Έρωτας στην Κατάψυξη

Δύσκολα χρόνια περνάει η μεγαλύτερη πλειοψηφία του κόσμου, έχοντας απολέσει την οικονομική άνεση του παρελθόντος. Η επιβίωση της οικογένειας σε αναγκάζει να αφήσεις απλήρωτους λογαριασμούς, η να καθυστερήσεις να πληρώσεις το ενοίκιο  ποντάροντας στην ευσπλαχνία του ιδιοκτήτη. Συνήθως δείχνει κατανόηση και ανοχή, κάνοντας υπομονή δείχνοντας εμπιστοσύνη στον νοικάρη του. Αυτό ακριβώς έκανε και ο Σ.Κ , υπομονή.

Όμως πόση υπομονή μπορεί να κάνει κάποιος που έχει να δει ένα χρόνο στα χέρια του έστω και ένα Ευρώ, και αναγκάζεται να πληρώσει και τους λογαριασμούς της ΔΕΗ για να μην κοπεί το ρεύμα? Το διαμέρισμα το είχε νοικιάσει σε μία γυναίκα από τη Βουλγαρία που είχε ένα  ανήλικο παιδί. Τους τελευταίους μήνες, η γυναίκα είχε εξαφανιστεί και ο Σ.Κ είχε θυροκολλήσει εξώδικο για τα χρωστούμενα ενοίκια. Η γυναίκα δεν έδωσε κανένα σημείο ζωής και σήμερα ο ιδιοκτήτης μαζί με δικαστικό κλητήρα πήγαν στο διαμέρισμα του δευτέρου ορόφου για να παραδώσει το ένταλμα κατάσχεσης.

«Όλα έχουν ένα όριο, καλός ,καλός αλλά το κορόιδο πέθανε, φτάνει πια» σκέφτηκε ο Σ.Κ βλέποντας τον δικαστικό επιμελητή να πλησιάζει κοντά του. Ανέβηκαν στον δεύτερο όροφο για να επιδώσει ο επιμελητής το ένταλμα κατάσχεσης. Κάλεσε με το όνομά της τη γυναίκα όμως δεν πήρε καμία απάντηση. Παρόλη την επιμονή με την οποία χτυπούσαν την πόρτα και το κουδούνι φωνάζοντας το όνομα της ενοικιάστριας δεν υπήρχε καμία αντίδραση.

«Χρησιμοποιήστε το εφεδρικό κλειδί, όμως φοβάμαι ότι μάλλον θα πρέπει να το εγκατέλειψαν, μακάρι να κάνω λάθος» είπε ο Δικαστικός επιμελητής, κάνοντας νόημα στον Σ.Κ.

Ξεκλειδώνοντας την πόρτα, αντίκρισαν έναν άδειο σαλόνι, η σχεδόν άδειο, μιας και στην μέση του σαλονιού βρισκόταν ένας καταψύκτης. Η περιέργεια είναι ένα αρχέγονο συναίσθημα έμφυτο στην φύση του ανθρώπου, και αναμενόμενα, επιβεβαίωσε ξανά τον κανόνα. Ανοίγοντας τον καταψύκτη, τους χτύπησε μία έντονη δυσοσμία και τους κυρίευσε ο τρόμος. Μέσα στον καταψύκτη βρισκόταν το πτώμα του άνδρα.  Σοκαρισμένος ο δικαστικός επιμελητής αμέσως κάλεσε την αστυνομία. Αμέσως κλήθηκε στο σημείο το Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής, αλλά και η Ιατροδικαστής Σ. Μαριανού.

Περιμένοντας να… ξεπαγώσει 

Το πτώμα βρέθηκε σε εμβρυακή στάση, δεμένο χειροπόδαρα με μονωτικές ταινίες. Οι δολοφόνοι του είχαν τοποθετήσει στο κεφάλι του μια νάιλον σακούλα, την οποία επίσης είχαν δέσει με μονωτική ταινία.

Ολόκληρο το πτώμα ήταν τυλιγμένο σε νάιλον συσκευασία, δεμένη με μονωτικές ταινίες και παράλληλα οι δράστες είχαν τυλίξει την σορό του άτυχου άνδρα με ένα σεντόνι, το οποίο έφερε κηλίδες αίματος στο ύψος του προσώπου και τις πλάτης.

