονομικές δυσκολίες, και σύμφωνα με κάποιες μαρτυρίες, το τελευταίο διάστημα η γυναίκα έβγαινε συχνά τα βράδια με φίλες της.

Ο Αναστάσιος Π , κλήθηκε για ανάκριση, καθώς ήταν ο τελευταίος, ο οποίος είχε δει την Γεωργία ζωντανή, και το κυριότερο, ήταν αυτός ο οποίος ανακάλυψε την δολοφονημένη γυναίκα.

Στην κατάθεση του, ανέφερε ότι η γυναίκα του έφευγε συχνά για να βγει με τις φίλες της και να κάνει δικές της δουλειές. Κάτι που έγινε και την Πέμπτη το βράδυ, την τελευταία φορά που την είδε. Έφυγε από το σπίτι τους «για να πάει σε μια δουλειά», όπως του είπε.

Ο ίδιος την αναζητούσε από τις 7:30 το πρωί, μέχρι που τη βρήκε μέσα στο αυτοκίνητό τους, πεσμένη στη θέση του συνοδηγού και το κεφάλι της να βρίσκεται μέσα σε μια λίμνη αίματος. Εκείνος ήταν ο πρώτος άνθρωπος που την αντίκρισε νεκρή, γερμένη πάνω στο τιμόνι του αυτοκινήτου τους.

Παρέμεινε όλο το βράδυ στην Ασφάλεια ανακρινόμενος, καταθέτοντας όλες τις λεπτομέρειες που αφορούσαν τον συζυγικό τους βίο.

Αντιφάσεις

Η κατάθεση του συζύγου, προκάλεσε κάποια εύλογα ερωτήματα στους αστυνομικούς, στα οποία δεν λάβανε πειστικές απαντήσεις. Χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες, υποστήριξε ότι η γυναίκα έφυγε αργά το βράδυ από το σπίτι για «να πάει κάπου», όμως αυτό το «κάπου», δεν το προσδιόρισε.

Μεγάλη εντύπωση επίσης προκάλεσε στους αστυνομικούς το γεγονός ότι η γυναίκα έφυγε από το προηγούμενο απόγευμα, έλλειπε όλο το βράδυ από το σπίτι και ο σύζυγος της δεν την αναζήτησε καν.

Το γιατί δεν ανησύχησε που μια μητέρα 4 μικρών παιδιών έλειπε όλη νύχτα από το σπίτι της κι αυτός ως σύζυγος δεν παραξενεύτηκε για να την ψάξει, το εξήγησε λέγοντας στους αστυνομικούς ότι η γυναίκα του συνήθιζε να εξαφανίζεται, χωρίς να λέει τίποτα σε κανέναν.

Η μαρτυρία της μάνας και της πεθεράς

Η μητέρα της δολοφονημένης 35χρονης αλλά και η πεθερά της μιλώντας  σε τηλεοπτική εκπομπή, μετέφεραν τον τσακωμό που είχε το ζευγάρι λίγες ώρες πριν η άτυχη μητέρα βρεθεί νεκρή.

Οι δύο γυναίκες μίλησαν για ένα πολύ αγαπημένο ζευγάρι και για ένα σύζυγο που δεν χαλούσε ποτέ χατίρι στη γυναίκα του. Ωστόσο εκείνη την Παρασκευή οι δυο τους τσακώθηκαν για έναν ανούσιο λόγο, όπως είπαν οι δύο γυναίκες.

Σύμφωνα με τη μαρτυρία της πεθεράς της, η Γεωργία μετά τον καβγά με τον άντρα της έφυγε από το σπίτι γύρω στις 21:00 το βράδυ. Ο άντρας της 35χρονης φέρεται να είπε στη μητέρα του για τον τσακωμό ότι «Δεν με θέλει, με χωρίζει, με εγκαταλείπει», ενώ μετέφερε ότι η Γεωργία του είπε  «Δεν σε γουστάρω, θα βρω κάποιον άλλο που να μου αρέσει».

