H δολοφονία του Ιερέα Αθανάσιου Αυγερόπουλου

Ο πατέρας Αθανάσιος Αυγερόπουλος γεννήθηκε στο Μαρούσι Αττικής και πέρασε δύσκολα παιδικά χρόνια. Ήταν μόλις  23 ετών όταν γνώρισε την 16χρονη  Θεοδώρα Καρβέλα. Αμέσως, αποφάσισε να τη χρίσει πρεσβυτέρα. Σύντομα ο παπάς χειροτονήθηκε, και οι δυο τους έμειναν στα Πυρά Φωκίδας, όπου έφτιαξαν το σπιτικό τους.

Πολλοί ήταν όμως εκείνοι που δεν είδαν με καλό μάτι αυτό το γάμο. Και δυστυχώς επιβεβαιώθηκαν, αφού θεωρούσαν πως η 16χρονη τότε Θεοδώρα, είχε δείξει σημάδια. Δεν τα έβλεπε όμως ο παπάς, λειτουργούσε σε τρεις εκκλησίες της περιοχής με μοναδικό σκοπό να τραβήξει όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο στον οίκο του Θεού.

Ιερουργούσε στο χωριό Πυρά Ηρακλέους στην Φωκίδα στους πρόποδες της Οίτης, όπου διατηρούσε και οικογενειακή ταβέρνα. Παράλληλα, εξυπηρετούσε και γειτονικά χωριά όπως το Μαυρολιθάρι στα οποία επίσης λειτουργούσε μια και δεν διέθεταν εφημέριους. Ήταν αφοσιωμένος στο θεάρεστο έργο του και αγαπούσε τη μητέρα των τριών του γιών.

Στο χωριό, το σούσουρο γύρω από την παπαδιά ήταν έντονο, μιας και πολλοί την ειρωνεύονταν για την αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά, τα αχαλίνωτα πάθη, τη μυστική της ζωή και τις περίεργες απουσίες της, που κάθε άλλο παρά καθωσπρέπει ήταν όπως αρμόζει σε μία παπαδιά.  Τραγική ειρωνεία; Ο παπάς, σε τέσσερις μήνες από τώρα θα γινόταν παππούς!

Την Τρίτη 4.Σεπτεμβρίου 2012 συγκλονίζει το πανελλήνιο η είδηση της δολοφονίας του ιερέα Αθανάσιου Αυγερόπουλου στα Κρέστενα Ηλείας.

Το χρονικό της δολοφονίας

Ο ιερέας και η 43χρονη σύζυγός του, η οποία καταγόταν από το Φλόκα Αρχαίας Ολυμπίας διέμεναν σε ξενοδοχείο στον Πύργο. Το ζευγάρι θα πήγαινε για λίγες μέρες στο πατρικό της συζύγου, στο χωριό Φλόκα στην Ηλεία, όπου επί τη ευκαιρία θα έκαναν και κάποιες δουλειές που αφορούσαν μια ταβέρνα που θα άνοιγαν στο όνομά της στο χωριό του ιερέα στα Πυρά Φωκίδας.

Ξεκίνησαν το πρωί και έφυγαν από την περιοχή της Αρχαίας Ολυμπίας με κατεύθυνση τη Ζαχάρω διαμέσου της Κρέστενας για να κάνουν ανάληψη χρημάτων από την τράπεζα.

Μόλις βγήκαν στην Ε.Ο. Πύργου – Κυπαρισσίας και σε απόσταση περίπου δύο χιλιομέτρων από τη διασταύρωση Κρεστένων στο 34οχλμ έκαναν στάση, περίπου στις 12.15. Ο 52χρονος ιερέας είχε σταθμεύσει το αυτοκίνητό του για προσωπική ανάγκη της συζύγου του. Τη στιγμή που είχε απομακρυνθεί η σύζυγός του, άκουσε πυροβολισμούς και γυρνώντας είδε τον ιερέα, μέσα σε μια λίμνη αίματος.