Λόγο της κατάστασης του πτώματος έπρεπε να περάσουν μερικές μέρες ώστε να ξεπαγώσει με φυσική διαδικασία το πτώμα προκειμένου να μην χαθούν τα φυσικά στοιχεία για να μπορέσει να διεξαχθεί νεκροτομή και να εξακριβωθούν τα ακριβή αίτια θανάτου που όλα δείχνουν πως πρόκειται για εγκληματική ενέργεια.

Σύμφωνα με την εκτίμηση της  ιατροδικαστή Σ. Μαριανού, το πτώμα βρισκόταν  εδώ κι ένα χρόνο τοποθετημένο στον καταψύκτη. Παράλληλα στον πυθμένα του καταψύκτη βρέθηκαν κηλίδες αίματος.

Νεκροψία

Το γεγονός πως το πτώμα του  ήταν παγωμένο “απαγόρευε” τη νεκροψία – νεκροτομή για να προσδιοριστούν τα πραγματικά αιτία του θανάτου. Επιλέχθηκε να αφεθεί να ξεπαγώσει με φυσικό τρόπο ώστε να μη χαθούν στοιχεία που ενδεχομένως να οδηγήσουν στον δολοφόνο ή τους δολοφόνους. Το πτώμα ξεπάγωσε το πρωί της Παρασκευής (15.01.2016) και η ιατροδικαστής Σουλτάνα Μαργιανού ξεκίνησε τη νεκροψία – νεκροτομή.

Η ιατροδικαστής αντίκρισε το πτώμα ενός ηλικιωμένου άντρα 60-65 ετών τυλιγμένο με ένα σεντόνι, το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες είχε ίχνη αίματος στο ύψος του κεφαλιού και της πλάτης. Τον είχαν χτυπήσει στο κεφάλι με οικιακό σκεύος, πιθανόν τηγάνι.

Ο άτυχος ηλικιωμένος πέθανε από ασφυξία που προκλήθηκε καθώς ο δράστης ή οι δράστες της δολοφονίας έκλεισαν το στόμα και τη μύτη του με μονωτική ταινία και στη συνέχεια τοποθέτησαν σακούλα στο κεφάλι του δεμένη με ταινίες. Δυστυχώς όλα δείχνουν ότι ο θάνατος ήταν μαρτυρικός, φαίνεται ότι βασανίστηκε τουλάχιστον δύο λεπτά μέχρι να χάσει τη ζωή του.

Στη συνέχεια οι δολοφόνοι στην κυριολεξία συσκεύασαν το πτώμα τυλίγοντας το με σελοφάν και σακούλες, δένοντας το χειροπόδαρα και το τοποθέτησαν στο καταψύκτη, όπου και βρέθηκε ένα χρόνο έπειτα από την δολοφονία. Αν και η σορός είχε ίχνη αίματος στο κεφάλι και την πλάτη, η ιατροδικαστής προσπαθεί να εξάγει στοιχεία που θα αναδείξουν τον τρόπο θανάτου του άτυχου άνδρα, χωρίς να αποκλείει ακόμη και το απομακρυσμένο ενδεχόμενο να ήταν ζωντανός αλλά αναίσθητος όταν τον έκλεισαν στον καταψύκτη.

Η ιατροδικαστής Σουλτάνα Μαριανού είχε καταφέρει να αποκαλύψει τα στοιχεία του προσώπου, αφαιρώντας «χειρουργικά» την πετσέτα που το κάλυπτε. Η διαδικασία αντιπαραβολής αποτυπωμάτων και DNA για την πλήρη ταυτοποίηση αποκάλυψε την ταυτότητα του θύματος.

Επρόκειτο για τον 65χρονο συνταξιούχο ναυτικό Βασίλη Κοκκίνη που αναγνώρισε και επίσημα ο αδερφός του, ο οποίος κλήθηκε το πρωί της Παρασκευής (15.01.2016) στο νεκροτομείο για τη διαδικασία της αναγνώρισης.

Ο γάμος με μικρότερη γυναίκα

Στο διαμέρισμα έμενε ο  63χρονος Βασίλης Κοκκίνης , συνταξιούχος ναυτικός, με μία γυναίκα από τη Βουλγαρία και το ανήλικο παιδί της. Την γνώρισε και την παντρεύτηκε το 1997 ύστερα από ένα ταξίδι στη Βάρνα της Βουλγαρίας. Ο 44χρονος τότε άνδρας μάλιστα πλήρωσε κάποιες οφειλές των γονιών της και τους αγόρασε σπίτι. Την έφερε στην Ελλάδα, την παντρεύτηκε, και το 2003 απέκτησαν ένα αγοράκι παιδί με εξωσωματική γονιμοποίηση.