Η μαρτυρία της εργάτριας

Η Βουλγαρικής καταγωγής εργάτρια που ήταν μαζί με τον σύζυγο της Γεωργίας όταν την βρήκαν νεκρή, αναφέρθηκε σε λεπτομέρειες του έγγαμου βίου του ζευγαριού κατά την διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής. Το γεγονός αυτό οδήγησε την Ασφάλεια της Καλαμάτας να την καλέσει ξανά για να δώσει κατάθεση.

«Είμαστε οικογενειακοί φίλοι εδώ και χρόνια με τον Τάσο και την Γεωργία! Κάθε πρωί πάω στο σπίτι τους» ανέφερε η γυναίκα. «Πιο πολύ αγαπάω τη μάνα του Τάσου.. Ήταν πολύ στενοχωρημένη και η μάνα και η πεθερά του Τάσου. Μου είπαν ότι το ζευγάρι τσακώθηκε και βγήκε στην…  πλατεία, ο Τάσος γύρισε στο σπίτι και η Γεωργία δεν ξαναγύρισε. Τσακώνονταν συχνά μέσα στο σπίτι, γίνονταν μπάχαλο. Ο Τάσος μου μίλησε για τον τσακωμό, όταν ήμασταν μέσα στο αμάξι. Μου είπε «η Γεωργία μου πήρε 1000 ευρώ και έφυγε », είπε η Βουλγάρα εργάτρια, λέγοντας πως στο αυτοκίνητο μαζί τους ήταν ακόμη τρεις εργάτες.

«Μόλις με πήρε ο Τάσος με το αυτοκίνητο, μου είπε να πάμε στα ζώα να δούμε αν είναι η Γεωργία εκεί και να… ταΐσουμε και τις κότες! Περάσαμε από εκεί, ταΐσαμε τις κότες και τα άλλα ζωντανά και φύγαμε. Λίγο αργότερα είδαμε το αυτοκίνητο της. Η Γεωργία είχε ένα λευκό Samsung κινητό, αλλά η αστυνομία βρήκε άλλο τηλέφωνο», είπε η ίδια σε άλλο σημείο.

Cold case

Παρ’ όλες τις ενέργειες της Ασφάλειας εκείνη την περίοδο οι έρευνες της Αστυνομίας δεν κατέληξαν στην διαλεύκανση της υπόθεσης. Η εξιχνίαση της «πάγωσε» για ένα περίπου ολόκληρο χρόνο.

Στις 6 Νοεμβρίου 2017  ο Αναστάσιος Π κλήθηκε εκ νέου να καταθέσει στην Ασφάλεια, και θα κληθεί πολλές φορές, χωρίς όμως να προκύψει κάτι σε βάρος του.

Στις 15 Ιουλίου 2018 όμως προέκυψε μία αναπάντεχη ανατροπή στην υπόθεση. Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Κυπαρισσίας μετά από μελέτη των στοιχείων της δικογραφίας, άσκησε εναντίον του Αναστάσιου Π, ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, και κλήθηκε ξανά από τον ανακριτή Κυπαρισσίας για να δώσει εξηγήσεις.

Τελικά η Εισαγγελία Πρωτοδικών εξέδωσε βούλευμα με το οποίο, ο Αναστάσιος Π, παραπέμφθηκε να δικαστεί ως κατηγορούμενος για την δολοφονία της συζύγου του, Γεωργίας Φιλοπούλου.

Το βούλευμα

Όπως αναφέρεται στο βούλευμα, την μοιραία μέρα από το μεσημέρι διαπληκτίζονταν έντονα και στις 20:26 καταγράφεται από κλειστό κύκλωμα το αυτοκίνητο του συζύγου και λίγα μέτρα πιο πίσω το όχημα της γυναίκας να περνά από την πλατεία.