Ειδοποιήθηκε η αστυνομία, όπου βάση των περιγραφών της 43χρονης άρχισε να αναζητά δύο άτομα που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού και φορούσαν κράνη.  Ο 52χρονος δέχθηκε τουλάχιστον οκτώ με εννέα σφαίρες, από τους δράστες της εν ψυχρώ δολοφονίας του.

Η Ανατροπή

Αρχικά, οι αστυνομικοί εξέτασαν το ενδεχόμενο της ληστείας όμως αυτό απομακρύνθηκε από τη στιγμή που οι δράστες δεν έψαξαν για χρήματα στο αυτοκίνητο και στις τσέπες του θύματος.

Στη συνέχεια οι αστυνομικοί άρχισαν να εξετάζουν το ενδεχόμενο των προσωπικών διαφορών.

Την λύση του μυστηρίου έδωσε η γυναίκα του Ιερέα που υπέπεσε σε πολλές αντιφάσεις κατά την διάρκεια της κατάθεσης της , στρέφοντας έτσι τους αστυνομικούς της Ασφάλειας και τις έρευνες σε αντίθετη κατεύθυνση από αυτή του κινήτρου της ληστείας .

Ένα από τα κίνητρα που άρχισε να ερευνάται μετά από αυτή την εξέλιξη ήταν αυτό του εγκλήματος πάθους.

Τα λάθη που κίνησαν τις υποψίες των αστυνομικών

Τέσσερα ήταν τα βασικά λάθη σύμφωνα με την εφημερίδα “Ελεύθερος Τύπος” που οδήγησαν τους αστυνομικούς στην εξιχνίαση της υπόθεσης.

1) Η παπαδιά κατέθεσε ότι στο αυτοκίνητο υπήρχε μεγάλο χρηματικό ποσό το οποίο είχε κάνει ανάληψη από ΑΤΜ από τράπεζα στην Ηλεία. Θέλησε δηλαδή να στρέψει τις έρευνες στο σενάριο της ληστείας αλά όπως διαπίστωσαν οι αστυνομικοί ούτε ανάληψη είχε γίνει ενώ οι πυροβολισμοί έδειχναν ότι ο δράστης ήθελε να σκοτώσει και όχι να ληστέψει.

2) Σύμφωνα με τα λεγόμενα της απομακρύνθηκε για να ικανοποιήσει τη σωματική της ανάγκη 200 μέτρα από το αυτοκίνητο. Αυτό κίνησε τις υποψίες στους αστυνομικούς ότι ήθελε να δώσει χρόνο στον δράστη.

3) Η 43χρονη κατέθεσε ότι τον τελευταίο καιρό δεχόταν απειλητικά τηλεφωνήματα κάτι που δεν επιβεβαιώθηκε αφού όπως διαπιστώθηκε από καταθέσεις ο ιερέας δεν είχε προσωπικές διαφορές με κανέναν.

4) Συνεχώς ανέφερε ότι είναι σε κατάσταση σοκ πράγμα που δεν συνέβαινε αφού μπορούσε να θυμηθεί με ακρίβεια τι ώρα έφυγαν από την Ηλεία αλλά και τι ώρα σταμάτησε το αυτοκίνητο.

Εν τω μεταξύ, στην υπόθεση υπήρχαν κάποια στοιχεία που από την αρχή έδειχναν πως κάτι δεν πάει καλά με την 43χρονη παπαδιά.

  1. Δεν έκλαιγε για τον άνθρωπο της και είχε την ψυχική δύναμη να τηλεφωνήσει στα παιδία της (ενώ έλεγε πως είναι σε κατάσταση σοκ)
  2. Δεν πήγε ούτε μία στιγμή κοντά στον αιμόφυρτο σύζυγό της
  3. Είπε ότι διέφυγαν οι δράστες με μηχανή μεγάλου κυβισμού ενώ δεν υπήρχαν καθόλου σημάδια από ρόδες μηχανής στο χώμα.
  4. Δεν υπήρχαν κάλυκες στην περιοχή οπότε αυτό αποδείκνυε από την αρχή ότι δεν ήταν πυροβόλο όπλο αλλά καραμπίνα.