Συγγενείς και φίλοι κάνουν λόγο για ένα γάμο συμφέροντος από την πλευρά της 45χρονης και για ένα γάμο έρωτα και αποκατάστασης από την πλευρά του θαλασσοδαρμένου ναυτικού. Τα τελευταία χρόνια το ζευγάρι είχε μετακομίσει στο διαμέρισμα της οδού Ευαγγελίστριας και σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχει συγκεντρώσει η Ασφάλεια από τους ενοίκους της πολυκατοικίας, το ζευγάρι είχε συχνά πολύ έντονους καυγάδες.

Μάλιστα, μια πληροφορία που εξετάστηκε με σοβαρότητα από την Ασφάλεια Αττικής, ήταν ότι ο 63χρονος είχε χρεώσει στην σύζυγο του την διασπάθιση δεκάδων χιλιάδων ευρώ από τραπεζικό λογαριασμό που είχε ανοίξει ο ίδιος στο παιδί του και είχε βάλει συνδικαιούχο την πρώην σύζυγο του. Οι ίδιες πηγές πληροφόρησης ανέφεραν πως το ζευγάρι πριν από περίπου ενάμιση χρόνο είχε χωρίσει και ο 63χρονος μετακόμισε στο σπίτι του αδελφού του, όχι για πολύ όμως, καθώς επέστρεψε στην συζυγική στέγη σε μια προσπάθεια να τα ξαναβρεί με την 45χρονη Βουλγάρα, για χάρη του παιδιού του.

Το πρόσωπο – κλειδί

Όλα αυτά οδηγούσαν τους έμπειρους αστυνομικούς στο συμπέρασμα ότι ο Άνθρωπος “κλειδί” στην υπόθεση ήταν η 45χρονη Βουλγάρα με την οποία ήταν παντρεμένος ο συνταξιούχος ναυτικός.

Τα ίχνη της 45χρονης εξαφανίστηκαν 10 ημέρες πριν δηλώσει ο αδελφός του θύματος την εξαφάνιση του συγγενή του, τον Ιανουάριο του 2015.

Έστειλαν επείγον σήμα της Ασφάλειας Αττικής στην Ιντερπόλ, προκειμένου η 45χρονη γυναίκα από την Βουλγαρία να αναζητηθεί και να εντοπιστεί από τις Αρχές της χώρας της, καθώς εκτιμάται πως η ίδια έχει απόλυτη γνώση του περιστατικού και των συνθηκών της δολοφονίας.

Παράλληλα οι αστυνομικοί ερεύνησαν ενδελεχώς το ρόλο που μπορεί να έπαιξε στην δολοφονία του άτυχου πρώην ναυτικού ο μεγάλος γιος της 45χρονης από τον πρώτο της γάμο, ο οποίος είναι περίπου 30 ετών και ίσως να βρίσκεται και αυτός στην Βουλγαρία.

Ο λογαριασμός, ο χωρισμός και η επιμέλεια του παιδιού

Όταν παντρεύτηκαν άνοιξαν κοινό λογαριασμό ο οποίος τότε περιείχε 45.000 ευρώ. Κατά τη διάρκεια ταξιδιού του ναυτικού, με το παιδί νήπιο ακόμα, η 45χρονη πήρε τα χρήματα και έφυγε για την Κρήτη και μετά για τη Βουλγαρία. Με τη βοήθεια ιδιωτικού ντετέκτιβ εντοπίστηκε, επέστρεψε το παιδί όχι όμως τα χρήματα. Με τα χρήματα, υποστήριξε ότι αγόρασε ακίνητα στη χώρα της στο όνομα του παιδιού, χωρίς ποτέ να παρουσιάσει έγγραφα που να το αποδεικνύουν. Η 45χρονη εκμεταλλεύτηκε για ακόμη μια φορά την ευαισθησία του για το παιδί και κήρυξε “εικονική ανακωχή” με σκοπό το οικονομικό όφελος.

Το 2004 ξεκινά η δικαστική διαμάχη για την επιμέλεια του παιδιού.