«Ο κατηγορούμενος προπορευόμενος με το όχημά του οδήγησε τη σύζυγό του στον χωμάτινο δρόμο και αφού στάθμευσαν αμφότεροι τα οχήματά τους αυτός αποβιβάστηκε από αυτό με ένα κυνηγετικό όπλο ,πλησίασε το όχημα της θανούσας, άνοιξε την πόρτα του συνοδηγού και πριν αυτή προλάβει να αντιδράσει την πυροβόλησε στο κεφάλι δια βολίδων πολυβόλου κυνηγετικού όπλου με πύλη εισόδου της βολίδας τη δεξιά κροταφική χώρα»

Σύμφωνα με τα στοιχεία, ο κατηγορούμενος μετά το έγκλημα επέστρεψε στο σπίτι του και τηλεφώνησε στην δολοφονηθείσα σύζυγο του ενώ μετά πήγε στην πλατεία στους Γαργαλιάνους μαζί με τη μία κόρη του προκειμένου να την αναζητήσει στα μαγαζιά που σύχναζε, θέλοντας με τον τρόπο αυτό όπως τον κατηγορούν να δημιουργήσει άλλοθι και εντυπώσεις ότι δεν γνωρίζει που βρίσκεται η σύζυγός του και ότι την αναζητεί.

Σύμφωνα πάντα με το κατηγορητήριο δήλωσε την εξαφάνισή της το πρωί της επόμενης ημέρας και ήπιε καφέ σε διάφορα καφενεία της περιοχής. Τελικά ήταν αυτός που ανακάλυψε το πτώμα και προσπάθησε να αποδείξει ότι ήταν τυχαία η εύρεση της συζύγου του. Μάλιστα κατηγορείται ότι πήρε από το όχημα το κινητό της γυναίκας και το έβαλε στο μπουφάν του.

Ο κατηγορούμενος από την πλευρά του αρνείτο ότι τη σκότωσε. Ανέφερε ότι έφυγε μόνη της με το αυτοκίνητο προκειμένου όπως του είπε να καταβάλλει χρήματα σε κάποιον που τα όφειλε χωρίς περαιτέρω εξηγήσεις. Αρνήθηκε επίσης το ότι λογομάχησε μαζί της.

Η Δίκη

Στις 5 Νοεμβρίου 2021 ο Αναστάσιος Π κάθισε στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Καλαμάτας για να δικαστεί ως κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, οπλοφορία και οπλοχρησία.

Η εκδίκαση της υπόθεσης άρχισε με καταθέσεις μαρτύρων. Αίσθηση προκάλεσε η κατάθεση της μητέρας της 35χρονης, και πεθεράς του κατηγορούμενου η οποία υπερασπίστηκε με σθένος την αθωότητα του γαμπρού της, ενώ δήλωσε ότι μένουν στο ίδιο σπίτι και μεγαλώνουν τα τέσσερα παιδιά που έμειναν ορφανά από μητέρα.

Σφοδρή επίθεση από τους δικηγόρους υπεράσπισης του κατηγορουμένου Βασίλη Καπερνάρο και Νίκο Νικολακόπουλο δέχτηκε ο τότε διοικητής της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, που ήταν βασικός μάρτυρας κατηγορίας. Οι δικηγόροι του κατηγορούμενου κατηγόρησαν τον Αστυνομικό ότι στοχοποίησε τον πελάτη τους, μόνο και μόνο προκειμένου να κλείσει την υπόθεση.

Ο 63χρονος κατηγορούμενος αρνήθηκε ότι σκότωσε τη σύζυγό του. Όπως ισχυρίστηκε και στις καταθέσεις του, βρήκε νεκρή την 35χρονη το πρωί της 9ης Δεκεμβρίου, όταν πήγε μαζί με εργάτες να μαζέψουν ελιές. 

Στις 22 Δεκεμβρίου 2021 οι δικαστές του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Καλαμάτας μετά από πολύωρη σύσκεψη στην οποία μειοψήφησαν οι τακτικοί δικαστές, κήρυξε τον 63χρονο Αναστάσιο Π, αθώο. Ο 63χρονος ακούγοντας την απόφαση του δικαστηρίου ξέσπασε σε κλάματα.

Η υπόθεση της δολοφονίας της Γεωργίας Φιλοπούλου θα παραμείνει “ανεξιχνίαστη”, ο δράστης της, παραμένει “άγνωστος”…

Πηγή: Entertv, Ημερήσιος τύπος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to top
Close
Browse Tags