Έχοντας υποπέσει σε αντιφάσεις, σε συνδυασμό με την πίεση της ανάκρισης, η 43χρονη παπαδιά, ομολογεί στους αστυνομικούς την ενοχή της, και κατονομάζει τον συνεργό της. Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας θέλοντας να συλλάβουν τον δράστη ζήτησαν από την παπαδιά να τηλεφωνήσει στον δράστη.

Χαρακτηριστικό του πόσο ο ίδιος είχε αδυναμία στην παπαδιά, είναι το γεγονός πως οι αστυνομικοί της ζήτησαν να του πει να την περιμένει στα ΚΤΕΛ προκειμένου να φύγουν μαζί και αυτός ουδέποτε υποψιάστηκε πως ήταν παγίδα. Δέκα λεπτά μετά το τηλεφώνημά της, ο δράστης την περίμενε στα ΚΤΕΛ όπου και συνελήφθη.

Ο 41χρονος από τους Κρουνούς της Κρέστενας μεταφέρθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πύργου και εξετάστηκε κατ’ αντιπαράσταση με την 43χρονη παπαδιά. Ομολόγησαν την πράξη τους τα ξημερώματα, δίνοντας στους αστυνομικούς όλα αυτά τα στοιχεία που τους οδήγησαν στην εξιχνίαση της υπόθεσης.

Την επόμενη μέρα μεταφέρθηκαν για αναπαράσταση στον τόπο του εγκλήματος όπου έδειξαν στους αστυνομικούς πώς εκτυλίχτηκε το καρτέρι θανάτου στον ιερέα στους Κρουνούς Κρεστένων δίπλα στην Εθνική Οδό Πύργου – Κυπαρισσίας..

Ο δράστης είχε ερωτικό δεσμό με την σύζυγο του ιερέα και να είχαν προσχεδιάσει το φονικό.

Η Προανάκριση

Την Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012 προσάγονται μέσω αυξημένων μέτρων ασφαλείας στον Εισαγγελέα Πύργου προκειμένου να απολογηθούν. Η ίδια εμφανίστηκε με μαύρα ρούχα και κόκκινα εσώρουχα, γεγονός που προκάλεσε μεγάλη εντύπωση όχι μόνο  στους άντρες της ΕΛ.ΑΣ που τη συνόδευαν αλλά σε όλη την κοινή γνώμη.

Ο κόσμος που είχε πληροφορηθεί την προσαγωγή των κατηγορουμένων, είχε συγκεντρωθεί στην είσοδο του Δικαστικού Μεγάρου και τους αποδοκίμασε με βρισιές και γιουχαΐσματα.

Η κατηγορούμενη είπε προσερχόμενη στον εισαγγελέα ότι δεν επιθυμούσε παράσταση συνηγόρου υπεράσπισής της. Κατά τη διάρκεια της απολογίας της υποστήριξε ότι είχε πέσει θύμα ενδοοικογενειακής βίας. Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε, ο ιερέας την χτυπούσε, γεγονός που γνώριζαν και οι γείτονες. Μάλιστα, ισχυρίστηκε πως θύματα της άσχημης συμπεριφοράς του έπεσαν και τα τρία παιδιά τους.

Η εξωσυζυγική της σχέση με τον 41χρονο άνδρα δεν ήταν η πρώτη. Δημοσιεύματα της τότε εποχής έκαναν λόγο και για άλλες σχέσεις που διατηρούσε στο παρελθόν. Μάλιστα, κάποιες από αυτές ήταν γνωστοί του ιερέα.

Πληροφορίες θέλουν την παπαδιά, να εξομολογείται πως είναι σεξομανής. Διατηρούσε σχέσεις με διάφορους άντρες, στους οποίους έδινε Viagra για να μπορούν να ανταπεξέλθουν στις ερωτικές της επιθυμίες.