Το 2008 ο πατέρας του ναυτικού λίγο πριν πεθάνει την ίδια χρονιά, έβαλε σε κλειστό τραπεζικό λογαριασμό του παιδιού περίπου 230.000 ευρώ τα οποία θα μπορούσε να τα χρησιμοποιήσει όταν ενηλικιωνόταν, ενώ παράλληλα λέγεται πως του είχε γράψει κι ένα οικόπεδο “φιλέτο” στην περιοχή της Γλυφάδας. Εκείνη τη χρονιά ο ναυτικός προτείνει στο δικηγόρο της συζύγου τα χρήματα του λογαριασμού να χρησιμοποιηθούν μαζί με τα δικά του 170.000 ευρώ για την αγορά οικοπέδου στο Λαγονήσι με την προϋπόθεση να γραφτεί στο όνομα του παιδιού. Η Βουλγάρα αρνήθηκε.

Λίγο διάστημα μετά, επήλθε ρήξη στις σχέσεις του ζευγαριού, κατά μια πληροφορία λόγω του γεγονότος ότι η 43χρονη ξόδευε αφειδώς χρήματα από το λογαριασμό του παιδιού της. Το 2008 το ζευγάρι χώρισε οριστικά, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει μια δικαστική Οδύσσεια για την επιμέλεια του παιδιού. Αρχικά η επιμέλεια δόθηκε στην 43χρονη, με την προϋπόθεση πως δεν θα φύγει από την Ελλάδα και το παιδί κάθε Σαββατοκύριακο θα μένει με το πατέρα του.

Όταν είδε ότι χάνει την επιμέλεια του παιδιού βάζει μπροστά το σχέδιο “ανάληψης” των 230.000 ευρώ κάτι που καταφέρνει με τη χρήση πλαστογραφημένης υπεύθυνης δήλωσης εξουσιοδότησης χωρίς καν… γνήσιο υπογραφής, όπως αναφέρουν σχετικής πληροφορίες.

Έχοντας χάσει την επιμέλεια του παιδιού, το 2012 η 45χρονη φεύγει παράνομα στη Βουλγαρία, βάζοντας το 5χρονο τότε παιδί σε ένα χαρτόκουτο με… λαχανικά, στην καρότσα φορτηγού μαζί με άλλα εμπορεύματα, και δεν δίνει σημεία ζωής για αρκετούς μήνες. Στην πατρίδα της πετυχαίνει δικαστικές αποφάσεις που της έδιναν την επιμέλεια του παιδιού, την ώρα που στην Ελλάδα διωκόταν για αρπαγή ανηλίκου, πλαστογραφία και υπεξαίρεση.

Μετά από αυτό, ο 63χρονος αναγκάστηκε να απευθυνθεί εκ νέου στην Δικαιοσύνη, για το γεγονός ότι δεν έβλεπε το ανήλικο αγοράκι του με αποτέλεσμα να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης σε βάρος της πρώην συζύγου του. Εντοπίζεται και πάλι από ιδιωτικό ντεντέκτιβ που προσλαμβάνει ο ναυτικός. Πείθεται, έρχεται στην Ελλάδα μαζί με το παιδί και συλλαμβάνεται στο αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος” μαζί με το παιδί της, προερχόμενη από την Βουλγαρία. Το αγοράκι τότε είχε παραλάβει ο πατέρας του, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει ένας νέος κύκλος δικαστικών αγωγών, με τελική απόφαση την επιμέλεια του παιδιού να αναλάβει η μητέρα του, χωρίς να παρακωλύεται η επαφή με τον πατέρα.

Ο εισαγγελέας δίνει εντολή να αφεθεί ελεύθερη, και το οριστικό διαζύγιο βγήκε τον Οκτώβριο του 2014.

Ο ναυτικός έμενε στο ιδιόκτητο σπίτι της οδού Αριστοτέλους στην Καλλιθέα ενώ εκείνη νοίκιασε το διαμέρισμα της οδού Ευαγγελιστρίας δέκα μήνες πριν από το έγκλημα  που προσδιορίζεται ότι έγινε την Πρωτοχρονιά του 2015. Το βράδυ του Ιανουαρίου του 2015, όταν και εξαφανίζεται ο 63χρονος, φαίνεται πως είχε πάει στο διαμέρισμα της 45χρονης στην Καλλιθέα για να δει το παιδί του και να συζητήσουν για το μέλλον του. Την ίδια μέρα ένας φίλος του τον είχε καλέσει να φάνε μαζί, με τον ναυτικό να αποδέχεται την πρόταση αναφέροντας ότι θα έρθει με το γιο του. Ποτέ δεν φάνηκε.