Όπως η ίδια τόνισε, ο δράστης του φονικού είχε πολύ καλές επιδόσεις στο κρεβάτι και για το λόγο αυτό διατηρούσε μαζί του μια σχέση πάθους. Στο παρελθόν είχε και άλλη παράνομη σχέση με κατάδικο των φυλακών. Η έρευνα της αστυνομίας θα φέρει στο φως πληροφορίες ότι προσπάθησε μέσω ισοβίτη να βρει τον φυσικό αυτουργό της δολοφονίας του άτυχου συζύγου της και μέσω αυτού τελικά κατέληξε στον δράστη.

Η ίδια υποστήριξε πως είχε εξωσυζυγική σχέση με τον συγκατηγορούμενο της για τρεις μήνες αλλά ποτέ δεν του ζήτησε να σκοτώσει τον άνδρα της. Επίσης, ανέφερε ότι την ημέρα της δολοφονίας είχαν κλείσει ραντεβού με τον φερόμενο ως δράστη ώστε να μιλήσει με τον άνδρα της και όχι για να τον δολοφονήσει. Μέσω του συνηγόρου υπεράσπισης υποστήριξε πως είναι αθώα και έριξε όλη την ευθύνη στον 41χρονο εραστή της.

Η Δώρα Καρβελά και ο εραστής της κρίθηκαν προφυλακιστέοι μετά την απολογία τους στην ανακρίτρια και οδηγήθηκαν στις φυλακές Κορυδαλλού, καθώς κρίθηκαν προφυλακιστέοι, με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε βαθμό κακουργήματος.

Ο εραστής στέλνει ραβασάκια στην παπαδιά

Ο 41χρονος Δολοφόνος εμφανιζόταν αμετανόητος , καθώς ακόμα και μέσα από τη φυλακή συνέχιζε να αναζητά τον έρωτα της παπαδιάς. Οι δύο συγκατηγορούμενοι κρατούνταν σε διαφορετικά κελιά ώστε να μην έχουν καν οπτική επαφή. Ωστόσο, ο 41χρονος που φέρεται να εξακολούθησε να τρέφει αισθήματα προς την παπαδιά, προσπαθούσε να επικοινωνήσει μαζί της με σημειώματα και ζητούσε συνεχώς να τη δει έστω για λίγο και να της μιλήσει.

Τυφλωμένος από το πάθος του για την παπαδιά ο 41χρονος έγραφε συνεχώς ερωτικά γράμματα, ζητώντας από τους υπεύθυνους των φυλακών να τα δώσουν στην παπαδιά.

Μ’ ένα ανορθόγραφο σημείωμα που γράφει: «Ότι έγινε, έγινε θα το ξεπεράσουμε μαζί», επιχειρούσε  να επαναπροσεγγίσει την παπαδιά. Οι πληροφορίες λένε ότι  παπαδιά δεν είχε απαντήσει σε κανένα από τα σημειώματα και το μεγαλύτερο διάστημα της ημέρας το περνούσε αμίλητη δηλώνοντας ότι δεν θέλει να τον ξαναδεί.

Αλλαγή αρχικής κατάθεσης

Ο κατηγορούμενος που βρισκόταν  προφυλακισμένος στις φυλακές Κορυδαλλού, ζήτησε να ξανακαταθέσει στον ανακριτή αλλάζοντας τελείως την αρχική του κατάθεση, ισχυριζόμενος ότι τον ανάγκασαν να ομολογήσει το έγκλημα, δίχως να το έχει κάνει.

«Δεν πυροβόλησα το σύζυγο της παπαδιάς και ουδέποτε πήγα στον τόπο του συμβάντος για να του αφαιρέσω τη ζωή. Εκείνη τη μέρα εργαζόμουν στην Κρέστενα από τις 9:30 το πρωί μέχρι τη 13:50 μετά το μεσημέρι. Με την παπαδιά επικοινωνούσαμε με γραπτά μηνύματα. Μου έγραφε πως με αγαπάει και μου ζητούσε να χωρίσω από τη γυναίκα μου. Μου έλεγε πως την έδερνε ο παπάς και μου ζητούσε και χρήματα… Με κλειστά μάτια το είπα. Εγώ δε μπορώ να πάω ούτε σε κηδεία, σας λέω την αλήθεια» είπε ο 41χρονος κατηγορούμενος, χαρακτηρίζοντας τον 52χρονο ιερέα «ανθρωπάκι». «Με ανάγκασαν να ομολογήσω» ανέφερε ο εραστής της παπαδιάς.

Η Δίκη

Την Παρασκευή  21 Ιουνίου 2013 η 43χρονη παπαδιά Θεοδώρα και ο 41χρονος εραστής της Νίκος, θα καθίσουν στο εδώλιο του κατηγορουμένου  ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Κακουργιοδικείου Αιγίου, πως από κοινού οργάνωσαν τη δολοφονία του άτυχου ιερέα, η μεν ως ηθική αυτουργός και ο δε ως εκτελεστής. Η δίκη θα ξεκινήσει με τις καταθέσεις των μαρτύρων και τις απολογίες των κατηγορουμένων.

Αν και θα ανέμενε κανείς να ρίξει όλο το φταίξιμο στην πρώην ερωμένη του, ο εραστής της πρεσβυτέρας ομολόγησε την πράξη του και υποστήριξε για πρώτη φορά ότι δεν τον έβαλε εκείνη να σκοτώσει τον 52χρονο ιερέα. Πρόσθεσε μάλιστα ότι η παπαδιά δεν γνώριζε για την πρόθεσή του να τον σκοτώσει. Από την πλευρά της η 43χρονη παπαδιά αρνήθηκε τις κατηγορίες που της αποδίδονται και ισχυρίστηκε ότι δεν όπλισε εκείνη το χέρι του εραστή της. Αυτό όμως δεν υπολογίστηκε από το δικαστήριο που έκρινε ότι είναι ένοχη και η γυναίκα. Θα πρέπει να σημειωθεί πως και ο Εισαγγελέας είχε ζητήσει την ενοχή και των δύο.

Στις 26 Ιουνίου  ο 41χρονος Νίκος Παναγόπουλος καταδικάζεται σε σε ισόβια κάθειρξη και τέσσερα χρόνια ενώ η παπαδιά Θεοδώρα Καρβέλα  καταδικάζεται σε ισόβια.. Το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Αιγίου δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό, καταδικάζοντας τους με ψήφους 7-0 τον εραστή και 6 – 1 την παπαδιά. Μόνο ένας δικαστής είχε προτείνει την αθώωση της γυναίκας.

Η παπαδιά μετά την καταδίκη της θα δηλώσει «Τα παιδιά μου δεν μού μιλάνε και αυτό με πονάει πιο πολύ από τη φυλακή. Είμαι σίγουρη όμως πως ξέρουν ότι είμαι αθώα. Θέλω να πω στους γιους μου ότι τους αγαπάω και τους περιμένω».

Η κόντρα μετά την καταδίκη

Μετά την καταδίκη τους θα ξεσπάσει άγρια διαμάχη μεταξύ της 43χρονης παπαδιάς και του 41χρονου πρώην εραστή της, η οποία θα συνεχίζει να απασχολεί τα ΜΜΕ .  Ο δράστης του αποτρόπαιου εγκλήματος αλλάζει και πάλι την κατάθεσή του και θα δηλώσει θύμα της παπαδιάς, υποστηρίζοντας πως δεν είχαν σχέση και πως δεν ήταν εκείνος που σκότωσε τον ιερέα, αλλά η 43χρονη σύζυγός του, Θεοδώρα Καρβέλα.