Αυτός ο φίλος ειδοποίησε τον αδελφό του ναυτικού με τον οποίο δεν είχαν καλές σχέσεις να δηλώσει την εξαφάνισή του στις 15 Ιανουαρίου 2015. Ένα χρόνο μετά ένας δικαστικός επιμελητής και ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος αποκαλύπτουν το έγκλημα στον… καταψύκτη.

Η εξιχνίαση

Στις 4 Ιουνίου 2016 η ΕΛ.ΑΣ συλλαμβάνει μία 26χρονη Βουλγάρα φίλη της 45χρονης γυναίκας του θύματος, που γνώριζε όλο το… οικονομικό παρασκήνιο.

Κατά την διάρκεια της απολογίας της στον ανακριτή η 26χρονη ομολόγησε ότι προσφέρθηκε να βοηθήσει τη φίλη της βρίσκοντας άνθρωπο που θα σκότωνε τον 63χρονο συνταξιούχο ναυτικό. Η 26χρονη Βουλγάρα δήλωσε ότι πήρε 3.000 ευρώ από την 45χρονη πρώην σύζυγο του θύματος για να τη φέρει σε επαφή με τρεις Ρουμάνους, οι οποίοι και τη βοήθησαν να βγάλει από τη μέση τον 63χρονο και να πάρει στη συνέχεια τον τραπεζικό του λογαριασμό με  240.000 ευρώ.

Αμέσως μετά τη δολοφονία, η 45χρονη πρώην σύζυγος του θύματος πήρε τον γιο τους και τα χρήματα και έφυγε για την πατρίδα της, τη  Βουλγαρία, όπου διαμένει πλέον μόνιμα, ανοίγοντας, όπως λένε οι πληροφορίες, μεσιτικό γραφείο. Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε η 26χρονη Βουλγάρα στους αστυνομικούς, η ίδια σύστησε στην πρώην σύζυγο τους Ρουμάνους.

Όπως είπε η 26χρονη, η πρώην σύζυγος είχε στήσει καρτέρι θανάτου στον ναυτικό, καλώντας τον στο διαμέρισμα για να δει τον γιο τους και να του δώσει τα δώρα της Πρωτοχρονιάς. Εκεί όμως βρίσκονταν ήδη η 26χρονη φίλη της και οι τρεις Ρουμάνοι.

Την ώρα της δολοφονίας ο 12χρονος γιος του θύματος ήταν μαζί της στο μπαλκόνι του σπιτιού. «Είχα βγει στο μπαλκόνι και κρατούσα το παιδί, προκειμένου οι τρεις Ρουμάνοι να σκοτώσουν τον άνθρωπο. Του έδωσαν να πιει ένα ποτό, στο οποίο είχαν ρίξει υπνωτικά χάπια, όμως ο ναυτικός φαίνεται πως κατάλαβε ότι θα τον σκοτώσουν και προσπάθησε να αντιδράσει, με συνέπεια ένας από τους κακοποιούς να τον χτυπήσει στο κεφάλι με ένα ρόπαλο. Τους άκουγα που τον χτυπούσαν και μιλούσα δυνατά στο παιδί για να μην καταλάβει τίποτα» φέρεται να είπε στους αστυνομικούς. Στη συνέχεια, τοποθέτησαν το πτώμα στον καταψύκτη, αφού πρώτα το πακετάρισαν με νάιλον συσκευασίες και το έδεσαν με μονωτικές ταινίες.

Όπως διαπίστωσε ο ιατροδικαστής όταν ανακαλύφθηκε το πτώμα, έναν χρόνο μετά τη δολοφονία, ο θάνατος του άτυχου 63χρονου ήταν ασφυκτικός και επήλθε από τον εγκλεισμό του στον καταψύκτη!

Η 26χρονη υποστήριξε ότι από 3.000 ευρώ πήραν, εκτός από την ίδια, και οι τρεις Ρουμάνοι, αλλά και ο Βούλγαρος που μετέφερε στο διαμέρισμα τον καταψύκτη μέσα στον οποίο βρέθηκε το θύμα.