Η 43χρονη Θεοδώρα Καρβέλα μέσω του συνηγόρου της Απόστολου Λύτρα θα περάσει στην αντεπίθεση δηλώνοντας κατηγορηματικά ότι δεν έπιασε ποτέ στα χέρια το φονικό όπλο και πως δεν υποσχέθηκε οικονομικά ανταλλάγματα στον 41χρονο προκειμένου να τον πείσει να δηλώσει ένοχος ενώπιον του δικαστηρίου.

Μέσα από τις Γυναικείες Φυλακές Ελαιώνα Θηβών, όπου εκτίει την ποινή ισόβιας κάθειρξης που της επιβλήθηκε, η Θεοδώρα Καρβέλα θα δηλώσει πως οι ισχυρισμοί του Νικόλαου Παναγόπουλου καταρρίπτονται από τα ίδια τα στοιχεία της δικογραφίας. Αναφέρει ακόμη πως η πραγματογνωμοσύνη που διατάχθηκε σε ανακριτικό στάδιο και με τη λήψη DNA από τα χέρια και τα ρούχα της αποδεικνύει χωρίς αμφιβολία ότι η  ίδια δεν έχει αγγίξει το όπλο του εγκλήματος.

Το Εφετείο

Στις 26 Μαρτίου 2018 το σατανικό ζευγάρι θα ξανασυναντηθεί στην δικαστική αίθουσα του Μεικτού Ορκωτού Εφετείο Πατρών, όπου θα εκδικαστεί η υπόθεση τους σε δεύτερο βαθμό.  Η δίκη θα ξεκινήσει με την κατάθεση των μαρτύρων και ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η κατάθεση του γιου της κατηγορουμένης.

«Οι γονείς μου τσακώνονταν και βριζόντουσαν συχνά . Από τη μία ο πατέρας μου ήταν πολύ οξύθυμος ενώ από την άλλη η μητέρα μου τον απαξίωνε και του φερόταν άσχημα. Ήξερα ότι για χρόνια είχε εξωσυζυγικές σχέσεις  αλλά ο πατέρας μου δεν ήξερε ακριβώς τι γινόταν. Όλο το χωριό ήξερε ότι η παπαδιά «γυρνάει» αλλά εγώ τα είχα ξεπεράσει αυτά» υποστήριξε.

«Τον εραστή της μητέρας μου τον έβλεπα συνεχώς μπροστά μας. Στη λαϊκή, στη καφετέρια… είχε γίνει η σκιά μας» τόνισε. Ο ίδιος αναφέρθηκε και σε μία συνομιλία που είχε με το δολοφόνο του πατέρα του και σύμφωνα με την οποία του είχε πει ότι όλο μπλέκεται σε καυγάδες και ότι για να προστατεύσει αυτούς που αγαπά μπορεί ακόμα και να σκοτώσει.

Ο γιος της κατηγορούμενης ανέφερε επίσης πώς πιστεύει ότι σίγουρα η μητέρα του δεν περίμενε να μιλήσει ο πατέρας του με τον εραστή της και ότι εκείνη είχε ανάμειξη στο έγκλημα.

Ενώπιον του δικαστηρίου κατέθεσαν επίσης η αδελφή του ιερέα η πρώτη της ξαδέλφη, ένας αστυνομικός του Πύργου που είχε αναλάβει την υπόθεση.

Η απολογία του εραστή

Ο πρώην εραστής και συγκατηγορούμενος της στην απολογία του ομολόγησε ότι πάτησε τη σκανδάλη υποστηρίζοντας ότι η δολοφονία έγινε βάση σχεδίου που είχε οργανωθεί από την παπαδιά. Όπως ανέφερε, όταν η ερωμένη του είπε ότι ο σύζυγος τη χτυπά εκείνος της πρότεινε να χωρίσει με εκείνη να απαντά ότι δεν πρόκειται να το κάνει προκειμένου να μη χάσει την περιουσία της.