Τέλος δίχως τέλος

Οι αξιωματικοί της Ασφάλειας σχημάτισαν δικογραφία και περιμένουν την έκδοση ενταλμάτων για τον 29χρονο Ρουμάνο φυσικό αυτουργό ο οποίος έχει διαφύγει στο εξωτερικό, δύο άγνωστους άντρες  συνεργάτες του 29χρονου Ρουμάνου και την 45χρονη Βουλγάρα Ρομά Ανέλια Αλεξάντροβα , πρώην σύζυγο του ναυτικού ως ηθική αυτουργό.

Στην ίδια υπόθεση κατηγορούμενος για υπόθαλψη εγκληματία είναι και ένας 32χρονος Βούλγαρος ήδη έγκλειστος των φυλακών Νιγρίτας.

Στα ίχνη της πρώην συζύγου

Στο μεταξύ, οι Βουλγάρικες Αρχές που είχαν δεχθεί αίτημα από την Ασφάλεια Αττικής, προκειμένου να εντοπίσουν στην Βάρνα την πρώην σύζυγο του θύματος, η οποία είναι Βουλγάρα Ρομά,  έστειλαν επίσημη απάντηση για τις έρευνες τους στους Έλληνες συναδέλφους τους. Οι Βούλγαροι αστυνομικοί είχαν ήδη εντοπίσει την κατοικία της 45χρονης Βουλγάρας, και απλά περίμεναν επίσημο έγγραφο από την Ασφάλεια Αττικής, το οποίο έπρεπε να περιέχει σαφή στοιχεία για το ρόλο που έχει παίξει στην δολοφονία του πρώην συζύγου της η 45χρονη Ρομά , ώστε να την προσαγάγουν και να την στείλουν στην Ελλάδα προκειμένου να εξεταστεί από τα στελέχη του Τμήματος Ανθρωποκτονιών.

Η ύποπτη φαινόταν να κάνει… real estate στη Βάρνα της Βουλγαρίας, αγοράζοντας ακίνητα με τις εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ που είχε αποσπάσει από τους κοινούς τραπεζικούς λογαριασμούς που είχε με τον πρώην σύζυγό της.

Τελικά δέκα μήνες μετά την αποκάλυψη της δολοφονίας η Βουλγάρα πρώην σύζυγος συνελήφθη στις 5 Δεκεμβρίου 2016  δυνάμει του διεθνούς εντάλματος που είχε εκδοθεί σε βάρος της,  στις 15 Νοεμβρίου στα σύνορα της Βουλγαρίας με τη Ρουμανία. Μαζί της ήταν και ο γιος της, ενώ προσπάθησε να περάσει το μεθοριακό σταθμό με πλαστά έγγραφα, κάτι που έγινε αντιληπτό από τους αστυνομικούς οι οποίοι τη συνέλαβαν για να διαπιστώσουν λίγη ώρα αργότερα την πραγματική της ταυτότητα και τις βαριές κατηγορίες που αντιμετωπίζει.

Η δίκη

Στις 12 Οκτωβρίου 2017 θα αρχίσει η δίκη ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας. Βασική κατηγορούμενη για την αποτρόπαια δολοφονία είναι η 50χρονη Βουλγάρα πρώην σύζυγος του θύματος και μητέρα του παιδιού τους. Στο εδώλιο κάθεται μαζί της επίσης μια 27χρονη συμπατριώτισσα της η οποία προανακριτικά περιέγραψε την σκηνή του εγκλήματος. Κατά την έναρξη της διαδικασίας οι δύο γυναίκες, κατηγορούμενες, αρνήθηκαν κάθε σχέση με το έγκλημα.

Η ακροαματική διαδικασία άρχισε με τις καταθέσεις των μαρτύρων κατηγορίας. Η δικαστική αίθουσα πάγωσε όταν εξετάστηκαν ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος και δύο δικαστικοί επιμελητές οι οποίοι εντόπισαν το πτώμα του άτυχου ναυτικού. Ο αδελφός του θύματος αναφέρθηκε στη διαμάχη του πρώην ζευγαριού για την επιμέλεια του γιου τους, 14 ετών, ο οποίος σήμερα φιλοξενείται σε ίδρυμα ανηλίκων στη Βουλγαρία.