 «Συνεχώς μου έλεγε ότι ο παπάς την χτυπούσε και ότι έπρεπε να βγει από τη μέση για να μη της φάει την περιουσία και ότι ξέρω τι πρέπει να κάνω. Τις πρώτες δύο φορές που μου ζήτησε να τον σκοτώσω αρνήθηκα. Στην πορεία όμως με έπεισε. Θόλωσα, πήρα το όπλο και έριξα χωρίς να κοιτάξω… με κλειστά τα μάτια. Έφυγα αμέσως. Δεν πήρα ποτέ να απειλήσω κανέναν».

Ξεσπώντας σε λυγμούς είπε ότι από τη δολοφονία δεν είχε να κερδίσει τίποτα. «Μου έλεγε ότι δεν νοιαζόμουν για εκείνη, ότι δεν τη βοηθούσα και ότι δεν αγαπάω. Το να τον σκοτώσω θα ήταν η απόδειξη της αγάπης μου» ανέφερε στην απολογία του.

Εξηγώντας το λόγο για τον οποίο τα πήρε όλα πάνω του στο πρωτόδικο δικαστήριο τόνισε ότι η ερωμένη του είχε τάξει ότι θα τον βγάλει έξω έχοντας τους καλύτερους δικηγόρους .

Η απολογία της παπαδιάς

Η παπαδιά Θεοδώρα Καρβέλα ανέφερε ότι πάντα βρισκόταν στο πλευρό του συζύγου της και ότι μόνοι αντιμετώπιζαν τις δυσκολίες, χωρίς εκείνη να έχει κανένα πρόβλημα ή παράπονο από την ιερέα.

«Ακόμα και όταν πήρε την απόφαση να γίνει ιερέας και να μετακομίσουμε στο χωριό το δέχτηκα» ανέφερε το τονίζοντας ότι είχε ελευθερία και ότι μπορούσε αν κάνει ότι επιθυμούσε. Στον κατηγορούμενο δεν είχα πει τίποτα για εμένα ούτε του ζήτησα κάτι. Με απειλούσε συνέχεια… ενώ εγώ του είχα πει ότι δεν πρόκειται να χωρίσω εκείνος επέμενε ότι θα έκανε κακό σε όλους».

Η παπαδιά που παραδέχθηκε ότι είχε σεξουαλικές σχέσεις με τον άντρα που σκότωσε τον σύζυγο της υποστήριξε ότι το είχε αρνηθεί επειδή ντρεπόταν τα παιδιά της. Στο τέλος της απολογίας της η παπαδιά ζήτησε συγγνώμη και ανέφερε ότι όλα έγιναν άθελα της.

Το δικαστήριο θα επιβάλλει για μία ακόμη φορά την ποινή των ισοβίων και στον Νίκο Παναγόπουλο και στην Θεοδώρα Καρβελά επικυρώνοντας την πρωτόδικη απόφαση.

Η Θεοδώρα Καρβελά ακολουθώντας το ίδιο… τροπάριο όπως και πριν από πέντε χρόνια, όταν της είχαν επιβληθεί ισόβια., κατέρρευσε στο άκουσμα της απόφασης του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Πατρών που την καταδίκασε στην ίδια ποινή.

Στον Άρειο Πάγο

Στις 21 Μαρτίου 2019 η υπόθεση της δολοφονίας του ιερέα θα συζητηθεί στον Άρειο Πάγο όπου θα προσφύγει η Θεοδώρα Καρβελά και Νίκος Παναγόπουλος.

Ο εισαγγελικός λειτουργός θα δηλώσει κατά την συζήτηση «Αιτιολογημένα το Εφετείο απέρριψε τη χορήγηση των ελαφρυντικών στην κατηγορούμενη». Μάλιστα, αντέκρουσε τους ισχυρισμούς της παπαδιάς λέγοντας ότι «το Εφετείο δεν έκανε βλαπτική εκτίμηση των αποδεικτικών μέσων και δεν βασίστηκε μόνο στην απολογία του συγκατηγορουμένου της».

Ο καταδικασμένος σε ισόβια εραστής, ο οποίος είχε προσφύγει επίσης στον Άρειο Πάγο ζητώντας να αναιρεθεί η απόφαση του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου, δεν παραστάθηκε  ενώπιον του ανώτατου δικαστηρίου, με αποτέλεσμα ο εισαγγελέας να προτείνει να απορριφθεί η αίτησή του ως ανυποστήριχτη.

Εραστές…παντού

Στις 14 Νοεμβρίου 2019 θα εντοπιστεί νεκρός σε κατάσταση προχωρημένης σήψης ο 38χρονος Γιάννης Μιχόπουλος ο οποίος υπήρξε εραστής της σατανικής παπαδιάς Θεοδώρας Καρβελά. Λίγο μετά το έγκλημα ο 38χρονος είχε αποκαλύψει ότι εκείνος ήταν ο συνδετικός κρίκος ανάμεσα στην 51χρονη και στον συνομήλικό της Νίκο Παναγόπουλο, που πάτησε τελικά τη σκανδάλη, καθώς ήταν ο άνθρωπος ο οποίος είχε φέρει σε επαφή το σατανικό ζευγάρι.

Γνώρισε την παπαδιά ενώ βρισκόταν στη φυλακή για ένα έγκλημα που είχε διαπράξει. Εκείνη την περίοδο έκανε τηλεφωνήματα σε ιερείς, ζητώντας τους οικονομική ενίσχυση, και τυχαία κάλεσε και τον αριθμό του σπιτιού του 53χρονου ιερωμένου. Έτσι, ξεκίνησε να μιλάει με την 51χρονη, η οποία ανταποκρίθηκε με προθυμία στην έκκλησή του για βοήθεια και άρχισε να του στέλνει χρήματα στη φυλακή, δίνοντάς του συνολικά 2.300 ευρώ.

Όταν ο 38χρονος αποφυλακίστηκε συνάντησε την παπαδιά και σύναψαν ερωτική σχέση, που όμως δεν προχώρησε πολύ. Ωστόσο, κατά τα λεγόμενά του, το διάστημα που ήταν μαζί, η 51χρονη του ζητούσε να τη βοηθήσει να «βγάλει από τη μέση» τον 53χρονο κληρικό!

Ο άτυχος 38χρονος είχε υποστηρίξει ακόμη πως, όταν η 51χρονη βρήκε νέο εραστή, του ζητούσε πίσω τα χρήματα που του είχε δώσει και έβαζε τον μετέπειτα δολοφόνο του συζύγου της να τον χτυπάει. Όμως, ούτε η συμπεριφορά της αυτή αλλά ούτε και όσα αποκαλύφθηκαν στην πορεία για τον ρόλο της στη δολοφονία του συζύγου της έκαναν τον 38χρονο να πάψει να είναι ερωτευμένος μαζί της, όπως είχε δηλώσει χαρακτηριστικά στην ίδια τηλεοπτική εκπομπή!

«Διωγμένοι»

Έντεκα χρόνια μετά, παπαδιά και εραστής χρησιμοποιούν τις νόμιμες άδειές που τους δίνει ο νόμος για να βρεθούν εκτός φυλακής, όμως δεν εμφανίζονται στα χωριά τους, εξαιτίας της κατακραυγής του κόσμου. Η σύζυγος του δράστη μετά το έγκλημα πήρε διαζύγιο από τον δολοφόνο πρώην σύζυγό της και μεγαλώνει μόνη της την κόρη τους. Η παπαδιά δεν έχει πατήσει το πόδι της στο χωριό της. Όπως ανέφεραν οι συγγενείς της στο protothema.gr, δεν την έχουν ξαναδεί εδώ και 11 χρόνια, εξάλλου, ας μην ξεχνάμε πώς τα ίδια τα παιδιά της είχαν στραφεί εναντίον της στο δικαστήριο, όταν αποκαλύφθηκε η συμμετοχή της στη δολοφονία του ιερέα πατέρα τους.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to top
Close
Browse Tags