Όπως ανέφερε, η 50χρονη παντρεύτηκε τον αδελφό του για οικονομικούς λόγους. Ο μάρτυρας αναφέρθηκε στην μεγάλη αδυναμία που είχε ο αδελφός του στο γιο του ενώ αντίθετα η 50χρονη “έβαζε λόγια” στο παιδί για να κατηγορεί τον πατέρα του ότι το κακοποιούσε με απώτερο στόχο να φύγει από κοντά του.  Παράλληλα, ο μάρτυρας τόνισε ότι η κατηγορουμένη άλλαξε συμπεριφορά απέναντι στον αδελφό του όταν γεννήθηκε το παιδί.

Το 2008, όπως ανέφερε, η κατηγορούμενη έφυγε για τη Βουλγαρία μαζί με το παιδί αλλά και 223.000 ευρώ που είχε καταθέσει σε λογαριασμό ο παππούς του.

Σημειώνεται πως η υπεράσπιση υπέβαλε αίτημα να έρθει και να καταθέσει το παιδί από τη Βουλγαρία καθώς αμφισβητείται η παρουσία του στο μπαλκόνι του διαμερίσματος την ώρα της δολοφονίας. Ο εισαγγελέας εισηγήθηκε την απόρριψη του αιτήματος και το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφαση του.

Η καταδίκη

Στις 30 Οκτωβρίου 2017 το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο θα επιβάλλει στην Ανέλια Α την ποινή ισόβιας κάθειρξης, ενώ θα επιβάλλει την κάθειρξη 18 ετών στην 27χρονη συγκατηγορούμενη της Γιορντάνκα Σ, μετατρέποντας την κατηγορία σε βάρος της από ανθρωποκτονία από πρόθεση σε απλή συνέργεια σε ανθρωποκτονία.

Στον τρίτο κατηγορούμενο, που κρίθηκε ένοχος για υπόθαλψη εγκληματία, επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 3 ετών με τριετή αναστολή. Οι δικαστές δεν αναγνώρισαν κανένα ελαφρυντικό στις δύο γυναίκες, αλλά ούτε και στον συγκατηγορούμενο τους.

Το Εφετείο

Στις 10 Φεβρουαρίου 2019 θα ξεκινήσει η δίκη σε δεύτερο βαθμό στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο. Στο εδώλιο κατηγορουμένου κάθονται για μία ακόμη φορά η 52χρονη πρώην σύζυγός του Βασίλη Κοκκίνη, Ανέλια Α και η 29χρονη συμπατριώτισσά της Γιορντάνκα Σ, η οποία φέρεται να τη βοήθησε να βρει δύο «εκτελεστές» από τη Ρουμανία.

Η δίκη θα αναβληθεί λόγω προβλήματος υγείας του προέδρου του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου για τις 21 Φεβρουαρίου του 2020. Ωστόσο η αίτηση αποφυλάκισης της Γιορντάνκα Σ για αποφυλάκιση με χρηματική εγγύηση 3.000 ευρώ και περιοριστικούς όρους (απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση δύο φορές το μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα του τόπου κατοικίας της) έγινε δεκτή, παρά την αρνητική εισήγηση του εισαγγελέα.

Η δίκη επαναλήφθηκε την 1η Ιουνίου 2022, με την Ανέλια Α και την Γιορντάνκα Σ να κάθονται και πάλι στο εδώλιο κατηγορουμένου του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Αθηνών.

Το δικαστήριο αναγνώρισε στην πρώην σύζυγο του Βασίλη Κοκκίνη το ελαφρυντικό του σύννομου βίου με αποτέλεσμα να «σπάσουν» τα ισόβια που της είχαν επιβληθεί πρωτόδικα. Το δικαστήριο έκρινε ένοχη την κατηγορούμενη και της επέβαλε την ποινή κάθειρξης 15 ετών.

Αντίστοιχα, ένοχη κρίθηκε ακόμη και συνεργός της Γορντάνκα Σ για την πράξη της απλής συνέργειας στην ανθρωποκτονία και της επιβλήθηκε η ποινή κάθειρξης έξι ετών, με αποτέλεσμα να αφεθεί πλέον ελεύθερη καθώς έχει ήδη εκτίσει το μισό της ποινής της.

Στο εδώλιο κάθισε και ο «εκτελεστής» Ρουμάνος Κονσταντίν Λ. που συνελήφθη σε μεταγενέστερο χρόνο, στον οποίο αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου και καταδικάστηκε σε κάθειρξη 14 ετών για συναυτουργία.

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to top
Close
Browse Tags